Marraskuu

Lasten Lysti Facebookissa

Linnateatteri:

Tatu ja Patu, Syömään! 

HUOM! Esitys on loppuunmyyty!

ti 5.11. klo 17 ja 18.30 Vaajakummun koulu, Harjutie 2 (Käynti D-ovesta)

Tatu ja Patu paljastavat kaiken olennaisen kaikille olennaisesta toiminnasta - syömisestä. 

Näyttämölle lehahtavat ruoan valmistukseen erikoistunut pöperöahkeroinen ja ruokapöytien kuokkavieras pönttövääriäinen. Tieteellistaiteellisen tutkimusotteen viimeistelevät Samppa Solu ja Anita Aivosolu. Omena on ämynä ja banaani on keltapötkö, mutta mikä on Tatupatunanas? Ja miten ruoka oikeastaan etenee suolistossa? 
Linnateatterin lasten uutuusnäytelmä tarjoilee hauskaa, hyvän makuista ja helposti nieltävää asiaa ravinnosta. Tämän parivaljakon käsissä puurot ja vellit eivät kerta kaikkiaan voi mennä sekaisin. Kaikki tiedot on nimittäin tarkastanut kieli- ja makujaoston johtava asiantuntijaryhmä: Tatu ja Patu!
Tatuna ja Patuna lavalla makuhermoja kutkuttelevat Kalle Tulander ja YLEn lastenohjelmien konkarinäyttelijä Jaakko Loukkola.

Kesto 40 min. Sopii katsottavaksi sormiruokailijoista (n. 2-vuotiaat) eteenpäin.
Liput 12 €, perhelippu (4 hlö) 40 € kaupunginteatterin lippumyymälä / alk. 13,50 € Lippu.fi

Ennen esitystä tunnelmaan pääsee lipun hintaan kuuluvalla päivällisellä. Tarjolla kasvissosekeitto/nakkikeitto koulun ruokalassa klo 16 ja klo 17.40 alkaen. Tervetuloa! 

 


Gradia:

Säihke-tapahtumasarja

4.-8.11. 

Gradian musiikin ja tanssin perusopetuksen konserttitapahtumia lapsille ja nuorille. Vapaa pääsy!

Lisätietoja Gradian sivuilta


Kortepohjan kirjasto:

Lautapeli-iltapäivä

ti 5.11. klo 13-16 Kortepohjan lähikirjasto (Isännäntie 3)

Tule pelaamaan lautapelejä kirjastoon ja ota kaverisikin mukaan! Pelaamisessa auttaa ja ohjaa Kortepohjan ylioppilaskylän lautapelikerholainen, erikoiskirjastonhoitaja Suvi!


Sukellus satuun -perhevalmennus

ke 6.11. klo 17-19 pääkirjasto (Vapaudenkatu 39-41)

Ensimmäistä lasta odottaville tai uusille vauvaperheille.

Tiedätkö mitä palveluja kirjastoilla on tarjolla
kaikkien pienimmille ja heidän perheilleen? Tässä perhevalmennusillassa tutustutaan kirjaston palveluihin,
sukelletaan satujen maailmaan ja lopuksi nautitaan saturentoutuksesta. Kirjaston perhevalmennus on osa JYTEn perhevalmennuksia.

Ilmoittautuminen täällä


TaidePiiLO, Lasten Lysti & Taidemuseo:

Taaperoiden taidepäivä

la 9.11. klo 10-14 Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23

Taaperot taidemuseoon! Taidepäivän aikana pääsee tekemään monotypia-taidegrafiikkaa ja kerrankin luvan kanssa tutkimaan ja innostumaan laitteista sekä nappuloista Ihmeelliset kodinkoneet -työpajassa. Ohjelmassa myös taaperoiden drive-in leffa ja Vauvan vinkkeli –taidenäyttelyn taapero-teoksen julkistus. Tapahtuma sopii koko perheelle! Yhteistyössä TaidePiiLO taaperoille ry. 

LIPUT 5 €. Perhelippu 16 €/4 hlö (yli 4 hlö perheet liput 4 € kpl). Liput Taidemuseon lipunmyynnistä tapahtumapäivänä.


FiSME ry, Jyväskylän yliopisto ja Suomalainen musiikkikampus:

Musiikki yhdistää! 

-tapahtumapäivä koko perheelle!

la 16.11. klo 10-14 Musica (M-rakennus) Seminaarinkatu 15

Musiikki yhdistää! on musiikkiharrastuksen teemapäivä kaiken ikäisille - ohjelmaa on lapsille ja nuorille, perheille sekä vähän vanhemmillekin. Tapahtumapäivän ohjelmassa on mm. lastenmusiikkiesityksiä, työpajoja ja soitinkokeiluja. Tervetuloa kuuntelemaan, soittamaan ja laulamaan, psallistumaan sekä innostumaan! Musiikki yhdistää! on osa Valtakunnallisia musiikkikasvatuspäiviä. Tapahtuman järjestää Suomen musiikkikasvatusseura - FiSME ry, Jyväskylän yliopisto ja Suomalainen musiikkikampus. Vapaa pääsy!

Lisätietoja FiSMEn sivuilta


Jyväskylän kaupunginteatteri:

Ella ja Paterock - koko perheen musiikillinen seikkailu

Ensi-ilta la 16.11. klo 15, suuri näyttämö

Ella on toisella luokalla. Ellalla on opettaja, joka rakastaa Ellaa ja kavereita niin paljon, että vuodattaa usein ilon kyyneleitä.

Ja Ellalla tosiaan on monta mukavaa kaveria: Tiina, joka on kekseliäs. Samppa, joka on Batman. Tuukka, joka on nero. Pukari, joka on tyrmäävän hyvä tyyppi. Ja sitten Pate, joka voi jäädä luokalleen, koska hän ei millään opi kertotaulua, vaikka onkin rehtorin poika. Mutta koska Tuukka on nero, hän keksii ratkaisun: Patesta tulee rokkari, sillä rokkarit vain ovat ja näyttävät hyvältä!

Niin alkaa seikkailu, jonka tuoksinassa rakennetaan laivaa, suojellaan eläimiä ja opettajaa isännöitsijältä, etsitään kadonnutta rokkitähteä, opetellaan kertotaulua ja tanssiaskeleita ja vieraillaan pankissa ja levy-yhtiössä.

Teksti Timo Parvela
Dramatisointi ja musiikki Katriina Honkanen
Ohjaus Katriina Honkanen (vier.)

Esityksen kesto n. 2 h sisältäen väliajan

Liput 20 € / 20 € / 16 € 

perhelippu 16 €/kpl (1-2 aikuista ja väh. 2 lasta)


Jyväskylän sydän 24 -tapahtuma

Jyväskylä Sinfonia:

Keinuhevosen kengittäjä 

Lapsen oikeuksien päivän juhla ja lastenkulttuuripalkinnon jako

ke 20.11. klo 13.30, 17 ja 18 Jyväskylän teatteritalo                         
Jyväskylä Sinfonia sekä Jozsef Hars kapellimestari, Ulla Piispanen laulu, Matti Tegelmann laulu

Hyvän tuulen konsertti tuo iloista mieltä lapsille, vanhemmille, isovanhemmille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmistaimen kasvun ihmeestä. Sekä lapset että vanhemmat pääsevät osallistumaan konsertin kulkuun musiikin mukana. Konsertti perustuu Jukka Itkosen runokirjaan, joka kertoo kehitystarinan vauvan ensimmäisestä aamusta lapsen kasvuun. Timo Klemettisen musiikki kietoo runot sävelten syliin balladein ja lempein salsarytmein. Tunnelmallinen ja värikäs konsertti sinfoniaorkesterin säestämänä sopii koko perheelle - myös vauvaikäiset ovat tervetulleita mukaan. Mukana on Matti Pikkujämsän kuvitusta. Konsertin kesto noin 30 minuuttia.

Klo 18 konsertin päätteeksi on Lapsen oikeuksien päivän juhlahetki ja Kulttuuriaitan vuoden 2019 lastenkulttuuripalkinnon jako, kesto 15 min.

