Hävikkilounas

Koronavirustilanteen vuoksi hävikkilounasmahdollisuutta ei ole toistaiseksi 

Koronavirustilanteen vuoksi oppilaiden ruokailuaikoja pidennetään ja ulkopuolisten vierailuja rajoitetaan. Tämän vuoksi ei hävikkilounasmahdollisuutta ei ole toistaiseksi. 

Vaajakummun, Keski-Palokan, Jokelan, Tikkakosken, Viitaniemen, Keltinmäen ja Keljonkankaan kouluissa lähialueen asukkailla on mahdollisuus käydä ruokailemassa ruokasalissa, mikäli oppilasruokailuun varattua lounasta on jäljellä. Ruokailumahdollisuudesta ilmoitetaan ruokasalin tai sisäänkäynnin yhteydessä päivittäin. Jos ovessa on tiedote ”Ruokaa jäi, tervetuloa syömään!”, asukkailla on mahdollisuus nauttia koululounas 1,50 eurolla. Hintaan sisältyy ruokajuoma, leipä ja levite. Resurssiviisas Jyväskylä –pilottihankkeen aikana käynnistetystä kokeilusta on tullut paljon positiivista palautetta ja asiakkaat ovat olleet innostuneita edullisesta ruokailumahdollisuudesta ja lounasseurasta.
Resurssiviisas lounas ei ole tarkoitettu työpaikkalounaaksi. Kouluissa on mahdollisuus ruokailla vierasaterian hinnalla. Lounas tulee tilata etukäteen ja se maksetaan koulun ruokasalin kassalle.
Mistä hävikkilounas on saanut alkunsa? Lue lisää Ympäristö ja vastuullisuus-sivulta. 
 

Asiasanat: