Hyppää pääsisältöön
Kuva
Megasakki-yhtye, lapsi vetää narua, näyttelijä sukelluspuvussa
Pääsisältö

Kirjastokeikaus

Veikko tahtoo ulos

ma 2.10. klo 10.00 Huhtasuon lähikirjasto

ti 3.10. klo 9.30 Palokan aluekirjasto

ke 4.10. klo 9.30 Keljonkankaan lähikirjasto

ke 4.10. klo 12.00 Vesangan lähikirjasto

to 5.10. klo 9.30 Kuokkalan lähikirjasto

pe 6.10. klo 9.30 Keltinmäen lähikirjasto

la 7.10. klo 10.00 Pääkirjasto

Vahtikoira Veikolla on tylsää. Sikatylsää! Ei vaan KOIRATYLSÄÄ! Mitä tapahtuu, kun valpas vainukoira, seurakoira ja maailmamatkaaja jää yksin kotiin? Ainakin leivotaan Vahtikoiran vieraanvaraa ja soitetaan sahaa sekä tanssitaan Shabadidabadidaa! Veikko tahtoo ulos on kirjailija Anja Erämajan samannimiseen lastenkirjaan perustuva Tuija Rantalaisen säveltämä tarinakonsertti. Esiintyjät: Veini Nupponen (Vahtikoira Veikko) ja Tuija Rantalainen, muusikko-laulaja. Kesto on 45 min. Yli 3-vuotiaille. Vapaa pääsy, ryhmiltä pyydetään ennakkoilmoittautuminen omaan kirjastoon.

Miniotuksia itsekovettuvasta massasta

ke 4.10. klo 13–17.30, Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Itsekovettuvan massan käsittely sopii kaiken ikäisille käsille. Pajassa massa muokkautuu miniotuksiksi, joista jokaiselta löytyy oma persoonansa. Työpaja sisältyy museon pääsymaksuun. Alle 18-vuotiaat vierailevat museossa maksutta.

Mummu&Muksu muskari

pe 6.10. klo 10 "Näitä mekin lapsena laulettiin" Piippurannan Klubi, Paperitehtaankatu 1

Lasten ja ikäihmisten yhteinen lauluhetki. Mummu&Muksu muskari aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 10.00. Esilaulajina toimivat päiväkoti Fabriikin reippaat ja laulavaiset eskarit. Lauletaan yhdessä uusia ja vanhoja lastenlauluja.

Heijastimia ja varjokuvia

pe 6.10. klo 13–17.30, Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Pimenevään syksyyn kannattaa varautua runsain heijastimin. Kun heijastin on persoonallinen, on sitä kivempi käyttää. Vapaa pääsy.

Lasten Loistodisko: Megasakki

la 7.10. klo 10.30-12.30 Tanssisali Lutakko, Lutakonaukio 3

Lasten diskossa menosta vastaa tänä vuonna rytmikäs lastenmusiikkiyhtye Megasakki, jonka leikkisä ja viihdyttävä musiikki ammentaa iloa yleisölleen rytmimusiikista ja hauskoista sanoituksista. Emma-palkittu yhtye saa taatusti jokaisen tanssijalan vipattamaan. Konsertista ei puutu taikaa eikä säihkettä - nyt saa kimaltaa! Päivä jatkuu K65-Loistodiskolla klo 13, muistathan vinkata myös isovanhemmille ja lähtekää koko suku tanssilattialle. Liput 10 € Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta. Sama lippu käy molempiin diskoihin.

Elina Arlin - laulu, Riikka Keränen - laulu, Vesa Ojaniemi - basso, laulu Anssi Tirkkonen - rummut, laulu, elektroniikka.

Loiskis ja Satu Sopanen

pe 13.10. klo 18, Kulttuuritalo Villa Rana, Blomstedt-sali

Liput Loiskiksen sivuilta aikuiset 20 € ja lapset 15 €.

Kino Aurora: LAIKKU -lastenelokuvafestivaali

17.-21.10., Kulttuuritalo Villa Rana, Seminaarinkatu 13. Päivittäin klo 10-18

Jyväskylän oma lastenelokuvafestivaali LAIKKU suuntaa kohti elokuvaseikkailuja syyslomaviikolla. Elokuvanäytöksiä ja työpajoja nähdään festivaalin ohjelmistossa päivittäin. Festivaali toivottaa erityisesti isovanhemmat ja vanhemmat mukaan elokuvanäytöksiin lasten kanssa. LAIKKU tuo valkokankaalle lastenelokuvia useassa eri tyylilajissa. Mukana on animaatioita, lastenkirjafilmatisointeja, dokumenttielokuvia, lyhytelokuvia, luontoseikkailuja ja paljon muuta elämyksen arvoista. Festivaalin kattauksesta löytyy ohjelmaa kaikenikäisille katsojille ja elokuviin voi tulla koko perheen voimin. Kino Auroran nettisivuilta voit lukea lisää elokuvista ja siitä minkä ikäisille katsojille elokuvat on suunnattu.

Supersankaripaja

ke 18.10. klo 12–17.30, Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Luo oma supersankari massapalloista, tikuista ja tekstiileistä. Mikä on sinun supervoimasi? Työpaja sisältyy pääsymaksuun. Alle 18-vuotiaat vierailevat museossa maksutta.

Grafiikkaa softislevyillä

to 19.10. klo 12–17.30, Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Softislevyihin kaivertamalla syntyy monenlaisia kuvioita. Tule tutustumaan, miten grafiikka kaiverretaan! Kaikenikäisille sopiva työpaja sisältyy pääsymaksuun. Alle 18-vuotiaat vierailevat museossa maksutta.

Autoja puupalikoista ja kierrätysmatskuista

pe 20.10. klo 12–17.30, Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Millaisen auton sinä haluaisit? Koko perheen pajassa nikkaroidaan kulkuvälineitä puusta ja kierrätysmateriaaleista. Paja sopii kaiken ikäisille, mutta pienemmän sormet tarvitsevat aikuisen apua. Pajassa materiaalimaksu 2€. Museoon on perjantaisin vapaa pääsy.

Meemitalo tour

la 21.10. klo 15, Paviljonki, Lutakonaukio

Esiintymässä Niko ja Santtu, Ella & Helmi, Weksi, Mr. Zeus, Katja, Arttu Laitinen ja Nino Ärling.

Tapahtuman kesto n. 3 tuntia, sisältäen 1 tunnin show’n ja Meet & Greet -osion. Liput ja lisätiedot Paviljongin sivuilta.

Teatteri Tuike: Kummallinen kahvila

Ma 23.10. klo 18 Kulttuuritalo Villa Rana, Paulaharjun sali, Seminaarinkatu 13

Sirkusta, taikuutta, tiedetemppuja ja teatteria yhdistävä sanaton esitys tarjoaa katsottavaa ja ihmeteltävää koko perheelle. Luvassa on mm. maagisesti väriä vaihtavia juomia, kuplia, musiikkia, akrobatiaa ja paljon huumoria! Esitys on täysin sanaton, joten se sopii myös eri kielisille yleisöille.

Kesto n. 30 min

Yli 3-vuotiaille

Liput 10 € Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta.

Teatteri Tuike: Sukellus - perheen pienimpien ensikosketus teatterin maailmaan

Ti 24.10. klo 10

Kulttuuritalo Villa Rana, Paulaharjun sali, Seminaarinkatu 13

Taaperoikäisille suunnattu sanaton ja moniaistinen esitys, jossa kuljetaan neljän vuodenajan läpi suomalaisessa luonnossa, tehdään matka avaruuteen ja sukelletaan vedenalaiseen maailmaan.

Kesto n. 30 min

1-5 -vuotiaille perheineen

Liput 10 € Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta.

Vekarana-tapahtuma

la 28.10. klo 12–15 Kulttuuritalo Villa Rana, Seminaarinkatu 13

Koko perheen Halloween-juhla. Lisätiedot Villa Ranan sivuilta.

