Hyppää pääsisältöön
Kuva
Leipää, vihanneksia ja hedelmiä vaalealla taustalla. Kuva Toni Härkönen

Kylän Kattaus tuottaa lounas- ja päivällisateriat sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille koko kaupungin alueelle sekä koulu- ja päiväkotilounaita. Kukkumäen ruokapalvelukeskus valmistaa vuoden jokaisena päivänä ateriat sosiaali- ja terveyspalvelujen ja Sairaala Novan asiakkaille . Keskuskeittiöt Ristonmaalla ja Palokassa valmistavat koulu- ja päiväkotiateriat arkipäivisin. 

  • Kylän Kattauksen toiminta-ajatuksena on tarjota elinikäistä hyvinvointia ja huolenpitoa asiakkaan lautaselle
  • Kylän Kattaus, Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu, on kaupungin sisäinen liikelaitos.
  • Kylän Kattaus on jaettu kolmeen toimintayksikköön, joita ovat varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ruokapalvelut, sosiaali- ja terveyspalveluiden ruokapalvelut ja hallinto.
  • Asiakaslähtöisen liiketoimintamallin avulla haluamme parantaa asiakasryhmäkohtaista yhteistyötä ja vastata muuttuviin haasteisiin.
  • Päivittäinen aterioiden määrä on n. 23 600, joista noin 19 800 on lounasaterioita. Kokonaismäärästä noin 10 % on erityisruokavalioita.
  • Kylän Kattauksessa työskentelee yhteensä noin 370 alan ammattilaista 90 keittiössä. Kylän Kattauksessa valmistettuja aterioita tarjotaan omien keittiöidemme lisäksi noin 110 muussa talossa.
  • Liikevaihto on noin 27,8 miljoonaa euroa.
  • Kylän Kattaus -liikelaitoksen tehtävänä on tarjota maukkaita, ravitsemussuositusten mukaisia aterioita ja laadukkaita ruoka- ja kahvilapalveluja. Kylän Kattauksen kilpailukykyä vahvistetaan toimimalla asiakaslähtöisesti ja tehokkaasti. Toiminnan tavoitteena on tasapainoinen talous ja kilpailukykyinen hinta-laatusuhde. Asiakkaina olevien kuntalaisten hyvinvoinnista huolehditaan ohjaamalla asiakkaita terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon hyödyntämällä Kylän Kattauksen omaa ravitsemusasiantuntemusta. Palvelua tuotetaan pääasiassa kaupunkikonsernin sisäisille asiakkaille ja vuoden 2016 alusta myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirille.