Yliopistonkadun saneeraus

Katso tarkempi suunnitelma ja vaiheistus kartalta.

Lisätiedot:

rakennuttajainsinööri Erja Mutanen, P. 014 266 4086, erja.mutanen[at]jyvaskyla.fi, Jyväskylän kaupunki

Yliopistonkadun saneerauksen toinen vaihe käynnistyy

Vuosina 2020–2021 Yliopistonkadusta saneerataan Cygnaeuksenkadun ja Kilpisenkadun/Harjukadun välinen osuus.

Liikennejärjestelymuutokset

Yliopistonkadulta voi taas kääntyä Gummeruksenkadulle. Samassa yhteydessä Yliopistonkadun autoliikenne työmaan kohdalla siirretään keskustan puolelle katua. Liikennevalot Harjukadun ja Kilpisenkadun risteyksessä poistetaan väliaikaisesti toiminnasta. Liikennejärjestelyjen yhteydessä pysäköinti Yliopistonkadun varressa päättyy, mutta Harjukadun läheisyydessä oleva erillinen pysäköintialue on edelleen käytössä. Liittymän kohdalle tulee väliaikainen suojatie pysäköintialueen jalankulkua varten. Poikkeavat liikennejärjestelyt Yliopistonkadulla ovat voimassa arviolta marras-joulukuulle asti. 

Katurakentamisen yhteydessä Alva Oy uusi vesijohtoverkostoa. Katusaneerauksen pääurakoitsijana toimi Oteran Oy.

Muutokset jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Yliopistonkadun suuntainen jalankulku ja pyöräily ohjataan keskustan puolelle, ja kulku Neron portaille katkeaa toistaiseksi. 

Yliopistonkadun ja Gummeruksenkadun risteyksen kaivutöiden vuoksi Yliopistonkadun suuntainen jalankulku ja pyöräily tapahtuu Harjun puolella katua. Gummeruksenkadun liittymään järjestetään kulkumahdollisuus Yliopistonkadun ja Gummeruksenkadun välille.

Tästä on kyse

Yliopistonkadun saneerauksessa kehitetään kadun liikennejärjestelyjä erityisesti pyöräilyn osalta. Saneerauksen yhteydessä uusitaan maanalaisia rakenteita, jotta kadulla tapahtuvilla pienemmiltä saneerauksilta vältyttäisiin tulevaisuudessa.

Vaasankatu muutettiin kaksisuuntaiseksi viime vuonna. Saneeraus jatkuu välillä Cygnaeuksenkatu – Gummeruksenkatu ja  Gummeruksenkatu – Kilpisenkatu. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kannalta merkittävin muutos on yksisuuntaisten pyöräteiden rakentaminen molemmille puolille Yliopistonkatua.

Katso tarkempi suunnitelma ja vaiheistus kartalta.

Lisätiedot:

rakennuttajainsinööri Erja Mutanen, P. 014 266 4086, erja.mutanen[at]jyvaskyla.fi, Jyväskylän kaupunki