Yliopistonkadun saneeraus

Saneeraus on etenemässä vaiheeseen kolme. Katso tarkempi suunnitelma ja vaiheistus kartalta.

Lisätiedot:

rakennuttajainsinööri Erja Mutanen, P. 014 266 4086, erja.mutanen[at]jyvaskyla.fi, Jyväskylän kaupunki

työmaapäällikkö Teemu Liukkonen, P. 050 382 3294, teemu.liukkonen[at]oteran.fi, Oteran Oy

Uusin tieto liikennejärjestelyjen muutoksista

Vaasankadun yläosa Kauppakadun ja Yliopistonkadun välillä on muuttunut kaksisuuntaiseksi ja kadunvarsipysäköinti on poistunut Vaasankadulta.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit muuttuvat

Harjun puolella jalankululta ja pyöräilyltä suljettu osuus on välillä Oikokatu-Gummeruksenkadun liittymä. Kadun toisen puolen jalkakäytävä muutetaan väliaikaisesti jalankulku- ja pyörätieksi. Yliopistonkatu 2-8 kohdalla tehdään Jyväskylän Energia Oy:n vesihuoltotyötä, joten tilan ahtauden vuoksi tällä kohdalla suositellaan käytettävän Yliopistonkadun Harjun puoleista jalankulku- ja pyöräilyväylää.

Oikokadun kohdalla oleva suojatie on edelleen käytössä työnaikaisena kadun ylityspaikkana, mutta Cygnaeuksenkadun kohdalla oleva suojatie poistetaan käytöstä toistaiseksi. Vaasankadun kohdalla olevat kevyen liikenteen ylityskohdat ovat jo lopullisilla paikoillaan.

Päällystekerroksen puuttuessa myös suojateiden reunakiveysten kohdilla on vielä porras, joka poistuu uuden päällysteen myötä. Liikennevalo-ohjaus saadaan käyttöön myöhemmässä vaiheessa.

Karttakuva saneerauksen 3. vaiheesta

 

Ajo Normaalikoululle muuttuu

Normaalikoulun syyskauden alkaessa kaikki ajoliikenne koululle on vielä Pitkäkatu -Löylykatu -Mäki-Matinkatu kautta. Koulun saattoliikenteelle on järjestetty tila Pitkäkadulta.  

Joukkoliikenteen pysäkkeihin ei muutoksia

Liikennejärjestelyillä ei ole vaikutusta joukkoliikenteen pysäkkeihin. Bussien matka-aika saattaa pidentyä liikennejärjestelyjen vuoksi.

Tästä on kyse

Yliopistonkadun saneeraus välillä Vaasankatu – Cygnaeuksenkatu on käynnistynyt. Saneerauksen yhteydessä Jyväskylän Energia Oy uusii vesijohtoverkostoa, joka voi aiheuttaa lyhyitä vesikatkoksia. Vesikatkoksista Jyväskylän Energia Oy tiedottaa asukkaita tarkemmin. Saneeraus tulee hidastuttamaan liikennettä. 

Työt käynnistyivät maalis-huhtikuun vaihteessa Vaasankadun liittymän kohdalta. Töiden edetessä työmaa siirtyi Vaasankadulta Yliopistonkadulle Harjun puoleiselle ajoradalle. 

Yliopistonkadun keskikaistalta on poistettu puut katusaneerauksen vuoksi. Uusien keskikaistojen istutukset toteutetaan myöhemmin syksyllä.  Hanke valmistuu välillä Vaasankatu - Cygnaeuksenkatu lokakuun loppuun mennessä.  Katso muutokset kartalta. Tulevina kesinä tullaan toteuttamaan välit  Cygnaeuksenkatu – Gummeruksenkatu ja  Gummeruksenkatu – Kilpisenkatu. 

Saneerauksen tarkoituksena on muuttaa Vaasankatu kaksisuuntaiseksi Kauppakadun ja Yliopistonkadun välillä. Vaasankadun ja Yliopistonkadun liittymän alueelle tehdään kaistajärjestelyt siten, että Kauppakadun suunnasta ajettaessa on mahdollista jatkaa sujuvasti Voionmaankadun ja Yliopistonkadun suuntiin.  

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kannalta merkittävin muutos on yksisuuntaisten pyöräteiden rakentaminen molemmille puolille Yliopistonkatua.

Vaasankatu muuttuu kaksisuuntaiseksi heinäkuussa, ja Yliopistonkadulla liikenne on kaksisuuntainen koko katuremontin ajan. Kadunvarsipysäköinti päättyy Vaasankadun ja Yliopistonkadun varressa. Pysäköintipaikkoja on Harjun kupeessa olevalla pysäköintialueella, Vaasankadun ja Yliopistonkadun kulmauksessa sijaitsevalla pienellä pysäköintialueella sekä sivukaduilla. 

 

Saneeraus on etenemässä vaiheeseen kolme. Katso tarkempi suunnitelma ja vaiheistus kartalta.

Lisätiedot:

rakennuttajainsinööri Erja Mutanen, P. 014 266 4086, erja.mutanen[at]jyvaskyla.fi, Jyväskylän kaupunki

työmaapäällikkö Teemu Liukkonen, P. 050 382 3294, teemu.liukkonen[at]oteran.fi, Oteran Oy