Koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluihin

Ota yhteyttä

Liikuntainfo p. 014 266 4257, liikunta.info[a]jyvaskyla.fi

Koronaviruksen vaikutuksia koskevien kysymyksien palvelunumero p. 014 266 0179

Maksuhyvitykset: lähetä sähköpostia osoitteeseen liikunta.maksuhyvitykset[a]jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupungin koronatiedotus

Jyväskylä varautuu koronavirukseen

Kohde- ja toiminta-avustusten maksaminen liikunta- ja urheiluseuroille korona-aikana

Katso lisätietoa avustusten maksamisesta vuonna 2020

Helppoja maksuttomia vinkkejä kotiliikuntaan

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat vinkkejä kotiliikuntaa videoiden muodossa. Tutustu videoihin täältä

Ulkoilijan etiketti koronapandemian aikana

Tutustu Suomen ladun julkaisemaan vastuullisen ulkoilun etikettiin koronapandemian aikana

Jyväskylän kaupunki noudattaa maan hallituksen linjausta ja on päättänyt sulkea liikuntapaikkoja. Ulkoliikuntapaikat avautuivat 14.5.2020 ja sisäliikuntapaikat avautuvat asteittain 1.6. alkaen. 

Terveyttä ja hyvinvointia edistävien liikuntapalvelujen ryhmät on peruttu ainakin 31.7. asti

Kaikki Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen omat ohjatut liikuntaryhmät, tapahtumat ja kurssit perutaan heinäkuun loppuun 31.7.2020 asti. Tämä tarkoittaa myös liikuntaneuvontaa, vertaisohjattuja ryhmiä ja vapaaehtoistoimintaa. Toiminnan käynnistymisestä tiedotetaan myöhemmin.

Liikuntapalvelujen liikunnanohjaajat ovat tehneet monipuolisesti erilaisia liikuntaan ohjaavia ja kannustavia kotiliikuntavideoita kaupungin YouTube-kanavlle. Tarjolla on muun muassa tuolijumppaa, metsäjumppaa, kuntopiiriä, lasten kuvasuunnistusta ja kehonhuoltoa. Tarjolla on myös yvinvointiin, liikuntaan ja terveyteen pureutuvia NytLiikkelle-luentoja. Kotiliikuntavideot ja luennot löydät Jyväskylän kaupungin YouTubesta liikuntapalvelujen soittolistalta.

Jyväskylän kaupungin liikuntapaikat avautuvat 14.5.2020 alkaen seuraavasti: 

14.5. alkaen: tekonurmet, pesäpallokentät ja yleisurheilukentät (vain varatuilla vuoroilla). Näiden lisäksi muiden ulkoliikuntapaikkojen, kuten lähiliikuntapaikkojen, virkistysalueiden, frisbeegolfratojen, ulkokuntosalien ja hiekkakenttien kunnossapitoa jatketaan. 

1.6. alkaen: koulujen liikuntasalitVehkahalli, luonnonnurmetuimarannatbeach volley -kentät, Mämminiemen ja Leirikallion virkistysalueet 

1.6. alkaen: Monitoimitalo (avoinna maanantaista – perjantaihin, 24.8. alkaen viikonloput auki), ohjatun liikunnan toimintaa riskiryhmäläisille kuntosalilla ma ja to klo 8.00-10.00 1.-29.6. välisenä aikana 

1.6. alkaen: Vaajakosken liikuntahalli, Lehtisaaren kuntotalo sekä Korpilahden kuntosali

2.6. alkaen Tuomiojärven uimarannalla rantavalvonta 

27.7. alkaen: Harjoitusjäähalli (avoinna ma-pe, 10.8. alkaen myös viikonloput auki) 

3.8. alkaen: Uimahallit AaltoAlvari ja Wellamo (1.6.-31.7. seuravuoroja), ohjatun liikunnan ryhmät 17.8. alkaen 

6.8. alkaen: Hipposhalli  

10.8. alkaen: Kilpajäähalli (alustava aikataulu, riippuu kylmätekniikan uusimisen aikataulusta) 

10.8. alkaen: Kuokkalan Graniitti  

17. tai 24.8. alkaen: Tikkakosken jäähalli 

5.10. alkaen: Kilpajäähallin minijää 

Turvallisuus ja kokoontumisrajoitukset liikuntapaikoilla

Jyväskylän kaupunki varmistaa turvallisuuden sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen osalta rajaamalla asiakasmääriä sekä ohjeistamalla turvaetäisyyksistä sekä tartuntoja ehkäisevästä hygieniasta. Liikuntapaikoille saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Harjoiteltaessa pyritään välttämään tilanteita, joissa henkilöt joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko liikuntapaikalla olon ajan. Vakiovuoroille ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja vuorolta tulee poistua heti sen päätyttyä. 

Henkilömäärärajoitus on 1.6. alkaen 50 hennkilöä. Kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa sekä harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa. Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen kielletään hallituksen linjauksen mukaisesti 31.7.2020 asti. 

Katso lisätietoa koronaviruksesta Jyväskylän kaupungissa ja tutustu koronavirus-ohjeisiin 

Pukuhuone- ja sosiaalitilat 1.6. alkaen ulko- ja sisäliikuntapaikoilla

  • Liikuntapuistoissa järjestettävissä ottelu- ja kilpailutapahtumissa noudatetaan lajiliittojen ohjeistuksia. Tarvittaessa ottelu- ja kisatapahtumissa pukuhuonetilat avataan koti- sekä vierasjoukkueiden käyttöön. Järjestävän seuran velvollisuus on vastata siitä, että lajiliittojen ohjeistusta noudatetaan.
  • Harjoitustapahtumien aikana WC-tilat ovat harrastajien käytettävissä.
  • Monitoimitalolla pukuhuoneet ovat avoinna tarvittaessa.

Varatut vakiovuorot ja muut tilavuorot sulkujen aikana

Kun liikuntatila on suljettu, on myös vuorot peruttu. Seurojen ja yksityisten käyttäjien ei tarvitse perua vuoroja.

Koulujen avainpolettien palauttaminen voidaan siirtää myöhemmäksi. Jos sinun tarvitsee hakea uusi avainpoletti koululle, tulee sen hausta sopia etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse liikuntapalvelujen varausyksikön kanssa p. 014 266 4255 tai liikunta.varaukset[a]jyvaskyla.fi

Maksukorvauskäytännöt eriteltynä palveluittain

Käyttämättömät ja ennakkoon maksetut sulkapallo- ja squashvuorot: vuoro voidaan siirtää uuteen ajankohtaan tai rahat palautetaan. Korvaava vuoro on käytettävä 12 kuukauden kuluessa ja uusi sopiva ajankohta sovitaan liikuntapalvelujen varaussuunnittelun kanssa.

Käyttämättömät ja etukäteen maksetut tilavuorot: vuoro voidaan siirtää uuteen ajankohtaan tai rahat palautetaan. Korvaava vuoro on käytettävä 12 kuukauden kuluessa ja uusi sopiva ajankohta sovitaan liikuntapalvelujen varaussuunnittelun kanssa.

Uimahallien ja kuntosalien sarja- ja kausituotteet: tuotteiden käyttöaikaa jatketaan automaattisesti palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla poikkeustilanteen päättyttyä. Käyttöaikaa jatketaan, kun alkuperäinen käyttöaika päättyy. Rahoja tuotteista ei palauteta. Erillistä hakemusta käyttöajan jatkamiselle ei tarvita.

Lahjakortit: tuotteiden käyttöaikaa jatketaan palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla. Rahoja tuotteista ei palauteta.

Seniorikortti: tuotteiden käyttöaikaa jatketaan palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla. Rahoja tuotteista ei palauteta.

Ohjatun liikunnan kurssimaksut: ei rahanpalautusta.

Asiakkaan tulee hakea hyvitystä 30.8.2020 mennessä. Hyvityshakemus ja siihen liittyvät kysymykset lähetetään liikuntapalveluille sähköpostilla osoitteeseen liikunta.maksuhyvitykset[a]jyvaskyla.fi.

Helppoja maksuttomia vinkkejä kotiliikuntaan

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat vinkkejä kotiliikuntaa videoiden muodossa. Tutustu videoihin täältä

Ulkoilijan etiketti koronapandemian aikana

Tutustu Suomen ladun julkaisemaan vastuullisen ulkoilun etikettiin koronapandemian aikana