Hyppää pääsisältöön
Kuva
Leipää, vihanneksia ja hedelmiä vaalealla taustalla. Kuva Toni Härkönen
Pääsisältö

Ruokavalion suunnittelussa otamme huomioon asiakkaiden ruokailutottumukset ja ravitsemukselliset erityispiirteet. Ruoka kootaan asiakkaille tutuista ruokalajeista ja valmistuksessa huomioidaan ruoan rakenne ja maustaminen asiakasryhmän mukaan. 

Ravitseva ja monipuolinen ruoka ylläpitää ja edistää hyvinvointia. Ruokalistasuunnittelussa huomioimme kunkin vuodenajan tyypilliset ruokalajit ja juhlaruoat. Ihanteellisessa tapauksessa ruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua.

Kiinnitämme huomiota kotimaisuusasteeseen elintarvike- ja tuotevalinnoissa. Ostamme lihatuotteet marinoimattomina. Naudan- ja porsaanliha, broileri ja kalkkuna ovat kotimaisia.

Tuore kala ja kalapakasteet tulevat pääosin Suomesta ja Norjasta.

Maito ja maitotaloustuotteet ovat kotimaisia. Leivät ja tuoreet pullat ovat lähellä leivottuja.

Rasvat, öljyt ja kananmunat ovat pääosin kotimaisia.

Ruokalistasuunnittelussa huomioimme vihannesten ja hedelmien kausivaihtelun. Perunat, kaali ja juurekset ovat kotimaisia niin kauan kuin satoa on tarjolla. Satokauden vaihtuessa raaka-aineita saatetaan hankkia myös EU:n alueelta. Tomaatit ja kurkut ovat kotimaisia.

Valmistamme jälkiruoat itse käyttämällä maustamatonta jogurttia ja rahkaa sekä mahdollisuuksien mukaan kotimaisia marjoja.

 

Alasivu