Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pysäköityjä autoja
Pääsisältö

Pysäköinti

Jyväskylän keskustassa on voimassa aluepysäköintikielto, joka sallii pysäköinnin ainoastaan merkityillä pysäköintipaikoilla. Maksullista kadunvarsipysäköintiä hoitaa Jyväs-Parkki Oy.

Pysäköintitaksoista tehdään päätökset kaupunkirakennelautakunnassa. Yksittäistapauksissa pysäköinnin säätelystä päättää katupäällikkö.

Tiedot taksavyöhykkeistä ja pysäköintimaksuista on esitetty Jyväs-Parkki Oy:n sivuilla. Katso myös Keskustan liikennekartta (pdf), josta selviävät kiekkopysäköintipaikat, keskustan kadunvarsien pysäköintipaikat sekä pysäköintialueet ja -laitokset.

Huom! Pysäköintitalo P-Paraatin rakentaminen on tuonut muutoksia Kirkkopuiston kupeen pysäköintialueisiin. Katso käytössä olevat pysäköintialueet kartalta.

Kaupunkikeskustan alueella voi pysäköidä ilmaiseksi kaupungintalon pihassa tai kaupungin hallintokorttelin (Hannikaisenkatu 17) pysäköintialueella arkisin klo 16 jälkeen tai viikonloppuisin. 

Jyväskylän keskustan inva-paikat kadulla ja pysäköintitaloissa (pdf)

Pysäköintiä koskevien säännösten ja määräysten noudattamista valvoo poliisin lisäksi kunnallinen pysäköinninvalvonta.

Kadunvarsipysäköinnin taksat

1-vyöhyke

 • tasataksa 2 euroa/tunti
 • arkisin klo 8-20
 • lauantaina klo 8-16
   
 • vuorokausi 24 euroa, lauantaina 16 euroa
 • maksimipysäköintiaika 1 vuorokausi

2-vyöhyke

 • ensimmäinen tunti 2 euroa
 • 2.-4. alkava tunti á 1 euro
 • seuraavat tunnit á 0,5 euroa
 • arkisin 8-18
 • lauantaina klo 8-16
   
 • vuorokausi 8 euroa, lauantaina 7 euroa
 • maksimipysäköintiaika 1 vuorokausi

Paviljongin maksulliset pysäköintialueet

 • 1.-12. alkava tunti á 1 euro
 • vuorokausi 12 euroa
 • maanantaista sunnuntaihin klo 00-24
 • maksimipysäköintiaika 4 vuorokautta

Pysäköinti kiinteistöillä

Jyväskylässä sovelletaan yleisesti menettelyä, jossa ajoneuvojen pysäköinti pitää järjestää tontilla. Pääsääntönä on, että kadun varteen ei osoiteta yksittäisen kiinteistön tai yrityksen käyttöön varattuja paikkoja.

Keskustan ohella myös asuinalueilla voi olla voimassa aluepysäköintikielto, joka sallii pysäköinnin vain merkityillä P-paikoilla. Ajoneuvoja ei silloin voi pysäköidä muille yleisille alueille, esimerkiksi katujen varsille.

Tilapäinen pysäköintilupa perhejuhlien aikana

Jyväskylän kaupungilta on mahdollista hakea tilapäistä pysäköintilupaa lyhytaikaisia juhlia varten kaupungin hallinnoimille kaduille ja pysäköintialueille, joissa normaalisti pysäköinti on rajoitettu tai kokonaan kielletty. Pysäköintilupa voidaan myöntää enintään kahdeksi päiväksi.

Asiassa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, vähintään viikkoa ennen h-hetkeä. Kätevimmin lupa haetaan sähköisellä hakemuskaavakkeella.

Hakemus poikkeavan pysäköinnin järjestämiseksi perhejuhlien aikana

Jos asiakkaalla ei ole pääsyä internetiin, myös puhelimitse voi olla yhteydessä Kaupunkirakenteen neuvontaan, p. 014 569 5000.

Lupaa ei myönnetä maksullisille pysäköintialueille eikä kaduille, joilla on vuoropysäköinti tai asukaspysäköinti. Lupaa ei voida myöskään myöntää kääntöpaikoille, eikä päällysteen ulkopuolelle.

Suostumus menettelyohjeineen toimitetaan hakijalle ensisijaisesti sähköpostilla. Lupa on ilmainen. Tieto luvan myöntämisestä välittyy Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvonnalle.

Luvansaaja on vastuussa liikenteen sujumisesta poikkeusjärjestelyjen aikana. Ajoneuvoja saa pysäköidä vain toiselle puolelle katua ja hälytysajonevoille on varattava vähintään 3,5 metriä vapaata tilaa. Tonttiliittymien eteen ja linja-autopysäkeille ei saa pysäköidä. Pysäköintilupa ei oikeuta pysäköimään maastoon. Luvan saajan on tiedotettava vieraita poikkeusjärjestelyistä. Myös naapureita on tiedotettava poikkeusjärjestelyistä.

Tapahtumien pysäköintijärjestelyiden luvat pitää hakea Jyväskylän kaupungin tapahtumaluvan kautta: Tapahtumaluvat -> Alueen käyttölupa.

​Yhteystiedot:

Kaupunkirakenteen neuvonta / Pysäköinninvalvonta
Hannikaisenkatu 17, avoinna ma-pe klo 8–16 (kesä-elokuussa ma-pe 8–15)
Puhelinaika ma-pe 8–11 p. 014 569 3000
pysakoinninvalvonta[at] jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
pysäköinti
virhemaksu