Hyppää pääsisältöön
Kuva
lapsi ja nainen, mimmit-yhtyeen kaksi laulajaa, taikuri kari ja ilmapallokoirat
Pääsisältö

TaidePiiLOn Vauvan vinkkeli -näyttely

Jyväskylän taidemuseo, Ilmiö-tila. Avoinna su 6.8. saakka.

Vauvoille ja taaperoille perheineen kohdennettu oma näyttely. Teoksen teemat ovat vauvoille tuttuja; kontrastit väreissä, kuviot, valot, äänet, materiaalit ja kasvot. Avoinna ti-su klo 11-18. Alle 24-vuotiaat maksutta, perjantaisin vapaa pääsy kaikille. Museokorttikohde.

Taikuri Kari & Elisa Keisasen tanssillinen Pulut -työpaja

to 10.8. klo 17.30 Lounaispuisto, Minna Canthin katu 11

Taikuri Karin hullunkurinen ja hauska taikashow tempaa kaikki lapset mukaansa taikuuden pyörteisiin. Pian lasten ilo ja riemu tarttuu aikuisiinkin. Mukana myös ilmapallokoiria jaettavaksi. Taikuri Kari viihdyttää klo 17.30-18, jonka jälkeen alkaa tanssija Elisa Keisasen Pulut-työpaja.

Koko perheen tanssillisessa Pulut-työpajassa syvennytään siihen mitä on olla pulu. Kuinka pulu liikkuu, tai kuinka se laulaa. Muodostetaan yhteinen puluperhe ja kokeillaan siipiä. Pidetään puludisko, pelataan pulupelejä ja maalataan pulunkakkataidetta. Pulut-paja sopii 6-9-vuotiaille lapsille perheineen, kestää noin 1,5 t ja siihen on ennakkoilmoittautuminen. Vapaa pääsy!

Soiva vauvojen värikylpy

pe 11.8. klo 9–9.45 (vauvat 4-12 kk), klo 10.15–11 (taaperot 1-2 v)

Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23

Perheen pienimmille suunnatussa moniaistisessa kuvataidekoulussa pienokaiset pääsevät ilmaisemaan itseään kuvallisesti luonnonväreillä. Tuokioihin liitetään musiikillisia elementtejä kuten lauluja, loruja sekä musiikin kuuntelua. Sisarukset voivat osallistua samaan pajaan. Värikylvyn jälkeen voi piipahtaa näyttelyissä. Ohjaajina Leena Kangastalo ja Hannele Torniainen. Kesto 45 min. Hinta 20 € / lapsi + huoltaja, toinen aikuinen 10 €. Ennakkoilmoittautuminen Lyyti-lomakkeella taidemuseon sivuilla.

Vahva ja hellä - tanssi- ja musiikkiesitys vauva- ja lapsiperheille sekä senioreille

ti 15.8. klo 16-16.30 Wanha Voimala, Vaajavirta, Konttisentie 2, Vaajakoski

ke 16.8. klo 13-13.30 Lounaispuisto, Minna Canthin katu 11

ke 16.8. klo 15-15.30 Tikkakosken nuorisotila Nuotikka, Kirkkokatu 3

Vahva ja hellä -esitys tuo eri ikäpolvet yhteisen taide-elämyksen äärelle. Esityksessä voi nauttia yhdessäolosta, kohtaamisesta sekä taide-elämyksestä yhtä aikaa. Teos käsittelee tanssin ja musiikin keinoin vahvuuden, hellyyden, voiman ja haurauden kokemusta läpi elämän ja sen ääripäissä. Lähtökohtana ovat aistikokemukset, jotka kantavat meitä koko elämänkaaren ajan. Vapaa pääsy!

Riikka Siirala, koreografia, tanssi, laulu

Mari Kätkä, harmonikka ja laulu

Saija Siekkinen, puvustus

Maapallo pelissä -näyttely

15.8.2023–1.10. ja 27.10.–28.4.2024

Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23, Taidetila Ilmiö

Lasten ja nuorten näyttelyssä kohtaavat taide, tiede, teknologia, insinööritaito ja matematiikka STEAM-oppimisen hengessä. Näyttely kootaan eteläafrikkalaisten lasten ja nuorten teoksista, joissa yhdistyvät nuorten oma elämä, tunteet, kokemukset ja matematiikka. Näyttelyn ja työpajojen painopiste on kannustaa lapsia ja nuoria tutkimaan kestävää kehitystä luovasti. Millainen on parempi tulevaisuus ja kuinka sen toteutamme?

Alle 24-vuotiaille vapaa pääsy, perjantaisin kaikille. Meillä käy museokortti.

Mimmit-lastenmusiikkiyhtye: Tärkeää – 15-vuotisjuhlakonsertti

ti 22.8. klo 18, Taulumäen kirkko, Lohikoskentie 2

Tärkeää-konsertissa kuullaan vauhdikkaita lauluja lapsille merkityksellisistä asioista, eläimistä, ystävistä, luonnosta ja erilaisista perheistä. Konsertissa kuullaan myös vanhoja Mimmit-hittibiisejä sekä hengellisiä lauluja. Jyväskylän seurakunnan järjestämä tapahtuma on osa Kesäkonsertit 2023 -sarjaa, joka järjestetään 1.-29.8.2023. Vapaa pääsy! 

