Koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluihin

Ota yhteyttä

Liikuntainfo p. 014 266 4257, liikunta.info[a]jyvaskyla.fi

Koronaviruksen vaikutuksia koskevien kysymyksien palvelunumero p. 014 266 0179

Maksuhyvitykset: lähetä sähköpostia osoitteeseen liikunta.maksuhyvitykset[a]jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupungin koronatiedotus

Jyväskylä varautuu koronavirukseen

Helppoja maksuttomia vinkkejä kotiliikuntaan

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat vinkkejä kotiliikuntaa videoiden muodossa. Tutustu videoihin täältä

Ulkoilijan etiketti koronapandemian aikana

Tutustu Suomen ladun julkaisemaan vastuullisen ulkoilun etikettiin koronapandemian aikana

Jyväskylän kaupunki noudattaa maan hallituksen linjausta ja on päättänyt sulkea kaikki liikuntapaikat tiistaista 17.3. alkaen. Kaikki paikat ovat suljettuina ainakin 13.5. asti. 

Terveyttä ja hyvinvointia edistävien liikuntapalvelujen ryhmät on peruttu 31.5. asti

Kaikki Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen omat ohjatut liikuntaryhmät, tapahtumat ja kurssit perutaan toukokuun loppuun asti. Tämä tarkoittaa myös liikuntaneuvontaa, vertaisohjattuja ryhmiä ja vapaaehtoistoimintaa.

Kaikki sisä- ja ulkoliikuntapaikat ovat suljettu 13.5. asti

Kaikki sisäliikuntatilat on suljettu käyttäjiltä. Ulkoliikuntapaikat ovat suljettu ja palvelut niissä on keskeytetty.

Sisäliikuntatilat 

Kaupungin uimahallit Wellamo ja AaltoAlvari sekä kuntosalit Monitoimitalolla, Kuokkalan Graniitissa, Korpilahdella ja Lehtisaaren kuntotalolla

Hipposhalli, Monitoimitalo, Kuokkalan Graniitti, Lehtisaaren kuntotalo, Palokan liikuntahalli, Vaajakosken liikuntahalli, Vehkahalli.

Jäähallit 

Harjoitusjäähalli, kilpajäähalli, Tikkakosken jäähalli 

Ulkoliikuntapaikat 

Harjun stadion, Hippoksen ulkoalueet, Hippoksen pesäpallostadion, Hippoksen nurmikenttä, Huhtasuon liikuntapuisto, Jyskän tekonurmi, Korpilahden tekonurmi, Koskenharjun kenttä, Mankolan tekonurmi, Palokan liikuntapuisto, Palokan tekonurmi, Palokan luonnonnurmi, Palokan tekojää, Säynätsalon urheilukenttä, Tikkakosken tekonurmi, Vaajakosken keskusurheilukenttä, Vaajakosken tekojää, Vehkalampi 1 tekonurmi, Viitaniemen liikuntapuisto, Yrttisuon tekonurmi, frisbeegolfradat.

Näiden lisäksi muiden ulkoliikuntapaikkojen, kuten frisbeegolfratojen, ulkokuntosalien ja hiekkakenttien kunnossapito on keskeytetty. Liikkuminen näillä ja kaikilla muilla paikoilla tapahtuu omalla vastuulla ja maan hallituksen linjauksien mukaisesti mm. ryhmäkokoja noudattaen.

Hiihtolatujen kunnostus on lopetettu keskiviikkona 25.3. 

Koulujen liikuntasalit 

Cygnaeus, Haapaniemi, Halssila, Huhtasuo, Janakka, Jokela, Jyskä, Kangasvuori, Keljonkangas, Keltinmäki, Keski-Palokka, Kilpinen, Kortepohja, Kukkula, Kuohu, Kuokkala, Kypärämäki, Lehtisaari, Liinalampi, Lohikoski, Luonetjärvi, Mankola, Muuratsalo, Nenäinniemi, Palokka, Pohjanlampi, Puistokoulu, Puuppola, Saarenmaa Savulahti, Säynätsalo, Tikka, Tikkakosken liikuntahalli, Tikkala, Vaajakoski, Vaajakumpu, Vesanka, Viitaniemi 

Varatut vakiovuorot ja muut tilavuorot

Koska kaikki liikuntatilat ovat suljettu, on myös vuorot peruttu niin liikuntatiloista, -kentiltä ja koulujen saleista. Seurojen ja yksityisten käyttäjien ei tarvitse perua vuoroja.

Koulujen avainpolettien palauttaminen voidaan siirtää myöhemmäksi. Jos sinun tarvitsee hakea uusi avainpoletti koululle, tulee sen hausta sopia etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse liikuntapalvelujen varausyksikön kanssa p. 014 266 4255 tai liikunta.varaukset[a]jyvaskyla.fi

Maksukorvauskäytännöt eriteltynä palveluittain

Käyttämättömät ja ennakkoon maksetut sulkapallo- ja squashvuorot: vuoro voidaan siirtää uuteen ajankohtaan tai rahat palautetaan. Korvaava vuoro on käytettävä 12 kuukauden kuluessa ja uusi sopiva ajankohta sovitaan liikuntapalvelujen varaussuunnittelun kanssa.

Käyttämättömät ja etukäteen maksetut tilavuorot: vuoro voidaan siirtää uuteen ajankohtaan tai rahat palautetaan. Korvaava vuoro on käytettävä 12 kuukauden kuluessa ja uusi sopiva ajankohta sovitaan liikuntapalvelujen varaussuunnittelun kanssa.

Uimahallien ja kuntosalien sarja- ja kausituotteet: tuotteiden käyttöaikaa jatketaan automaattisesti palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla poikkeustilanteen päättyttyä. Käyttöaikaa jatketaan, kun alkuperäinen käyttöaika päättyy. Rahoja tuotteista ei palauteta. Erillistä hakemusta käyttöajan jatkamiselle ei tarvita.

Lahjakortit: tuotteiden käyttöaikaa jatketaan palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla. Rahoja tuotteista ei palauteta.

Seniorikortti: tuotteiden käyttöaikaa jatketaan palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla. Rahoja tuotteista ei palauteta.

Ohjatun liikunnan kurssimaksut: ei rahanpalautusta.

Asiakkaan tulee hakea hyvitystä 30.8.2020 mennessä. Hyvityshakemus ja siihen liittyvät kysymykset lähetetään liikuntapalveluille sähköpostilla osoitteeseen liikunta.maksuhyvitykset[a]jyvaskyla.fi.

Helppoja maksuttomia vinkkejä kotiliikuntaan

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat vinkkejä kotiliikuntaa videoiden muodossa. Tutustu videoihin täältä

Ulkoilijan etiketti koronapandemian aikana

Tutustu Suomen ladun julkaisemaan vastuullisen ulkoilun etikettiin koronapandemian aikana