Suoraan sisältöön

Palveluliikenne

Jyväskylän palveluliikenne tunnetaan nykyisin nimellä Linkki-VIP. Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka mahdollistaa myös henkilökohtaisempaa palvelua tarvitsevien asiakkaiden kulkemisen. Palveluliikenteen kyydillä pääsee asioimaan Jyväskylän keskustaan, aluekeskuksiin, terveysasemille tai muihin palvelupisteisiin. Autot ovat ilmastoituja, esteettömiä pienoisbusseja, joissa on turvavöin varustetut paikat 14 matkustajalle. Pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa matkustaville on autoissa kaksi paikkaa.

Palveluliikenteessä on käytössä Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-lippujärjestelmä. Matkustaminen onnistuu samoilla lipputuotteilla ja -hinnoilla kuin paikallisliikenteen Linkki-busseissa. Kertalippuja voi ostaa autosta. Sotiemme veteraaneille ja sotainvalideille palveluliikennekyyti on ilmaista.

Järjestäjä ja liikennöitsijä

Palveluliikenteen järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki. Liikennöitsijänä on kilpailutuksen perusteella valittu Tilausajot Mennään Bussilla Oy.

Näin käytät Linkki-VIPiä

Kukin kuudesta Linkki-VIPistä kiertää oman aikataulunsa mukaisesti palvelualueellaan. Kyytiin pääsee aikatauluissa kerrotuilta aikataulupisteiltä, mutta kutsusta auto voi poiketa hakemaan vaikka kotipihasta. Kyydeistä voi sopia kuljettajan kanssa esim. soittamalla auton palvelunumeroon.

Linkki-VIP -palvelualueet ja kyytitilaukset

  • Auto 1: Huhtasuo-Lohikoski ja Kuokkala, p. 050 4690 100
  • Auto 2: Halssila, Kortepohja, p. 050 4690 200
  • Auto 3: Kypärämäki, Viitaniemi, p. 050 4690 300
  • Auto 4: Keltinmäki, Keljonkangas, Säynätsalo, p. 050 4690 400
  • Auto 5: Palokka, Vesanka, Kuohu, Tikkakoski, Nyrölä, p. 040 849 2252
  • Auto 6: Vaajakoski, p. 040 849 2251

Linkki-VIP -palveluopas

Selaa Linkki-VIP -palveluopasta (pdf)

Linkki-VIP -oppaasta löydät voimassa olevat aikataulut ja reitit sekä muuta hyödyllistä tietoa palveluliikenteestä. Opasvihko on jakelupisteissä seuraavissa jakelupisteissä:

Korpilahden asiointiliikenne

Entisen Korpilahden kunnan alueella asukkaita palvelee takseilla hoidettu asiointiliikenne kaupungin järjestämänä. Reiteiltä voidaan pyynnöstä tehdä pieniä poikkeamia. Matkasta peritään linja-autotaksan mukainen maksu.

Reitit ja aikataulut

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta