Ajoneuvojen siirrot

Kaupunki huolehtii hylättyjen ja kunnossapitoa haittaavien ajoneuvojen siirtämisestä hallitsemiltaan yleisiltä alueilta.

Hylätyistä ja romuajoneuvoista voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 014 266 8617 ma-pe kello 8.00 - 11.00 tai sähköpostilla ajoneuvojensiirrot@jyvaskyla.fi

Yleisten teiden (Yleiset tiet Paikkatietoikkunassa) osalta hylätyistä ajoneuvoista vastaa Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus). Havainnon yleiselle tielle hylätystä ajoneuvosta voi ilmoittaa joko puhelimitse Tienkäyttäjän linjalle 0200 2100 (24 h vuorokaudessa, pvm) tai sähköisen palauteväylän kautta (palautteet käsitellään arkipäivisin).

Virheellisesti pysäköityjen ja liikennettä haittaavien ajoneuvojen siirrosta päättää ja siirron teettää joko poliisi tai kaupungin pysäköinninvalvonta.

Hylätty sininen auto

 

Menettelytapa hylättyjen ajoneuvojen siirrossa

 1. Kilvettömään, hylätyksi katsottuun ajoneuvoon kiinnitetään siirtokehotus. Mikäli ajoneuvossa on rekisterikilvet, lähetetään ajoneuvon omistajalle tai haltijalle siirtokehotus. Poikkeustilanteissa siirto voidaan tehdä välittömästi, ilman siirtokehotusta (esimerkiksi rekisteröimätön ja katsastamaton ajoneuvo).
 2. Ajoneuvon omistajalla tai haltijalla on noin viikko aikaa siirtää ajoneuvo.
 3. Mikäli siirtokehotusta ei noudateta, tehdään siirtopäätös ja kaupunki siirtää ajoneuvon varastoalueelle.Siirtopäätös lähetetään ajoneuvon omistajalle tai haltijalle (mikäli on tiedossa), lisäksi siirretyistä ajoneuvoista kuulutetaan kaupungin nettisivuilla.
 4. Siirron jälkeen omistaja tai haltija voi lunastaa ajoneuvonsa kuukauden sisällä kuulutuksesta maksamalla kaupunkirakennelautakunnan vahvistamat siirto- ja säilytyskustannuksen.
  • Omistajan tai haltijan tulee tässä tapauksessa ottaa yhteyttä joko Kuusakoski Oy:hyn (puh. 020 781 7567 tai 020 781 7573 tai 020 781 7565) tai Jyväskylän kaupunkiin (014) 266 8617, ajoneuvojensiirrot@jyvaskyla.fi. Asiakkaalle toimitetaan pankkisiirtolomake, jolla hän suorittaa vahvistetut maksut. Ajoneuvon voi lunastaa esittämällä kuitit maksuista sekä todistamalla ajoneuvon omistusoikeutensa.
 5. Mikäli omistaja tai haltija ei lunasta ajoneuvoaan, ajoneuvo siirtyy Jyväskylän kaupungin omistukseen joko 30 tai 60 päivän kuluessa riippuen ajoneuvon arvosta ja siitä onko ajoneuvon omistaja tiedossa. Kaupunki laskuttaa ajoneuvon omistajalta tai haltijalta ajoneuvon siirrosta ja säilytyksestä aiheutuneet, kaupunkirakennelautakunnan vahvistamat kustannukset (hinnat astuvat voimaan 1.9.2019)
  • vyöhyke 1 (säde 10 km) 275,32 euroa/ajoneuvo
  • vyöhyke 2 (säde 20 km) 300,12 euroa/ajoneuvo
  • vyöhyke 3 (Korpilahden taajama) 321,20 euroa/ajoneuvo
  • tunnistamattoman ajoneuvon selvityksestä veloitamme 55,80 euroa

 

Menettelytapa romuajoneuvojen siirrossa

 

Hylätty töhritty auto
 1. Siirtokehotus kiinnitetään kilvettömään ajoneuvoon. Mikäli ajoneuvossa on rekisterikilvet, lähetetään siirtokehotus ajoneuvon omistajalle tai haltijalle. Mikäli ajoneuvo on palanut tai muutoin siinä kunnossa, että se on vaaraksi ympäristölle tai ihmisille, se voidaan siirtää välittömästi.
 2. Ajoneuvon omistajalla tai haltijalla on noin viikko aikaa siirtää ajoneuvo.
 3. Mikäli siirtokehotusta ei noudateta, tehdään siirtopäätös ja ajoneuvo siirretään kaupungin toimesta varastoalueelle. Tällöin romuajoneuvojen omistusoikeus siirtyy kaupungille välittömästi.
 4. Ajoneuvon omistaja maksaa kaupungille siirrosta ja säilytyksestä aiheutuneet, kaupunkirakennelautakunnan vahvistamat kustannukset.
  • vyöhyke 1 (säde 10 km) 275,32 euroa/ajoneuvo
  • vyöhyke 2 (säde 20 km) 300,12 euroa/ajoneuvo
  • vyöhyke 3 (Korpilahden taajama) 321,20 euroa/ajoneuvo
  • tunnistamattoman ajoneuvon selvityksestä veloitamme 55,80 euroa

Yksityiseltä alueelta ajoneuvo siirretään vain alueen haltijan perustellusta virka-apupyynnöstä. Yhteydenotot ajoneuvojensiirrot@jyvaskyla.fi

Oikaisuvaatimus

Siirtopäätöksestä voi tehdä oikaisuvaatimuksen oikaisuvaatimuslomakeella.

Lomake on mahdollista täyttää ja lähettää sähköisesti tai tulostaa ja täyttää kynällä. Lomakkeen käyttö sähköisesti edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Romuautosta eroon ilmaiseksi

Autonomistaja voi toimittaa ajoneuvonsa romutettavaksi mihin tahansa autonvalmistajien ja maahantuojien valtuuttamaan viralliseen vastaanottopisteeseen. Ajoneuvon hävittäminen on auton omistajalle maksutonta ja ajoneuvosta annetaan omistajalle romutustodistus, joka on edellytys ajoneuvon poistamiseksi ajoneuvorekisteristä.

Lisätietoja löytyy https://www.autokierratys.fi/ -sivuilta.

Tietosuojaseloste

Asiasanat: