Marraskuu

Säihke-tapahtumasarja

2.–5.11.

Säihke tarjoaa syksyisin ja keväisin konserttitapahtumia lapsille ja koko perheelle. Eri-ikäisten nuorten soittajien ja tanssijoiden esityksistä voi saada hauskasti kipinää myös oman soitto- ja tanssiharrastuksen löytämiseen.
Gradian musiikin ja tanssin perusopetuksen järjestämät Säihke-viikon esitykset toteutuvat syksyllä 2020 nettilähetyksinä ilman saliyleisöä. Tervetuloa oman ruudun kautta mukaan!

Lisätietoja Gradian sivuilta.

Kulttuurineuvolan perhevalmennus: Nalle kertoo

To 5.11.2020 klo 17-19, Keski-Suomen museo, KeMu

KeMun järjestämän Kulttuurineuvola-perhevalmennuksen ohjelmassa on loruttelutuokio Nallen kanssa sekä tutustuminen Keskisuomalaisuutta etsimässä –näyttelyyn vauvaperheiden näkökulmasta.
Taide ja kulttuuri ovat usein läsnä perheen yhteisissä hetkissä tarjoten iloisia tapoja olla vuorovaikutuksessa vauvan kanssa. Kulttuuriteemaiset perhevalmennusillat on suunnattu ensimmäistä lastaan odottaville perheille ja uusille vauvaperheille. Kulttuurineuvoloissa on tarjolla vinkkejä kulttuuritarjonnasta sekä ideoita kotiin: loruja, leikkejä tai lauluja. Kulttuurineuvoloissa tutustutaan myös eri taidelaitoksiin vauvaperheen näkökulmasta. Kulttuurineuvola on osa neuvoloiden järjestämää perhevalmennusta.

Ilmoittaudu ennakkoon.
Lisätietoja: tuula.vuolio-vallenius(at)jyvaskyla.fi
Vapaa pääsy! Ryhmän maksimikoko on 10 henkeä.

Järjestäjä: Keski-Suomen Museo, KeMu

TaidePiiLOn Maja - tila luovuudelle, taiteelle ja leikille

9.-22.11. Kauppakeskus Forum

Järjestäjä: TaidePiiLO ry

TaidePiiLOn Maja on avoinna joka päivä  9.-22.11.20. Päivittäin tilassa pääsee tutustumaan Vauvan vinkkeli -taidenäyttelyyn, rakentamaan yhteistä lasten kaupunkia, tapaamaan kavereita ja tietenkin leikkimään! Majassa järjestetään värikylpy-työpajoja, vaihtuvia non stop -työpajoja ja tapahtumapäiviä, joista kannattaa lukea TaidePiiLOn ja Lasten Lystin eri kanavista. 
Majaan on vapaa pääsy, lukuun ottamatta maksullisia tapahtumia ja värikylpyjä.

TaidePiiLOn Vauvan vinkkeli -taidenäyttely

Vauvan vinkkeli on vauvoille ja taaperoille perheineen kohdennettu oma näyttely. Taideteokset ovat moniulotteisia ja ne herättelevät vauvojen kiinnostuksen eri aistivirikkeiden kautta. Teokset on suunniteltu vauvojen perspektiivistä ja niihin voi tutustua joko makuulta, istualtaan tai vanhemman sylistä. Teosten teemat ovat vauvoille tuttuja; värikontrastit, kuviot, valot, äänet, materiaalit ja kasvot. Vauvan vinkkeli -taidenäyttely on esillä koko TaidePiiLOn Majan ajan.