Kulttuurineuvolan perhevalmennus - vinkkejä iloisiin hetkiin vauvan kanssa

to 24.8. klo 16-17.30 Olotila, Jyväskylän kansalaisopisto, 2. krs. Vapaudenkatu 39–41

Tervetuloa tutustumaan syksyn ensimmäisessä Kulttuurineuvolan perhevalmennusillassa Jyväskylän Sanataidekouluun. Sanataidetuokiossa tarina-arkun sisältä löytyy runoleikkien riemu sekä kirja, joka kuljettaa liikkeen kautta kohti sanataideseikkailua. Lisäksi illan aikana jaossa vinkkejä neuvolaikäisille suunnatusta lastenkulttuuritarjonnasta Jyväskylässä. Suunnattu 0-2 -vuotiaille vanhempineen. Vapaa pääsy! Ennakkoilmoittautuminen. 

Rakennetaan minisauna -työpaja

pe 25.8. klo 14-18, Aalto2 -museokeskus: Keski-Suomen museo, puuhatila Nappula

Askarrellaan pienoissauna pahvilaatikoista ja pienistä pakkauksista kiukaineen. Miltä sinun unelmasaunasi näyttää? Materiaalit löytyvät työpajasta, mutta voit myös ottaa mukaasi jotakin, jota haluat käyttää minisaunassasi. Voit tulla rakentamaan oman aikataulusi mukaan. Työpaja sisältyy museon pääsymaksuun. Lapsille (alle 18 v.) vapaa pääsy!

Brady Rymerin englanninkielinen lastenmusiikkikonsertti

la 26.08.2023 11–11.45, Jyväskylän kaupunginkirjasto, Vapaudenkatu 39-41, lava, 1. krs

Kansainvälinen lastenmusiikkikonsertti koko perheelle! Elämäniloista rock’n rollia, lauluja ystävyydestä, rohkeudesta, arjen pienistä suurista seikkailuista! Kaikenikäiset lämpimästi tervetuloa!

Brady Rymer on yksi Amerikan suosituimpia ja rakastetuimpia lastenmuusikoita. Yhdessä bändinsä The Little Band That Could kanssa he ovat saaneet mm. 3 Grammy-ehdokkuutta ”Paras lastenmusiikkialbumi” -kategoriassa, ja ovat julkaisseet yhteensä 12 albumia täynnä kaiken ikäisiä puhuttelevaa elämäniloista rock’n rollia.

Laulut kertovat positiivisella ja kannustavalla tavalla elämän tärkeistä asioista, kuten ystävyydestä ja itsen ja muiden arvostamisesta. Usein ne on myös lämpimän humoristisia kertomuksia kaikenlaisista elämän pienistä suurista seikkailuista. Viime kesänä ilmestyneellä ”That Friday Feeling” -albumilla on mukana myös hauska laulu nimeltä ”Seven hours of sun” – se kertoo Suomen lasten talvisista leikeistä, otsalampuista, ja siitä miten me täällä pimeyden keskellä oikein pärjätään…

Brady tekee paljon yhteistyötä koulujen, kirjastojen ja myös erityislasten kanssa. Hän on tosi karismaattinen, aidosti läsnäoleva esiintyjä, ja hieno turvallinen roolimalli lapsille – rokkistara täynnä pehmeitä arvoja! Hänen lämmin hymy ja loputon energia tarttuu joka ikiseen kuulijaan ja tuo hyvää tuulta syli kaupalla eteenpäin jaettavaksi.

Brady asuu perheineen New Yorkissa, ja keikkailee harvoin Amerikan ulkopuolella, joten on iso ilo ja kunnia saada hänet jo toistamiseen vierailulle Suomeen!

Vapaa pääsy. Konsertin tarjoaa Jyväskylän Suomi-Amerikka yhdistys.

VekaRana-tapahtuma

la 26.8. klo 13–15, Kulttuuritalo Villa Rana, Seminaarinkatu 13

Lastenlaulukaraoke ja ulkopuuhia. Vapaa pääsy!

Kirjastokeikaus

Taateli Taivaankorven kadonneet riimit

to 31.8. klo 9.30 Kortepohjan lähikirjasto

”Huhuu, täällä Artturi Huhuu, Ronttivaaran kirjastolta. Tule mukaan, niin saat tietää mitä Taateli Taivaankorvelle tapahtui ensimmäisenä työpäivänään. Löysikö hän kadonneet riimit, kuka toi kirjalaatikon ovelle ja mitä tapahtui satutunnilla.” Esiintyjänä Kiisi Isotalo. Yli 3-vuotiaille. Esityksen kesto on n. 30 min. Vapaa pääsy, ryhmiltä pyydetään ennakkoilmoittautuminen omalle kirjastolle. Kirjastokeikaus järjestetään syksyn aikana kaikissa Jyväskylän kirjastoissa.