Liput 10 € / 8€ (OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille) kaupunginteatterin lippumyymälä/ alk. 11,50 € Lippu.fi (OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille 2€ alennus, löydät alennuskoodin OP-Mobiilista). Alle 1v sylissä ilmaiseksi.

Konsertti on osana Jyväskylän sydän 24 -tapahtumaa. Jyväskylän teatteritalo muuttuu 24 tunniksi monitaiteelliseksi kulttuurikeskukseksi 20.-21.11.2019 klo 9.00-9.00. Tapahtuma antaa osviittaa siitä millainen kaupungin keskusta-alueelle tulevaisuudessa rakentuva kulttuurikeskus voi sisällöltään olla. Tapahtuman ohjelma

Kuva: Matti Pikkujämsä

Keinuhevosen kengittäjä -konsertti

Jyväskylän Tanssiopisto:

Pähkinänsärkijä

23.11.-14.12. Jyväskylän kaupunginteatteri, pieni näyttämö

Tanssisatu Pähkinänsärkijä kertoo Klaara-tytöstä ja tämän unesta. Klaara saa joululahjaksi pähkinänsärkijänuken. Unessa Klaara joutuu suurten hiirien hyökkäyksen kohteeksi, jolloin Pähkinänsärkijä herää eloon ja taistelee Hiirikuningasta vastaan. Seikkailu vie Klaaran ja Pähkinänsärkijän myös Makeishaltijattaren maahan.
 
Esityksen toteutuksessa on mukana noin 150 Jyväskylän Tanssiopiston erikoiskoulutusryhmien oppilasta, joista lähes 100 on aina esityksessä mukana. Esitys koostuu useasta eri tanssinlajista ja niille ominaisesta musiikkityylistä. 

Esityksen kesto n. 50 min, ei väliaikaa 

suositusikä +3 v

Liput 14 € / 12 € lippu.fi

Toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän Tanssiyhdistys ry:n, Jyväskylän kaupunginteatterin ja Jyväskylän kulttuuripalveluiden kanssa.  


Jyväskylän kaupunginkirjasto ja kansalaisopisto:

Tonttujen hiippailuja

ma 25.11. klo 17.00-19.00 Pääkirjasto (Vapaudenkatu 39 – 41).

Luvassa sanojen ihmeitä ja joulun odottelun salaperäistä tunnelmaa. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin. Yhteistyössä kirjaston kanssa kansalaisopiston taiteen perusopetuksen tontut. Vapaa pääsy!

 


Kortepohjan kirjasto:

Rintanappipaja

ti 26.11. klo 13-16 Kortepohjan lähikirjasto (Isännäntie 3)

Tule askartelemaan rintanappi itsellesi ja kaverillesi. Tarvikkeet saat kirjastosta - materiaalina käytetään mm. poistokirjastoja. Vapaa pääsy!


Mystinen Metsä -konsertti

ti 26.11. klo 17, Tikkakosken koulu, kulttuurisali (Koulukatu 10)


Naavakainen ja Tökkyrä Mystisestä Metsästä pistävät parastaan kohellusten ja kommelluksien siivittäminä. Mystinen metsä -levynjulkkarikeikalla mukana myös bändi nimeltä Miksolyydinen mollisointu. Esitys sopii koko perheelle. Vapaa pääsy!

Kikin lähettipalvelu -leffanäytös

ti 26.11. klo 18.15, Tikkakosken koulu, kulttuurisali (Koulukatu 10)

Kikin lähettipalvelu (Japani 1986  / 103 min / Ikäraja S  / puhuttu suomeksi)
Hayao Miyazakin Kikin lähettipalvelu kertoo noin 13-vuotiaasta lentävästä noitatytöstä, jonka on tullut aika muuttaa pois kotoa ja löytää oma paikkansa maailmassa. Kiki löytää uudesta kaupungista kodin ja ystäviä. Kiki joutuu elämänsä vaikeimman tehtävän eteen, kun kaupunkiin vierailulle saapunut ilmalaiva riistäytyy myrskytuulen mukana kiinnityksistään. Tombo on vaarassa – ja koko kaupunki. (Lähde: Cinema Mondo). Suositusikä 7-12v. Vapaa pääsy!

Lasten Lysti Facebookissa