Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nauravat taaperot, nukketeatteritaiteilija ja hiiri, Elemental-elokuvan piirroshahmot
Pääsisältö

Tanssiva perhekahvila

ti 5.9. klo 9.30-12 Jyväskylän Tanssiopisto Vapaudenkatu 48-50 (pohjakerros, sisäänkäynti sisäpihalla)

Tanssiva perhekahvila kutsuu lapsiperheitä viettämään aamupäivää tanssin, luovan leikin ja rennon kahvittelun ja yhdessäolon merkeissä. Tanssivan kahvilan aluksi on pieni yhteinen aloitus, jonka jälkeen sali on perheiden ja lasten vapaassa käytössä välineineen. Salista löytyy mm. tunneleita, liukumäki, leikkivarjo, palloja, huiveja jne. Lapset liikkuvat ja leikkivät huoltajan vastuulla.

Lapsille vapaa pääsy. Aikuisille liput 2 € / hlö, sisältäen kahvin/teen

Teatteri Tuomikko: Suuri seikkailu -nukketeatteriesitys

ke 6.9.

klo 10 Kortteli Klubi, Vapaudenkatu 48-50

klo 17 Piippurannan Klubi, Paperitehtaankatu 1

Jyväskylän kaupungin lähitaloille saapuu suloinen, kaikille suunnattu nukketeatteriesitys. Salli jää ensimmäistä kertaa yksin mökille, kun vaari lähtee käymään kaupassa. Se tuntuu tylsältä, mutta onneksi seurana on pehmohiiri Pietu ja hyvä mielikuvitus. Kun radiosta tulee merisää ja myrskyvaroitus, alkaa leikki, jossa on suuren seikkailun ainekset. Pietukaan ei ole enää pelkkä pehmolelu, vaan ihan oikea ystävä. Nukketeatteriesityksen pohjana on lasten leikkien logiikka. Leikin maailmat rakentuvat näyttämölle katsojien silmien edessä ja lelut heräävät eloon nukketeatterin ja varjoteatterin keinoin. Esitys muistuttaa ystävyyden voimasta ja siitä, että pienikin voi olla rohkea. Suunnattu 2-9 -vuotiaille aikuisen seurassa. Vapaa pääsy! Ennakkoilmoittautuminen klo 10 Kortteli, klo 17 Piippuranta

Käsikirjoitus, nukkejen muokkaus, lavastus ja esiintyminen Terhi Tuomikko

Musiikki Marko Häkkinen

Radioääni Sanna Heiskanen

Valaistusapu Joni Kallio

Lavastusapu Alpo Honkonen

Ohjausapu Pia Kalenius

Nukketeatteri-työpaja

keskiviikkoisin 13.9.–11.10. klo 15–17 (5x) Piippurannan Klubi, Paperitehtaankatu 1

Nukketeatteri voi olla kaikkea: kädentaitoa, suurta draamaa tai huumoria. Työpajassa tehdään matalan kynnyksen teatteria Kristiina Eskosen johdolla: valmistetaan itse nuket ja nukketeatteriesitys. Paja kokoontuu viisi kertaa ja viimeisellä kerralla on esitys. Työpaja soveltuu esikouluikäisestä ylöspäin. Pajaan mahtuu 10 henkilöä Ilmoittautumiset 6.9. mennessä lahitalot(at)jyvaskyla.fi tai p.050 476 1961. Vapaa pääsy!

Arkkitehtina ampiainen, rakennusmestarina majava -työpaja

pe 8.9. klo 14–17, Aalto2 -museokeskus, Alvar Aalto -museo, työpajatila

Kaikille avoin koko perheelle sopiva työpaja, jossa tutustutaan eläinten omaan arkkitehtuuriin, mutta myös eläimille rakennettuihin ympäristöihin. Rakennellaan omia pesäkoloja, kennoja ja kekoja. Osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Työpajat ja tapahtumat sisältyvät pääsymaksuun, lapsille (alle 18 v.) vapaa pääsy.

Eläinten askeleet -työpaja

pe 15.9. klo 13, Aalto2 -museokeskus, Keski-Suomen museo

Tutustutaan Keskisuomalaisuutta etsimässä –näyttelyyn eläinten askelin! Työpajan aluksi kierrämme näyttelyä yhdessä, etsimme sieltä erilaisia eläimiä ja pohdimme, millaisin askelin eläimet liikkuvat. Samalla kuullaan hauskoja tarinoita entisajan elämästä Keski-Suomessa. Kierroksen jälkeen valmistetaan askartelumassasta oma eläinhahmo. Kesto 1,5 t. Työpajat ja tapahtumat sisältyvät pääsymaksuun, lapsille (alle 18 v.) vapaa pääsy.

Sorminukkeotukset

pe 15.9. klo 13–17.30, Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25.

