Nuorten uimaopetus

Ilmoittaudu kursseille

Uintikursseille ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

Lisätietoja

Vastaava liikunnanohjaaja, uimaopetus
Eero Simonen
p. 014 266 4262, eero.simonen[a]jyvaskyla.fi

Nuoret ovat tervetulleita aikuisten uintikursseille. Liikuntapalvelut järjestää aikuisten uintikursseja Jyväskylässä syksystä kevääseen. Aikuisille on tarjolla alkeis- ja alkeisjatkokursseja sekä krooliuinnin, rintauinnin ja selkäuinnin tekniikkauintikursseja. Lisäksi on mahdollista osallistua eri tekniikoiden ja uinnin käännösten lyhytkursseille. Kysynnän mukaan on mahdollista järjestää myös räätälöityjä uintitekniikkakursseja ja yksityistunteja.

Alkeisuintikurssi

Alkeisuintikurssi on tarkoitettu uimataidottomille henkilöille. Taustalla voi olla vedenpelkoa tai aiemmin tapahtunut ”läheltä piti”-tilanne. Kurssilla edetään jokaisen kurssilaisen omaan tahtiin veteen totuttautumisesta alkaen. Opetus etenee uinnin alkeiden mukaan kastautumiseen, kellumiseen, liukumiseen sekä alkeisuinteihin. Tavoitteena on saavuttaa vesirohkeus ja oppia alkeisuintia. Opetus tapahtuu matalassa opetusaltaassa. Kurssille mahtuu mukaan 10 henkilöä. Kurssin kesto on 8 x 1h ja se maksaa 89€. Jyväskyläläiset yläkoululaiset pääsevät alkeiskurssille ilmaiseksi. Ilmoittautuminen silloin suoraan Eero Simoselle.

Alkeisjatkokurssi

Alkeisjatkokurssin tavoitteena on vahvistaa alkeisuimataitoa, oppia oikeanlaista uintitekniikkaa ja kurssin lopussa pystyä uimaan syvässä vedessä. Alkeisjatkokurssille voi tulla vaikka ei ole käynytkään alkeiskurssia, jos uinnin alkeistaidot ovat hallussa (kastautuminen, kelluminen, liukuminen, alkeisuinti). Opetus tapahtuu pääsääntöisesti matalassa altaassa. Kurssille mahtuu mukaan 12 henkilöä. Kurssin kesto on 8 x 1h ja se maksaa 89€. Jyväskyläläiset yläkoululaiset pääsevät alkeisjatkokurssille ilmaiseksi. Ilmoittautuminen silloin suoraan Eero Simoselle.

Syksyn ja kevään uintikurssien aikataulut löytyvät aikuisten uimaopetus-sivulta.

LiikuntaLaturi

OMATOIMINEN UINTI
13-19-vuotiaille maksuton uintivuoro  
Vaajakosken uimahalli Wellamo, Savonmäentie 7
Maksuton sisäänpääsyaika tiistaisin klo 16.00-17.00 ympäri vuoden uimahallin aukioloaikojen mukaan
Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari, Pitkäkatu 2
Maksuton sisäänpääsyaika torstaisin 16.00-16.45 ympäri vuoden uimahallin aukioloaikojen mukaan

  • Normaali 3 tunnin uintiaika
  • Nuoren tulee osata liikkua itsenäisesti uimahallissa ja hänen tulee todistaa ikä tarvittaessa kassalla
  • Uimataito on välttämätön
  • Lue lisää LiikuntaLaturista

Lisätietoja

Vastaava liikunnanohjaaja, uimaopetus
Eero Simonen
p. 014 266 4262, eero.simonen[a]jyvaskyla.fi

Asiasanat: