Kaupunkipyörät Jyväskylään

Lisätiedot

fiksun liikkumisen koordinaattori Kati Kankainen, P. 014 266 8063, kati.kankainen[at]jyvaskyla.fi

liikenteenohjausinsinööri Heikki Vikki, P. 014 266 0547, heikki.vikki[at]jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupunki on käynnistänyt suunnitteluprosessin kaupunkipyöräpalvelun käyttöönottamiseksi Jyväskylässä. Tavoitteena on vuoden 2019 aikana suunnitella ja toteuttaa palvelun hankinta siten, että kaupunkipyörät saataisiin käyttöön kesäkaudella 2020.

Selvitysten perusteella Jyväskylässä toimivin on asemallinen kaupunkipyöräjärjestelmä, joka täydentäisi saumattomasti joukkoliikenteen tarjontaa ja tarjoaisi asukkaille uuden tavan tehdä ja täydentää arkimatkoja. Julkiseen liikenteeseen kytkeytyvä kaupunkipyöräpalvelu mahdollistaa nykyistä sujuvammat matkaketjut ja lisää osaltaan myös seudullisen joukkoliikenteen houkuttelevuutta.

Jyväskylän kaupunkipyöräjärjestelmän suunnittelu etenee kevään aikana muun muassa pyöriltä ja järjestelmältä vaadittavien ominaisuuksien määrittelyllä ja pyöräasemaverkoston suunnittelulla. Myöhemmin keväällä suunnittelun edettyä myös kaupunkilaiset pääsevät kertomaan näkemyksiään muun muassa kaupunkipyöräasemien sijainneista.

Etsimme mainoskumppania

Kaupunkipyöriin on tarkoitus yhdistää myös mainontaa. Palveluun tavoitellaan yrityskumppania, jonka markkinointilogolle varataan näkyvä mainospinta kaikista kaupunkipyöristä. Mainospinta tulee sijoittumaan pyörän sivuille tai eteen, mainospinnan tarkka koko ja sijoittuminen pyörässä tarkentuvat hankinnan edetessä. Pyörien ulkoasun määrittelee Jyväskylän kaupunki yhteistyössä mainoskumppanin kanssa.

Ilmoita organisaatiosi kiinnostuksesta mainoskumppaniksi lomakkeella 28.4. mennessä. Lomakkeen tietosuojaseloste.

Katso alta esimerkkejä muiden kaupunkien kaupunkipyöristä. Suurenna kuvaa klikkaamalla.

Kaupunkipyöriä jonossa
Kuva: Kari Hillo
Kaupunkipyöriä parkissa
Kuva: Kari Hillo
Keltaiset kaupunkipyörät
Kuva: Pyöräilykuntien verkosto
Helsingin keltaiset kaupunkipyörät
Kuva: Kati Kankainen

Lisätiedot

fiksun liikkumisen koordinaattori Kati Kankainen, P. 014 266 8063, kati.kankainen[at]jyvaskyla.fi

liikenteenohjausinsinööri Heikki Vikki, P. 014 266 0547, heikki.vikki[at]jyvaskyla.fi