Vauvan vinkkeli -värikylvyt      

Tiistai 10.11. ja 17.11. Kauppakeskus Forum                                                         
Klo 17.00, vauvat 4-12 kk 
Klo 18.30, taaperot 13-24 kk 
Kahden kerran värikylpy -kurssit kutsuvat vauva- ja taaperoperheet yhteiseen seikkailuun! Vauvan vinkkelistä katsottuna tutkitaan erilaisia värejä ja materiaaleja luovasti leikkien ja kaikilla aisteilla tunnustellen, maistellen ja haistellen. 
Liput: 25€ /perhe, sis. 2 työpajaa, kesto n. 60 min. Varaukset: taidepiilo(at)gmail.com (yhteystiedot, lapsen ikä ja mahdolliset allergiat) 

Tanssiva perhevärikylpy                                                        

Ke 18.11. klo 18.00 Kauppakeskus Forum
Perhevärikylvyssä edetään luovan liikkeen ja kehollisuuden kautta värien moniaistiseen tutkimiseen ja lopulta itse tuotettuun jälkeen. Yhden tapaamiskerran perhevärikylpy on suunnattu 1-4-vuotiaille lapsille perheineen. 
Liput: 6€ / hlö, perhelippu 20€ (4 hlö) kesto n. 60 min.                                           
Varaukset: taidepiilo(at)gmail.com (yhteystiedot, lapsen/lasten ikä ja mahdolliset allergiat) 

Tekniikan ihmelapset -työpaja

La 14.11. klo 13-15 ja 15.30-17.30 Kauppakeskus Forum
Tutustutaan ensin Tanssiteatteri Raatikon Moonika Mekaniksin kanssa keksimisen ja tekniikan salaisuuksiin liikkeen, tanssin ja seikkailun kautta. Lopuksi jokainen pääsee rakentamaan Käsityökoulu Robotin ohjauksessa oman piirtorobotin. Rakentamisen yhteydessä tutkitaan myös sähkön, virtapiirien ja eri komponenttien toimivuutta. 
Tanssiteatteri Raatikko: Moonika Mekaniks -tanssityöpaja:  Tanssija: Laura Faarinen / Koreografi: Heidi Masalin / Puvut: Terttu Torkkola / Musiikki ja ääni: Olli Havu
Liput: 15 € hlö, verkkokauppa.jyvaskyla.fi 
Yli 5-vuotiaille yhdessä aikuisen kanssa

Taaperoiden taidepäivä - kaikki kotona!

La 21.11. klo 15-17 Kauppakeskus Forum
Minkälainen koti on juuri omanlainen? Miltä kotona näyttää, tuntuu tai tuoksuu? Mikä tekee kodista kodin? Teatteri Hevosenkengän humoristisessa taaperoille suunnatussa Muuttomies-esityksessä seikkailee kotia etsivä akrobaattinen ja höpsötykseltä kuulostavaa nonomadia puhuva Nomadi. Esityksen jälkeen rakennetaan yhteinen kotileikki.
Teatteri Hevosenkenkä: Muuttomies: Eero Ojala
Liput: 6€ hlö / perhelippu 20 € (4 hlö) verkkokauppa.jyvaskyla.fi

Lapsen oikeuksien päivä ja viikko

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista.

Viikkoa vietetään 16.-22.11.2020 ja vuoden teema on lapsen oikeus tulevaisuuteen #SaaUnelmoida

Perjantaina 20.11. nostetaan lippu salkoon ja juhlitaan Lapsen oikeuksien päivää!

Jyväskylän kaupungin lapsen oikeuksien juhlapäivä siirtyy kokonaan verkkoon.

Lapsen oikeuksien päivän juhlavideo julkaistaan 16.11. verkkosivuilla www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/tilaisuus. Videon välityksellä lapsen oikeuksien päivää voi juhlistaa kotona, koulussa tai päiväkodissa. Videolla kaupunginjohtaja Timo Koivisto vastaa lasten kysymyksiin lapsen oikeuksista ja tulevaisuudesta Jyväskylässä, toteutetaan oma mielenosoituskyltti teemalla #SaaUnelmoida ja lopuksi juhlistetaan päivää Muuan Miehen musiikin tahtiin. Videon kesto on noin 15 min.

Lapsen oikeuksien viikon aikana Jyväskylän taidemuseon Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelystä löytyy myös lapsen oikeuksiin liittyviä rastitehtäviä, joiden kautta teemaa voi käsitellä museoretken yhteydessä.  

Lisätietoa Lapsen oikeuksien viikosta ja Lapsiystävällinen kunta Jyväskylästä

Videon tuotanto: Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, yhteistyössä Jyväskylän Taidemuseo ja Jyväskylän Lasten Parlamentti

Minikino

To 26.11. klo 17.30, pääkirjasto

Minikino tarjoaa elokuvanäytöksiä perheen pienimmille Jyväskylän pääkirjaston lastenosaston satuhuone Peukaloisessa (Vapaudenkatu 39-41 2. krs.).
Näytösten kesto 30 min.
Poikkeava kesto ja ikäraja ilmoitetaan erikseen.
Elokuvat ovat ikärajaltaan S eli sallittu myös
perheen pienimmille.

Järjestää: Keski-Suomen elokuvakeskus

Soiva vauvojen värikylpy

La 21.11. 4–11 kk: klo 10–10.45, 4–11 kk: klo 11–11.45, 4–11 kk: klo 12–12.45

Jyväskylän Taidemuseo

Perheen pienimmille suunnatussa moniaistisessa kuvataidekoulussa pienokaiset pääsevät ilmaisemaan itseään kuvallisesti luonnonväreillä. Tuokioihin liitetään musiikillisia elementtejä kuten lauluja, loruja sekä musiikin kuuntelua. Tapahtuma sopii koko perheelle. Sisarukset voivat osallistua samaan pajaan.
Kesto 45 min, max 10 lasta /paja, hinta 12 €/lapsi. Ohjaajina Leena Pantsu ja Hannele Torniainen.
Ilmoittautuminen alkaa syyskuussa Taidemuseon verkkolomakkeen kautta.

Järjestää: Jyväskylän Taidemuseo

Pieni Merenneito

21.11.–17.12. Jyväskylän kaupunginteatterin pieni näyttämö, Vapaudenkatu 36
Katso esitysajat

Jyväskylän Tanssiopiston tanssisatu Pieni merenneito on rakastettuun klassikkosatuun pohjautuva kertomus pienen merenneidon rakkaudesta prinssiin. Meren noidan taikakeinojen ja merenalaisten ystäviensä avulla pieni merenneito saa mahdollisuuden yrittää voittaa itselleen sekä prinssin rakkauden että ihmisyyden.

Esityksen toteutuksessa on mukana noin 120 Jyväskylän Tanssiopiston erikoiskoulutusryhmien oppilasta, joista lähes 100 on aina esityksessä mukana. Esitys koostuu useasta eri tanssilajista ja niille ominaisesta musiikkityylistä.

Kesto n. 50 min, ei väliaikaa.
Suositusikä +3 v.
Liput kaupunginteatterin lippumyymälästä 16 € / 14 €
lippu.fi alk. 15,50 €

Järjestää: Jyväskylän Tanssiopisto yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa.

Lumikuningatar

Ensi-ilta la 28.11. klo 18 Katso muut esitykset

Mahtava Lumikuningatar haluaa hallita koko maailmaa. Luvassa päätä huimaava seikkailu, jossa hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan. Kaiken pohjana on kuitenkin välittäminen, auttamisenhalu ja kaiken voittava ystävyys. H.C. Andersenin ihanaan satuklassikkoon perustuva näytelmä Lumikuningatar tarjoaa klassisen sadun lumoa ja jännitystä, mutta myös hullunhauskaa huumoria koko perheelle. Rosvo-orkesterina esityksessä musisoi Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis.

Kesto n. 2 h, sis. väliaika
Suositusikä +7 v.
Liput Liput kaupunginteatterin lippumyymälästä
22 € / 22 € / 18 €, perhelippu 18 €/kpl (1-2 aikuista ja väh. 2 lasta) lippu.fi alk. 20,50 €

Järjestää: Jyväskylän kaupunginteatteri

Loistodisko

La 28.11. klo 13-16 Tanssisali Lutakko, Lutakonaukio 3

DJ Joniveli nostaa tunnelman kattoon ja tapahtumassa pääsee tekemään UV-taidetta turvallisesti turvavälein!

Liput 6 € verkkokauppa.jyvaskyla.fi

Järjestää: Lasten Lysti

Joulunavaus

La 28.11.

Tarkempi ohjelma julkaistaan syksyn aikana.
Vapaa pääsy!

Järjestää: Jyväskylän kaupunki