Hyppää pääsisältöön
Kuva
Liikunnanohjaaja ohjaa etäliikuntaryhmää kameran edessä. Kuva Lotta Lepoaho
Pääsisältö

Liikuntapalvelut tarjoaa monipuolisesti erilaisia liikuntaryhmiä etäyhteyksin Zoom-palvelussa. Tunnit ovat maksuttomia ja niihin ei ole ennakkoilmoittautumista.  

Etäliikuntaryhmään voi osallistua kotona tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä. Laitteessa tulee olla verkkoyhteys. Äänen ja kuvan laatuun vaikuttaa suuresti vastaanottajan laitteen toiminnot ja verkkoyhteyden toimivuus.

Ryhmään on hyvä liittyä noin 5–10  minuuttia ennen sen alkua. Yhteen ryhmään mahtuu mukaan 290 ensimmäistä osallistujaa.   

Etäliikuntaryhmät sopivat kaikille kuntoon katsomatta. Tunneilla annetaan vaihtoehtoja liikkeiden suorittamiseen. Tunnit jumpataan pääasiassa seisten, mutta liikkeitä voi soveltaa myös istuen tehtäväksi. Varaathan tukevan tuolin käden ulottuville. Tuolia voidaan käyttää jumpissa mm. keventämään liikettä tai auttamaan tasapainon säilymistä.

Tunneilla käytetään välillä pienvälineitä, mm. puntteja, kuminauhoja ym., lisäämään vastusta ja tehostamaan liikkeiden vaikutusta. Tarvittavat pienvälineet ilmoitamme ryhmän kohdalla. Ryhmät sisältävät liikkuvuutta, tasapaino- ja lihaskuntoa parantavia harjoitteita sekä venyttelyä.

Kuva
Nainen tekee jumppaa etäliikuntaryhmän avulla kotona. Kuva Lotta Lepoaho

Kausi 2022-2023

29.8.−17.12.2022 ja 9.1.−28.4.2023

Etäliikuntaryhmiä ei järjestetä 7.−10.4.2023. Poikkeusaikojen kuten syys- ja talviloman mahdollisista etäliikuntaryhmistä ilmoitamme erikseen.

Mikäli Zoom-ohjelma vaatii salasanaa, niin se on 123456.

Senioreiden liikuntaryhmät

Senioriliikkujille on tarjolla tasapaino- ja voimajumppa sekä kehonhuollollinen tasapaino- venyttelyjumppa. Jumpissa tehdään harjoituksia sekä seisten että istuen. Jokainen osallistuja voi soveltaa liikkeet itselleen sopiviksi ja vaikka tehdä kaikki liikkeet istuen.
 

Tiistai klo 13.00−13.45 Tasapaino- ja voimajumppa Talvilomaviikon jälkeen ti 7.3. alkaen välineenä kuminauha ja villasukat. Jumppa peruttu ti 28.3.!
Torstai klo 14.00−14.30 Tuolijumppa Talvilomaviikon jälkeen to 9.3. alkaen välineenä puntti tai vesipullo.
Perjantai klo 12.15−13.00 Asahi/Tasapaino- ja venyttelyjumppa

Työikäisten liikuntaryhmät

Torstai klo 16.30-17.25 Kehonpainotreeni

Äitiysliikuntaryhmät etäyhteydellä

Jyväskylän terveyspalvelujen kuntoutus järjestää maksuttomia äitiysliikuntaryhmiä Teams- etäyhteydellä. Katso tarjonta ja lisätietoja kuntoutuksen ryhmätoiminnan verkkosivuilta. 

 

Ohje osallistumiseen 

  • Paina haluamasi liikuntaryhmän nimestä, joka toimii linkkinä liikuntaryhmään 
  • Paina näytön yläreunassa olevan pienen ruudun Avaa Zoom Meetings -painiketta (Älä paina sinisellä olevaa ”Launch Meeting” -painiketta). 
  • Ohjelma kirjaa sinut suoraan tilaisuuteen sisään. Mikäli ohjelma vaatii salasanaa, niin se on 123456.
  • Paina vielä ”Join with Computer Audio”. Toiset osallistujat näkevät nimen, jolla kirjauduit sisään. 
  • Tarvittaessa vie hiiri oikeaan ylänurkkaan ja paina ”full screen”. Saat kuvan koko näyttöön. 
  • Mikäli haluat kommentoida jumppaa, niin ruudun alareunassa on kuvake "chat". Painamalla kuvakkeesta pääset kirjoittamaan meille viestiä. Kaikki osallistujat näkevät viestisi.  
  • Tästä löydät yllä olevat ohjeet etäliikuntaryhmiin osallistumisesta kuvien kanssa. Kuvalliset ohjeet (pdf). 

YouTube-kanavalta helppoja ja maksuttomia vinkkejä kotiliikuntaan

Katso Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen YouTube-kanavalta vinkkejä kotiliikuntaan tai NytLiikkeelle-luentoja terveys- ja hyvinvointiaiheista. 

Mikäli et jonain päivänä pysty osallistumaan etäliikuntaryhmään tai ryhmään liittyminen jostain syystä epäonnistui, niin voit jumpata tallennettujen jumppiemme mukana. Painamalla alla olevista etäjumppien nimistä, pääset Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen YouTube-kanavalle, missä videot sijaitsevat.  

Ajankohtaista:

Uutena etäliikuntaryhmänä on tarjolla torstaisin puolen tunnin tuolijumppa. 

Senioreiden liikunta

Vastaava liikunnanohjaaja Lotta Lepoaho
p. 050 311 8915, lotta.lepoaho[a]jyvaskyla.fi

Työikäisten liikunta

Vastaava liikunnanohjaaja Elina Oinonen
p. 050 312 5423, elina.oinonen[a]jyvaskyla.fi

Soveltava liikunta

Vastaava liikunnanohjaaja Johanna Karhunen
p. 050 381 9560, johanna.karhunen[a]jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
liikunta