Syyskuu

Lasten Lysti Facebookissa

Jyväskylän kaupunki:

Kulttuurisuunnistus

su 8.9. klo 12-16 Jyväskylän keskusta-alueella ja sen lähettyvillä

Tapahtuman avaus klo 12, Jyväskylän kaupungintalo, Vapaudenkatu 32.

Yhdessä liikkeelle lasten kanssa!

Ympäri Jyväskylää on tapahtumapäivää varten pystytetty 15 Kulttuurisuunnistuksen rastia, joilla suunnistajat voivat oman mielenkiinnon mukaan vierailla vapaasti. Rastit voivat sisältää taidetta, esityksiä, ohjelmaa, viihdettä, liikuntaa, meditaatiota, arkkitehtuuria, uusia näkökulmia Jyväskylästä ja elämyksiä! Kerää leimoja suunnistuskohteista ja osallistut arvontaan. Tapahtumakartta löytyy 8.9. Keskisuomalaisesta sekä jokaiselta suunnistusrastilta. 

Jyväskylän Kulttuurisuunnistus täyttää 10-vuotta! 

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivuilta


Loiskis ja Timo Parvela:

Ella ja kaverit juhlakonsertti

pe 13.9. klo 14.30 (loppuunmyyty) ja klo 18
Jyväskylän kaupunginteatterin pieni näyttämö, Vapaudenkatu 36

Timo Parvelan 30v kirjailijauran juhlakonsertti
Jyväskylästä lähtöisin oleva, yksi suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Timo Parvela viettää 30-vuotiskirjailijauraansa juhlakonsertissa! Ella ja kaverit -esityksessä vieraillaan uimahallissa, käydään kalassa ja seikkailemassa. Timo Parvela ihastuttaa lavalla tarinakonsertin kertojana ja Loiskis-orkesterin muusikot intoutuvat hauskoista jutuista sävelten siivittäminä. Ilopillerinä mukana Saara Jokiaho, joka esittää kaupunginteatterin Ella ja Paterock –näytelmässä Ellaa. Suositellaan yli 5-vuotiaille. Kesto 45 min.

Lipunmyynti 5.8. alkaen:
10 € kaupunginteatterin lippumyymälästä / alk. 11,50 € Lippu.fi

Lisätietoa: Ella ja kaverit juhlakonsertti (Facebook)


Teatterikone:

Tartsan ja muoviviidakko

Esitykset, joissa mukana Lasten Lystin etu:

pe 20.9. klo 18

to 10.10. klo 10

to 17.10. klo 10

to 24.10. klo 10

Juomatehtaan studio, Vapaudenkatu 25

Näytelmän päähenkilö on Tartsan. Mies, joka on elänyt koko elämänsä kaatopaikalla. Se mitä me heitämme roskiin ei häviä olemattomiin - Tartsanille se muodostaa koko elämän. Näytelmä ei sijoitu realistiseen maailmaan. Se nostaa roskien seasta musiikkia ja tarinoita, jotka kutovat katsojan ympärille kokonaisen muoviviidakon, jossa jokainen valinta omalta pieneltä osaltaan vaikuttaa ympäristöön. Esitys on suunnattu lapsille ja lapsiperheille . Ikäsuositus +5-vuotiaat. Rooleissa Aaro Vuotila ja Minna Tuomanen. Liput 8 € (Koodilla: LASTENLYSTI ) norm. 10-14 €. Lisätiedot ja muut esityspäivät www.teatterikone.fi, Lippuvaraukset osoitteesta: varaukset(at)teatterikone.fi


Jyväskylän kaupunginteatteri:

Varamummo-lastenmusikaali

la 21.9. klo 13 Jyväskylän kaupunginteatterin suuri näyttämö, Vapaudenkatu 36

Varamummo Ellen on mummottomien mummo ja mummo niille, joiden mummo asuu kaukana. Varamummo matkaa moottoripyörällään pienen Tötteröpupun kanssa varalastenlasten luo aina, kun häntä kaivataan ja tarvitaan. Varamummo perustuu Susanna Haaviston kirjoittamaan samannimiseen kuvakirjaan ja 10-osaiseen Pikku Kakkosen Varamummo-sarjaan.  Esityksen teemat ja aiheet liittyvät kaikki pienen lapsen maailmaan, pieniin isoihin tai isoihin pieniin ongelmiin tai mieltä askarruttaviin kysymysten kiemuroihin. Varamummo asettuu aina lapsen mittakaavaan ja kuuntelee lapsen herkkiä tunteita ja ajatuksia.

Vierailuesityksen kesto 45 min, ei väliaikaa

Liput 16 € teatterin lippumyymälästä ostettuna.
Lippupisteen kautta ostettuihin lippuihin lisätään toimitus- ja palvelumaksut

Käsikirjoitus ja ohjaus Susanna Haavisto
Sävellys Juha Tikka
Esiintyjät Susanna Haavisto, Hanna Raiskinmäki ja Suvi Isotalo

Lisätietoa Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilta


Tanssitiloissa lasten päivä

pe 27.9. klo 9.15, 10.15 ja 11.30 Kauppakeskus Forum
Tanssiteatteri Raatikko: Vihreä Portti

3-9 vuotiaille, kesto noin 40 min. 
Esiintyjä: Ludmila Pussinen
Koreografia: Heidi Masalin
Sävellys ja äänitykset: Olli Havu
Puvustus: Terttu Torkkola

Vihreä Portti on tanssillinen satu, joka saa kehon ja mielikuvituksen liikkeelle. Vihreässä Portissa lapset sekä katsovat tanssia että tanssivat itsekin.

Pajassa tutustutaan ihmeotus Felineen, joka on kovin tutunoloinen; hänessä on piirteitä sekä eläimestä että ihmisestä. Feline on utelias ja haluaisi saada uusia ystäviä vihreän portin toiselta puolelta, ihmislasten puolelta.

Tanssipajan teemana on tanssi ja mielikuvitus.  Pajassa lapset kulkevat Vihreän portin läpi metsän taikamaailmaan, jossa he rakentavat tarinan yhdessä tanssijan kanssa. Lapset tutustuvat tanssiin tarinankerronnan kautta; liikkeen laatu ja tempo muuttuvat luontevasti tarinan mukana.

Esitykseen mahtuu noin 25 lasta, ennakkoilmoittautumiset info@tanssinkeskus.fi

klo 17.30 – 18.15
Hupsistakeikkaa -tanssitunti
Ohjaajana tanssinopettaja Heta Hämäläinen

Hupsistakeikkaa -tanssitunti on isovanhempien ja lastenlasten ikioma yhteinen tanssitunti. Tervetuloa viettämään yhteinen hetki elämyksellisen tanssiseikkailun parissa. Ilmoittautuminen info@tanssinkeskus.fi.


Lasten Lysti ja Valon kaupunki:

Loistodisko

la 28.9. klo 12-15, Aalto-sali, Väinönkatu 7

Upea Flowers of Life –kollektiivi loihtii tilaan mahtavan, uniikin diskofiilistä nostattavan UV-koristelun osana Valon kaupunki –tapahtumaa. Musiikista vastaa DJ Tiskijoni, joka soittaa menevimmät musat muksujen makuun. Tanssifiilistä nostaa katutanssijat Sara Pitkänen ja Bboy Elmo (Elmo Niskanen), jotka saavat kaikki mukaan tanssimaan ja kokeilemaan tanssimuuveja! Loistodiskossa voi tankata tanssienergiaa puffetin antimilla tai ostaa valoleluja. Halukkaat saavat myös pimeässä hohtavan kasvomaalauksen! Suositellaan yli 5 -vuotiaille.
Liput 6€ kaupunginteatterin lippumyymälästä ja ovelta / alk. 7,50 € Lippu.fi

Huom! kaupunginteatterin lippumyymälästä lippuja voi noutaa pe 27.8. saakka. La 28.9. lippuja saa ostettua ovelta 6 e hintaan, mikäli lippuja on jäljellä.

Käteistä mukaan narikkaan, puffettiin ja valolelujen ostoon!
 

Flowers of Life -kollektiivi loihtii näyttvät puitteet lasten Loistodiscolle Paviljonkiin 29.9.

Tanssin Aika -festivaali:

Flora ja Fauna (Tanssiteatteri Hurjaruuth)

la 28.9. klo 16 Kankaan pergamenttihalli (Kympinkatu 3) 
 

Lumihiutaleita, näkinkenkiä, koralleja, kakadu ja silakka. Flora & Fauna on tanssillinen luontomatka, joka yhdistää videotaidetta, musiikkia ja tanssia aisteja kutittelevaksi kokonaisuudeksi.Luonnon kiehtoviin yksityiskohtiin zoomaavassa videotanssiteoksessa hyödynnetään uutta teknologiaa, mm. liiketunnistimia äänen ja kuvan tuottamiseen.
Esitys on vieraillut useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla.
Ikäsuositus yli 2-vuotiaille.
”Kannattaa antaa upean estetiikan rauhoittaa mieli ja uppoutua kiehtovaan taiteeseen. Hurjaruuth ei pettänyt tälläkään kertaa.” Taidekoti-blogi. 

Liput 10 euroa, alle 2-vuotiaat ilmaiseksi www.lippu.fi
 

Lasten Lysti Facebookissa

Asiasanat: