Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tanssivat isä ja lapsi, Samba-Sami ja rummut, Seinäruusut-teokset kahvikupit ja ruusutapetti
Pääsisältö

Säihke-tapahtumasarja

30.10.–3.11. Pitkäkatu 18–22

Gradian musiikin ja tanssin Säihke-tapahtumasarjaa tarjoaa eri-ikäisten lasten ja nuorten esityksiä koko perheelle. Tapahtumassa koet musiikin iloa ja tarttuvaa innostusta. Gradian media-alan esitystekniikan opiskelijat toteuttavat konserttien ääni- ja valotekniikan sekä suorat lähetykset. Vapaa pääsy!

Mummu&Muksu muskari

pe 3.11. klo 10 Piippurannan Klubi, Paperitehtaankatu 1

Lasten ja ikäihmisten yhteinen lauluhetki. Mummu&Muksu muskari aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 10.00. Esilaulajina toimivat päiväkoti Fabriikin reippaat ja laulavaiset eskarit. Lauletaan yhdessä uusia ja vanhoja lastenlauluja. Päivän teemana on Lapsilla oikeus laulaa! Mukana Samba-Sami.

Kulttuurineuvolan perhevalmennus – vinkkejä iloisiin hetkiin vauvan kanssa

to 9.11. klo 16-17.30, Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Mitä löytyykään Suomen Käsityön museosta, kun sitä ihmettelee vauvan tai taaperon kanssa? Tule kurkistamaan! Kierros on tällä kertaa suunnattu erityisesti isämielisille ja isähahmoille. Museolehtori Margarita Rosselló Ramón kertoo museosta sekä pitää pienen opastuskierroksen, jossa edetään ryhmän osallistujien mukaisesti ja rennolla otteella. Työpajassa hyödynnetään värikylvyistä tuttua pienille lapsille turvallista tekniikkaa ja ihmetellään valoja, varjoja ja kädenjälkiä. Lisäksi illan aikana jaossa vinkkejä neuvolaikäisille suunnatusta lastenkulttuuritarjonnasta Jyväskylässä. Suunnattu 0-2 -vuotiaille vanhempineen. Vapaa pääsy! Ennakkoilmoittautuminen.

Rautalankahahmot

pe 10.11. klo 13–17.30 Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Isänpäivä mielessä väännetään rautalankahahmoja. Tule siis kääntelemään oma rautainen perheesi. Jo noin viisivuotias onnistuu saamaan rautalangan järjestykseen tässä koko perheen pajassa. Pajassa materiaalimaksu 2€. Museoon on vapaa pääsy perjantaisin.

Tanssii iskän kaa -tapahtuma

la 11.11. klo 15-18 Jyväskylän Tanssiopisto Vapaudenkatu 48-50 (pohjakerros, sisäänkäynti sisäpihalla)

Vauhdikas ja lämminhenkinen tanssitapahtuma tuo tanssivaa toimintaa perheen isille, papoille ja muille tärkeille aikuisille yhdessä lapsen kanssa. Tanssitunti iskän kaa on ekologinen, hauska ja aineeton isänpäivälahja. Lisäksi tapahtumassa on riemukas tanssipeuhula, jossa ilmaista toimintaa leikki-ikäisille ja heidän tärkeille aikuisilleen. Perhetanssi: Lapset 1-2v + aikuinen. Minibreikki: Lapset 3-5v + aikuinen. Tanssiakrobatia: Lapset 6-9v + aikuinen. Baletti: Lapset 6-9v + aikuinen.

Liput 15 € / aikuinen + lapsi Ennakkoilmoittautuminen

Opastus ja työpaja: sormivärit

ti 21.11. klo 11.30–13 Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Lapsiperheille suunnatussa työpajassa tutustutaan ensin museon näyttelyihin ja sen jälkeen siirrytään pajaan luomaan omia teoksia sormiväreillä. Työpaja sisältyy pääsymaksuun. Alle 18-vuotiaat vierailevat museossa maksutta

Lastenmusiikin ja Lapsen oikeuksien päivä

ma 20.11. Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 36

Ohjelmassa: Juhlakonsertit klo 10.15 ja klo 13 Mimmit, Pentti Rasinkangas, Loiskis, Jyväskylän musiikkiluokkien kuoro, Klovni Dodo

Ilmoittautuminen konsertteihin:

Aamukonsertti klo 10.15

Iltapäiväkonsertti klo 13

Lastenmusiikkiseminaari järjestetään klo 15-16.30.

Valtakunnallinen lastenmusiikin Jellonagaala-kutsuvierastilaisuus klo 18 on lastenmusiikin tekijöille

Juhlapäivänä julkistetaan kaksikymmentä vuotta sitten perustetun seudullisen lastenkulttuuriyhteistyöverkosto Kulttuuriaitan viidennen lastenkulttuuripalkinnon saaja. Yleisö voi osallistua juhlapäivän ohjelmaan ympäri Suomen Lasten oman Radion YouTube -kanavan kautta.

Yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Konserttikeskus, FISME ry ja Lastenmusiikki ry.

Seinäruusut-nykysirkusesitys

pe 24.11. klo 15-15.20 Kauramäen Sydän, kokoontumissali, Kauramäen kylä, Pyrstötiaisentie 2

Seinäruusut-nykysirkusesityksesssä kohottaudutaan arjen ylle ja jaetaan hetki ikäihmisten kanssa yhdessä. Esitys yhdistelee kekseliäästi musiikkia, sirkusta ja runsasta visuaalisuutta. Teos juhlistaa toisten tukemista ja tilan antamista muille. Välillä voi astua syrjään, sulautua tapettiin ja antaa toisten loistaa. Teos on sanaton ja se soveltuu kaikenikäisille. Vapaa pääsy!

Jyväskylän Tanssiopisto: Tanssisatu Pinokkio

25.11.-14.12. Jyväskylän kaupunginteatteri, pieni näyttämö, Vapaudenkatu 36

la 25.11. klo 13.00 ja 14.15

ti 28.11. klo 17.30 ja 18.45

to 30.11. klo 17.30 ja 18.45

Klassinen kertomus lasta kaipaavasta puusepästä sekä henkiin heräävästä puunukesta ilahduttaa sekä lapsia että aikuisia. Pinokkion seikkailuista ei vauhtia, hauskuutta ja jännitystä puutu! Onneksi Pinokkion omatunto ohjaa hänet lopulta oikealle polulle ja nukesta tulee ihan oikea lapsi. Jyväskylän Tanssiopiston erikoiskoulutusryhmien oppilaat johdattavat katsojat taianomaiselle ja lämminhenkiselle matkalle opettajiensa koreografioimassa tanssisadussa. Lavalla nähdään suuri joukko 10-20-vuotiaita tanssijoita, useita eri tanssin lajeja sekä roppakaupalla taitoa ja ilmaisuvoimaa! Esitys valmistetaan Jyväskylän Tanssiopiston, Jyväskylän Tanssiyhdistys ry:n, Jyväskylän kaupunginteatterin ja Jyväskylän kulttuuripalvelujen yhteistyönä. Yli 3-vuotiaille. Kesto n. 50 min. Liput: 18/18/16 € Lippu.fi ja Teatterin lippumyymälä (Kauppakeskus Tawast, Versonraitti, Kauppakatu 35). Lisätietoja teatterin sivuilta.

Kirjamessut

25.-26.11. Paviljonki, Lutakonaukio 12

Mukana mm. Herra Hakkarainen ja Supermarsu -hahmot. Liput ja lisätiedot Paviljongin sivuilla.

Kasperi ja leija - tarinallinen konsertti

su 26.11. klo 14 ja klo 16 Villa Rana, Seminaarinkatu 13

Teatteri Pikkirii, Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis ja Jyväskylän musiikkiluokat

Millaisiin seikkailuihin leija tempaa Kasperin mukaansa? Se selviää konsertissa, joka koostuu Pentti Rasinkankaan lauluista. Matkaa maailman ympäri kuljetaan yhdessä musiikin ja nukketeatterin keinoin, huumoria unohtamatta. Kesto n. 1 t. Yli 3-vuotiaille perheineen Liput:  15 €, perhelippu 12,50€/hlö (minimiostos 4 lippua), alle 1-vuotiaat vanhemman sylissä ilmaiseksi. Liput loiskiksen sivuilta.

Tonttujen hiippailut

to 30.11. klo 17–19 Jyväskylän kaupunginkirjasto, Vapaudenkatu 39–41

Tontut hiippailevat jälleen Jyväskylän pääkirjastolla. Luvassa iloisia ja rauhallisempia säveliä, puuhaa ja joulun odottelun salaperäistä tunnelmaa. Tonttulakki mukaan ja kirjastoon! Tapahtuman järjestää Jyväskylän kaupunginkirjaston ja Jyväskylän kansalaisopiston musiikkikoulun tontut. Vapaa pääsy.

 

Asiasanat:  
ohjelma