Koko perheen työpajassa sormet heräävät henkiin, kun niille askarrellaan omat asut. Materiaalimaksu 2€.

Suomen käsityön museoon on perjantaisin vapaa pääsy.

Elokuvatapahtuma Vaajakoskella

la 16.9. klo 11–17 Vaajakosken urheilutalo, Savonmäentie 9

klo 12 Elemental (S) Liput 10 €

klo 15 Kuolleet lehdet (K7) Liput 12 €

Disneyn ja Pixarin uusi alkuperäiselokuva Elemental syventyy kahden ystävän syvään ystävyyteen erilaisuuksista huolimatta tuli-, vesi-, maa- ja ilmaväen asuttamassa suurkaupungissa. Elokuvan on ohjannut Peter Sohn. Toinen elokuva on aikuisille suunnattu, Suomen ensi-illassa oleva Cannesin elokuvajuhlillakin palkittu Aki Kaurismäen uutuus Kuolleet lehdet. Kaurismäen tragikomediaa tähdittävät pääosissa Alma Pöysti ja Jussi Vatanen. Tapahtumassa on kioskikahvila. Lipunmyynti teatterin ovelta alkaen 30 min ennen näytöstä. Suosittelemme korttimaksua. Lippujen varaaminen elokuvakeskuksen sivuilta.

Loiskiksen syysretki -konsertti

su 17.9. klo 15, Kulttuuritalo Villa Rana, Seminaarinkatu 13, Blomstedt-sali

Liput Loiskiksen sivuilta 15 €, perhelippu 12,50€, kun vähimmäisostos on 4 lippua.

Teatteri Eurooppa Neljä: Isäni on Supermies

Ensi-ilta la 23.9. klo 14 TE4-Klubi, Kyllikinkatu 1

Timo Parvelan veijarimainen lastenromaani kääntyy hauskaksi musiikkivetoiseksi esitykseksi Teatteri Eurooppa Neljän käsissä. Yli 6-vuotiaille. Liput 12 € / 40 € perhelippu (4hlö).

Jyväskylä Sinfonia: Pangea – musiikin ja valon taikaa

ke 27.9. klo 19, Jyväskylän teatteritalo, Vapaudenkatu 36

Lähde musiikkimatkalle maailman ympäri Jyväskylä Sinfonian, kapellimestari Dimas Ruiz Santosin ja espanjalaisen puhallintaituri Abraham Cupeiron kanssa! Konsertissa tutustutaan eri maanosien musiikkikulttuureihin sekä mitä jännittävimpiin soittimiin. Millainen ääni kuuluu esimerkiksi šofarista, dudukista ja hulusista? Tule ottamaan itse selvää! Suunnattu kouluikäisistä ylöspäin.

Konsertin kesto on reilu tunti. Lippu.fi 34 € / 31 € / 15 € (aik. / eläk. / lapset, alle 16 v., työtön)

Kirjastokeikaus

Taateli Taivaankorven kadonneet riimit

ti 12.9. klo 9.30 Lohikosken pienkirjasto

ke 13.9. klo 9.30 Korpilahden lähikirjasto

to 21.9. klo 9.30 Tikkakosken lähikirjasto

ke 27.9. klo 9.30 Säynätsalon lähikirjasto

to 28.9. klo 9.30 Halssilan lähikirjasto

pe 29.9. klo 9.30 Vaajakosken aluekirjasto

”Huhuu, täällä Artturi Huhuu, Ronttivaaran kirjastolta. Tule mukaan, niin saat tietää mitä Taateli Taivaankorvelle tapahtui ensimmäisenä työpäivänään. Löysikö hän kadonneet riimit, kuka toi kirjalaatikon ovelle ja mitä tapahtui satutunnilla.” Esiintyjänä Kiisi Isotalo. Yli 3-vuotiaille. Esityksen kesto on n. 30 min. Vapaa pääsy, ryhmiltä pyydetään ennakkoilmoittautuminen omalle kirjastolle.

Yrttisuon perhepuiston avajaiset

la 30.9. klo 11-14, Yrttisuon perhepuisto, Kekkolantie 18

Uudistetun Yrttisuon perhepuiston avajaisia juhlitaan monipuolisella ohjelmalla. Voit ottaa omat grillattavat eväät mukaan. Yrttisuon toimijoiden esittelyä, lajikokeiluja, skeittaustyöpaja ja musiikkia. Tapahtuman yhteiskumppaneina toimivat puistoalueen toimijat mm. Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Valo sekä Kiri Kirittäret juniorit. Vapaa pääsy!

VekaRana-tapahtuma

la 30.9. klo 13–15, Kulttuuritalo Villa Rana, Seminaarinkatu 13

Tanssiinkutsu. Vapaa pääsy!

Lisätietoja tapahtumasta

Asiasanat:  
ohjelma
lasten lysti