Tietoa meistä

Kylän Kattaus tuottaa lounas- ja päivällisateriat vanhus- ja vammaispalvelun asiakkaille koko kaupungin alueelle sekä koulu- ja päiväkotilounaita. Ristonmaan Ateriakeskus ja Keskussairaalan ruokapalvelukeskus toimivat vuoden jokaisena päivänä. Keskuskeittiöt Vaajakoskella, Kuokkalassa, Korpilahdella ja Palokassa valmistavat koulu- ja päiväkotiateriat alueidensa palvelukeittiöille arkipäivisin. 

  • Kylän Kattauksen toiminta-ajatuksena on tarjota elinikäistä hyvinvointia ja huolenpitoa asiakkaan lautaselle
  • Kylän Kattaus, Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu, on kaupungin sisäinen liikelaitos.
  • Kylän Kattaus on jaettu kolmeen toimintayksikköön, joita ovat lasten ja nuorten ruokailu, sosiaali- ja terveyspalveluiden ruokailu ja hallinto.
  • Asiakaslähtöisen liiketoimintamallin avulla haluamme parantaa asiakasryhmäkohtaista yhteistyötä ja vastata muuttuviin haasteisiin.
  • Päivittäinen aterioiden määrä on n. 23 600, joista noin 19 800 on lounasaterioita. Kokonaismäärästä noin 10 % on erityisruokavalioita.
  • Kylän Kattauksessa työskentelee yhteensä noin 300 alan ammattilaista 88 keittiössä. Kylän Kattauksessa valmistettuja aterioita tarjotaan omien keittiöidemme lisäksi noin 110 muussa talossa.
  • Liikevaihto on noin 24,1 miljoonaa euroa.
  • Kylän Kattaus -liikelaitoksen tehtävänä on tarjota maukkaita, ravitsemussuositusten mukaisia aterioita ja laadukkaita ruoka- ja kahvilapalveluja. Kylän Kattauksen kilpailukykyä vahvistetaan toimimalla asiakaslähtöisesti ja tehokkaasti. Toiminnan tavoitteena on tasapainoinen talous ja kilpailukykyinen hinta-laatusuhde. Asiakkaina olevien kuntalaisten hyvinvoinnista huolehditaan ohjaamalla asiakkaita terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon hyödyntämällä Kylän Kattauksen omaa ravitsemusasiantuntemusta. Palvelua tuotetaan pääasiassa kaupunkikonsernin sisäisille asiakkaille ja vuoden 2016 alusta myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirille.
Asiasanat: