Etäliikuntaryhmät

Kiikun kaakun kaadunko?

Jyväskyläläisille senioreille järjestetään maksuton liikunnallinen luentosarja etäyhteyksin huhti-toukokuussa. Luentojen tarkemmat aikataulut ja linkit osallistumiseen löydät Voimaa vanhuuteen -tapahtumien verkkosivuilta.

Senioreiden liikunta

Vastaava liikunnanohjaaja Lotta Lepoaho
p. 050 311 8915, lotta.lepoaho[a]jyvaskyla.fi

Työikäisten liikunta

Vastaava liikunnanohjaaja Elina Oinonen
p. 050 312 5423, elina.oinonen[a]jyvaskyla.fi

Soveltava liikunta

Vastaava liikunnanohjaaja Heli Sohkanen
p. 050 381 9560, heli.sohkanen[a]jyvaskyla.fi

Etäjumppaa turvallisesti kotona 

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa monipuolisesti erilaisia liikuntaryhmiä etäyhteyksin Zoom-palvelussa. Tunnit ovat maksuttomia ja niihin ei ole ennakkoilmoittautumista.  

Etäliikuntaryhmään voi osallistua kotona tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä. Laitteessa tulee olla verkkoyhteys. Äänen ja kuvan laatuun vaikuttaa suuresti vastaanottajan laitteen toiminnot ja verkkoyhteyden toimivuus. Ryhmään on hyvä liittyä noin 5–15  minuuttia ennen sen alkua. Yhteen ryhmään mahtuu mukaan 290 ensimmäistä osallistujaa.   

Etäliikuntaryhmät sopivat kaikille kuntoon katsomatta. Tunneilla annetaan vaihtoehtoja liikkeiden suorittamiseen. Tunnit jumpataan pääasiassa seisten, mutta liikkeitä voi soveltaa myös istuen tehtäväksi. Varaathan tukevan tuolin käden ulottuville. Tuolia voidaan käyttää jumpissa mm. keventämään liikettä tai auttamaan tasapainon säilymistä.

Nainen tekee jumppaa etäliikuntaryhmän avulla kotona

Senioreiden liikuntaryhmät

Senioriliikkujille on tarjolla tasapaino- ja voimajumppia sekä kehonhuollollinen tasapaino- venyttelyjumppa. Tiistain kevennetty tasapaino- ja voimajumppa on suunnattu myös soveltavan liikunnan asiakkaille. Tarjolla olevat etäjumpat ovat senioreiden Pysytään pystyssä -hankkeen ja sekä valtakunnallisen Voimaa vanhuuteen -ohjelman tavoitteiden mukaisia.  

Maanantai klo 12.00 Tasapaino- ja voimajumppa Kesto noin 45 min. Jumpassa käytämme puntteja, esimerkiksi käsipainoja tai vesipulloja. Jumpata voi myös ilman painoja.

Keskiviikko klo 12.00 Tasapaino- ja voimajumppa  Kesto noin 45 min.

Torstai klo 12.00 Tasapaino- ja voimajumppa Kesto noin 45 min.

Perjantai klo 12.00 Tasapaino- ja venyttelyjumppa Kesto noin 30 min.

Kevennetty liikuntaryhmä soveltaen liikkuville 

Etäliikuntaryhmä soveltuu henkilöille, joiden toimintakyky on alentunut, mutta sopii myös taukoliikuntana työpäivän väliin. 

Tiistai klo 12.00 Kevennetty tasapaino- ja voimajumppa Kesto noin 45 min.

  • Seuraava jumppa jumpataan tuolilla istuen, sekä välillä seisten.

Työikäisten liikuntaryhmä

Työikäisten etäliikuntaryhmään voivat osallistua kaikki halukkaat. Sopii hyvin myös nuorille. Tempo ryhmässä on reipas ja se on haastavampi kuin senioreille suunnatut tunnit.

Tiistai klo 16.30 Etäliikuntaryhmä työikäisille. Kesto noin 50 min. Välineinä käytetään kahvakuulaa tai jotain muuta painoa. 

Äitiysliikuntaryhmät etäyhteydellä

Jyväskylän terveyspalvelujen kuntoutus järjestää maksuttomia äitiysliikuntaryhmiä Teams- etäyhteydellä 8.3.-16.5.2021 välisenä aikana. Katso tarjonta ja lisätietoja kuntoutuksen ryhmätoiminnan verkkosivuilta. 

Ohje osallistumiseen 

  • Paina haluamasi liikuntaryhmän nimestä, joka toimii linkkinä liikuntaryhmään 
  • Paina näytön yläreunassa olevan pienen ruudun Avaa Zoom Meetings -painiketta (Älä paina sinisellä olevaa ”Launch Meeting” -painiketta). Tämän jälkeen ohjaudut odotustilaan.   
  • Odota odotustilassa, että sinut hyväksytään tilaisuuteen sisään. 
  • Paina vielä ”Join with Computer Audio”. Toiset osallistujat näkevät nimen, jolla kirjauduit sisään. 
  • Tarvittaessa vie hiiri oikeaan ylänurkkaan ja paina ”full screen”. Saat kuvan koko näyttöön. 
  • Mikäli haluat kommentoida jumppaa, niin ruudun alareunassa on kuvake "chat". Painamalla kuvakkeesta pääset kirjoittamaan meille viestiä. Kaikki osallistujat näkevät viestisi.  
  • Tästä löydät yllä olevat ohjeet etäliikuntaryhmiin osallistumisesta kuvien kanssa. Kuvalliset ohjeet (pdf). 

YouTube-kanavalta helppoja ja maksuttomia vinkkejä kotiliikuntaan

Katso Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen YouTube-kanavalta vinkkejä kotiliikuntaan tai NytLiikkeelle-luentoja terveys- ja hyvinvointiaiheista. 

Mikäli et jonain päivänä pysty osallistumaan etäliikuntaryhmään tai ryhmään liittyminen jostain syystä epäonnistui, niin voit jumpata tallennettujen jumppiemme mukana. Tallenteet on tuttuja keväältä 2020.  Painamalla alla olevista etäjumppien nimistä, pääset Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen YouTube-kanavalle, missä videot sijaitsevat.  

Senioreiden liikunta

Vastaava liikunnanohjaaja Lotta Lepoaho
p. 050 311 8915, lotta.lepoaho[a]jyvaskyla.fi

Työikäisten liikunta

Vastaava liikunnanohjaaja Elina Oinonen
p. 050 312 5423, elina.oinonen[a]jyvaskyla.fi

Soveltava liikunta

Vastaava liikunnanohjaaja Heli Sohkanen
p. 050 381 9560, heli.sohkanen[a]jyvaskyla.fi