Tanssiteatteri Raatikko: Hyppynarutus-työpaja

ma 30.10. klo 18-18.30, Jyväskylän kaupunginkirjasto, Minnansali, Vapaudenkatu 39-41

Hyppy ja Naru ovat pomppimisen erikoiasiantuntijoita. He tietävät, että hyppynarulla hyppiminen on kuin tanssia. Eikä heillä käy aika pitkäksi, kun leluina ovat hyppynarut. Niiden avulla he vievät katsojat seikkailulle maailman korkeimmalle vuorelle Mount Everestille, laittavat pystyyn hullunkuriset urheilukisat ja toteuttavat ikioman sirkusesityksen. Osallistava Hyppynarutus-teos on hyvän mielen esitys, jossa viehättää leikinomainen ote ja tanssin lumous. Siinä on sopivassa suhteessa osallisuutta ja esitystaidetta, musiikin ja liikkeen mukava kombinaatio. Hyppynarutus-tanssiteos tuo tullessaan teatterin taikaa kekseliäillä ja helposti toteutettavilla keinoilla. Teos toimii oivallisena kosketuksena tanssitaiteeseen. Teoksen tarinalliset osat avautuvat helposti riippumatta lasten kielellisestä kehityksestä. Kesto n. 30 min Suunnattu 3-9 -vuotiaille Esiintyjät: Alma-Ruut Karjalainen ja Taru Koski Koreografia, äänisuunnittelu ja skenografia: Jaakko Toivonen Taiteellinen neuvonantaja: Sanna Silvennoinen Puvustus: Elina Tuomisto Hyppynarutyöpajat: Maiju Mustonen

Liput 6€ Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta. Lapsen kanssa tulevan aikuisen ei tarvitse ostaa lippua.

Säihke-tapahtumasarja

30.10.–3.11. Pitkäkatu 18–22

Gradian musiikin ja tanssin Säihke-tapahtumasarjaa tarjoaa eri-ikäisten lasten ja nuorten esityksiä koko perheelle. Tapahtumassa koet musiikin iloa ja tarttuvaa innostusta. Gradian media-alan esitystekniikan opiskelijat toteuttavat konserttien ääni- ja valotekniikan sekä suorat lähetykset. Vapaa pääsy!

Tanssiva perhekahvila

ti 31.10. klo 9.30-12 Jyväskylän Tanssiopisto Vapaudenkatu 48-50 (pohjakerros, sisäänkäynti sisäpihalla)

Tanssiva perhekahvila kutsuu lapsiperheitä viettämään aamupäivää tanssin, luovan leikin ja rennon kahvittelun ja yhdessäolon merkeissä. Tanssivan kahvilan aluksi on pieni yhteinen aloitus, jonka jälkeen sali on perheiden ja lasten vapaassa käytössä välineineen. Salista löytyy mm. tunneleita, liukumäki, leikkivarjo, palloja, huiveja jne. Lapset liikkuvat ja leikkivät huoltajan vastuulla. Lapsille vapaa pääsy Aikuisille liput 2 € / hlö, sisältäen kahvin/teen

Taikurishow ja Halloween party

ti 31.10. klo 16.30–18.30 Piippurannan Klubi, Paperitehtaankatu 1

Oletko kuullut tarinan mystisestä taikuri Karl Toffel Der Häxenjägeristä? Oli synkkä ja myrskyinen yö, kun hänet tuomittiin 1500-luvulla kyseenalaisin perustein 1000 vuotiseen uneen, vaikka tarinan mukaan hän huijasi ainoastaan Leonardo DaVinciä korttipelissä. Ensikertalaisena hän pääsi puolella tuomiosta. Niinpä nyt, 500 vuoden jälkeen Häxenjäger palaa keskuuteemme kertomaan keskiaikaisesta mystiikasta. Selviääkö myös mahdollisesti tuomion syy? Tule viettämään jännittävä ilta taikuuden, tarinoiden ja herkkujen äärellä. Halloween aiheinen pukeutuminen on suositeltavaa. Tapahtuma suunnattu yli 7-vuotiaasta ylöspäin. Ilmoittautuminen 24.10. mennessä lahitalot(at)jyvaskyla.fi tai p. 050 5768086. Juhlalippu ovelta 5 € (sisältää herkkulautasen ja kahvit/mehun)

Asiasanat:  
ohjelma