Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lasten Lystin syyskuun tapahtumat

TULOSSA

-----

 

Lasten Taidepolku Mäki-Matin perhepuistossa

Avoinna omatoimisesti 27.2.-14.3.2021

Lasten Taidepolku on tehty Mäki-Matin perhepuiston suurten vanhojen puiden ympärille. Joka puulla on oma teemansa. Pääset mukaan seuraamaan virtuaalista puun tanssia, soittamaan puuksylofonia ja ihastelemaan elämyksellistä runoutta. Mukaan voi ottaa oman taskulampun salaisen tehtävän suorittamiseksi. Voitte myös kotona tehdä etukäteen (luonnonmateriaaleista) koristeen, jonka voitte tuoda mukaan lasten koristelemaan omenapuuhun! Polun kartta löytyy perhepuiston kahvilan ilmoitustaululta. Otathan huomioon muut ihmiset ja koronaohjeistukset kiertäessäsi polulla.

Polun suunnittelusta vastaa Jyväskylän kulttuuri- ja osallisuuspalvelut / Lasten Lysti yhteistyössä Mäki-Matin perhepuiston, lasten, ammattitaiteilijoiden ja kaupungin lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.

 

Jyväskylän syntymäpäiväjuhlat 22.3.-28.3.

Jyväskylän syntymäpäiväjuhlat toteutetaan koronarajoitukset huomioiden. Voit lukea lisää Jyväskylän päivien verkkosivuilta, esimerkiksi kaikille kaupungin 5.-6. luokkalaisille järjestetään iso juhlatilaisuus etätoteutuksena. Syntymäpäiväviikolla 22.3-28.3. kuullaan joka ilta klo 18 Harjun tornista Jyväskylä Sinfonian toteuttamana kappale "Kellot".

 

Teatteri Eurooppa Neljä livestream 22.3.

Teatteri Eurooppa Neljän uusi lastenlaulukonsertti Tohtori Korvamadon Ennenkuulemattomat lähetetään ilmaiseksi Yotubessa. Konsertti koostuu teatterin ohjelmistosssa olleiden lastennäytelmien lauluista ja ne ovat kokonaisuudessaan teatterin omaa tuotantoa. 

Konsertissa Tohtori Korvamato kuulee ennenkuulemattomia tarinoita ja tapaa mitä eriskummallisimpia hahmoja kuten Paten, Puluboin ja Ponin, Herra Hakkaraisen sekä lepakoita, kurkia ja monia viidakon kummajaisia, jotka vievät Tohtorin huimalle matkalle halki satujen ja tarinoiden. Tohtorille - ja monelle muullekin! - ennenkuulemattomat kappaleet ovat jännittäviä, hauskoja ja vähän opettavaisiakin!
Lähetys TE4 Klubilta Jyväskylästä alkaa YouTubessa maanantaina 22.3. klo 12.15 alkaen. Linkki lähetykseen löytyy ennen esitystä teatterin nettisivuilta

Tallenne konsertista on nähtävillä vielä suoran lähetyksen jälkeenkin. Konsertin kesto on n. puoli tuntia ja se on suunnattu eskari- ja alakouluikäisille, mutta sopii kaikenikäisille. Konsertti on saatavilla kautta maan ja avoin kouluille, päiväkodeille, perheille sekä kaikille hyvästä musiikista kiinnostuneille.
Tohtori Korvamadon Ennenkuulemattomat on lastenlaulukonsertti, jossa kuullaan kappaleita Teatteri Eurooppa Neljän lastennäytelmistä vuosien varrelta. Ne ovat kaikki teatterin kapellimestarin Toni Lepistön säveltämiä ja teatterilaisten itse sanoittamia. Useimpia kappaleista ei ole kuultu juurikaan näytelmien esitysten päätyttyä eli ne ovat ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin jälleen kuultavissa.


Konsertin valmistuminen on ollut mahdollista koronarajoituksista johtuneiden esitysten ja kiertueiden peruutuksista: syntyneen ylimääräisen ajan Teatteri Eurooppa Neljä on käyttänyt mm. tämän lastenlaulukonsertin harjoitteluun. Konsertti halutaan välittää kaikille ilmaisena, jotta kouluilla ja päiväkodeilla olisi mahdollisuus saada kulttuuria myös näinä rajoitusten aikoina. Konsertilla kiitetään kaikkia Suomen kouluja ja päiväkoteja ja juhlistetaan myös samalla Jyväskylän kaupungin 184-vuotissyntymäpäivää!

Konsertissa esiintyvät Teatteri Eurooppa Neljän näyttelijät Jari Silventoinen (Tohtori Korvamato), Kimmo Riikonen, Neija Välilä ja Maiju Jokinen sekä TE4 Band Toni Lepistö, Antti Parviainen, Jaakko Peltonen ja Jaakko Tabell.
 

Asiasanat: