Marraskuu

Lasten Lysti Facebookissa

Linnateatteri:

Tatu ja Patu, Syömään! 

Ti 5.11. KLO 17 ja 18.30 Vaajakummun koulu, Harjukatu 2 (Käynti D-ovesta)

Tatu ja Patu paljastavat kaiken olennaisen kaikille olennaisesta toiminnasta - syömisestä. 

Näyttämölle lehahtavat ruoan valmistukseen erikoistunut pöperöahkeroinen ja ruokapöytien kuokkavieras pönttövääriäinen. Tieteellistaiteellisen tutkimusotteen viimeistelevät Samppa Solu ja Anita Aivosolu. Omena on ämynä ja banaani on keltapötkö, mutta mikä on Tatupatunanas? Ja miten ruoka oikeastaan etenee suolistossa? 
Linnateatterin lasten uutuusnäytelmä tarjoilee hauskaa, hyvän makuista ja helposti nieltävää asiaa ravinnosta. Tämän parivaljakon käsissä puurot ja vellit eivät kerta kaikkiaan voi mennä sekaisin. Kaikki tiedot on nimittäin tarkastanut kieli- ja makujaoston johtava asiantuntijaryhmä: Tatu ja Patu!
Tatuna ja Patuna lavalla makuhermoja kutkuttelevat Kalle Tulander ja YLEn lastenohjelmien konkarinäyttelijä Jaakko Loukkola.

Kesto 40 min. Sopii katsottavaksi sormiruokailijoista (n. 2-vuotiaat) eteenpäin.
Liput 12 €, perhelippu (4 hlö) 40 € kaupunginteatterin lippumyymälä / alk. 13,50 € Lippu.fi

Ennen esitystä tunnelmaan pääsee lipun hintaan kuuluvalla päivällisellä. Tarjolla kasvissosekeitto/nakkikeitto koulun ruokalassa klo 16 ja klo 17.40 alkaen. Tervetuloa! 


Lautapeli-iltapäivä

ti 5.11. klo 13-16 Kortepohjan lähikirjasto (Isännäntie 3)

Tule pelaamaan lautapelejä kirjastoon ja ota kaverisikin mukaan! Pelaamisessa auttaa ja ohjaa Kortepohjan ylioppilaskylän lautapelikerholainen, erikoiskirjastonhoitaja Suvi!


Taaperoiden taidepäivä

La 9.11. klo 10-14 Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23

Taaperot taidemuseoon! Taidepäivän aikana pääsee tekemään monotypia-taidegrafiikkaa ja kerrankin luvan kanssa tutkimaan ja innostumaan laitteista sekä nappuloista Ihmeelliset kodinkoneet -työpajassa. Ohjelmassa myös taaperoiden drive-in leffa ja Vauvan vinkkeli –taidenäyttelyn taapero-teoksen julkistus. Tapahtuma sopii koko perheelle! Yhteistyössä TaidePiiLO taaperoille ry. 

LIPUT 5 €. Perhelippu 16 €/4 hlö, Liput Taidemuseon lipunmyynnistä tapahtumapäivänä.

 


Jyväskylä Sinfonia:

Keinuhevosen kengittäjä 

Lapsen oikeuksien päivän juhla ja lastenkulttuuripalkinnon jako

Ke 20.11. klo 13.30, 17 ja 18 Jyväskylän teatteritalo                         
Jozsef Hars kapellimestari, Ulla Piispanen laulu, Matti Tegelmann laulu

Hyvän tuulen konsertti tuo iloista mieltä lapsille, vanhemmille, isovanhemmille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmistaimen kasvun ihmeestä. Sekä lapset että vanhemmat pääsevät osallistumaan konsertin kulkuun musiikin mukana. Konsertti perustuu Jukka Itkosen runokirjaan, joka kertoo kehitystarinan vauvan ensimmäisestä aamusta lapsen kasvuun. Timo Klemettisen musiikki kietoo runot sävelten syliin balladein ja lempein salsarytmein. Konsertti sopii koko perheelle – myös vauvaikäiset ovat tervetulleita mukaan. Kesto noin 30 minuuttia.

Klo 18 konsertin yhteydessä Lapsen oikeuksien päivän juhlatilaisuus ja lastenkulttuuripalkinnon jako, kesto 15 min.

LIPUT 10 € / 8€ (OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille) kaupunginteatterin lippumyymälä/ alk. 11,50 € Lippu.fi (OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille 2€ alennus, löydät alennuskoodin OP-Mobiilista). Alle 1v sylissä ilmaiseksi.


Tonttujen hiippailuja

ma 25.11. klo 17.00-19.00 Pääkirjasto (Vapaudenkatu 39 – 41).

Luvassa sanojen ihmeitä ja joulun odottelun salaperäistä tunnelmaa. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin. Yhteistyössä kirjaston kanssa kansalaisopiston taiteen perusopetuksen tontut. Vapaa pääsy!


Rintanappipaja

ti 26.11. klo 13-16 Kortepohjan lähikirjasto (Isännäntie 3)

Tule askartelemaan rintanappi itsellesi ja kaverillesi. Tarvikkeet saat kirjastosta - materiaalina käytetään mm. poistokirjastoja. Vapaa pääsy!


Konsertti: Mystinen Metsä

Leffa: Kikin lähettipalvelu

Ti 26.11. klo 17-20 Tikkakosken koulu, kulttuurisali (Koulukatu 10)

Klo 17

Mystinen Metsä -konsertti
Naavakainen ja Tökkyrä Mystisestä Metsästä pistävät parastaan kohellusten ja kommelluksien siivittäminä. Mystinen metsä -levynjulkkarikeikalla mukana myös bändi nimeltä Miksolyydinen mollisointu. Esitys sopii koko perheelle. Vapaa pääsy!

Kello 18.15

Kikin lähettipalvelu (Japani 1986  / 103 min / Ikäraja S  / puhuttu suomeksi)
Hayao Miyazakin Kikin lähettipalvelu kertoo noin 13-vuotiaasta lentävästä noitatytöstä, jonka on tullut aika muuttaa pois kotoa ja löytää oma paikkansa maailmassa. Kiki löytää uudesta kaupungista kodin ja ystäviä. Kiki joutuu elämänsä vaikeimman tehtävän eteen, kun kaupunkiin vierailulle saapunut ilmalaiva riistäytyy myrskytuulen mukana kiinnityksistään. Tombo on vaarassa – ja koko kaupunki. (Lähde: Cinema Mondo). Suositusikä 7-12v. Vapaa pääsy!

Lasten Lysti Facebookissa

Asiasanat: