Hyppää pääsisältöön
Kuva
Leipää, vihanneksia ja hedelmiä vaalealla taustalla. Kuva Toni Härkönen
Pääsisältö

Kylän Kattaus on sitoutunut noudattamaan Jyväskylän kaupungin ympäristöpolitiikkaa. Vastuu ympäristöasioiden huomioon ottamisesta kuuluu kaikille työntekijöillemme osana työtehtäviä.

Kylän Kattauksen ympäristökäsikirja ja Keittiön ympäristöopas on laadittu ohjaamaan ruokapalvelun toimintaa ympäristönäkökulma huomioiden.

Toimimme yhteistyössä asiakkaiden kanssa ympäristön parhaaksi

Ruokalistasuunnittelulla ja elintarvikevalinnoilla lisätään kasvisruoan, sesonkituotteiden ja lähellä tuotetun ruoan osuutta. 

Kuva
Kolme koululaista ottaa ruokaa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Ateriat valmistetaan vakioitujen ohjeiden mukaisesti ravitsemussuosituksia noudattaen. Tarkat ateriatilaukset vähentävät hävikkiä tuotannossa ja tarjoilussa. Linjastoon jäänyttä lounasruokaa hyödynnetään myymällä sitä 7 koulussa ulkopuolisille ruokailijoille sekä noin 35 pisteessä henkilökunnalle.

Biojätteen määrää seurataan päivittäin ja kahdesti vuodessa toteutetaan tarkka biojätteen määrän seuranta, joka dokumentoidaan. Biojätteen määrää on saatu pudotettua vuosi vuodelta.

Koulujen ruokasaleissa kasvisruoka on tarjolla kaikille lounasruokailijoille ainakin yhdellä lämpimällä linjastolla, mikäli se on linjaston kapasiteetti huomioiden mahdollista.

Energian ja veden kulutukseen kiinnitetään huomiota. Ekologiset työmenetelmät, kuten vedetön siivous, ympäristömerkit pesuaineissa, paperitulosteiden vähentäminen ja etäpalaverit ovat meillä arkipäivää.

Vakituinen henkilöstömme on suorittanut ympäristöpassin ja teemme vuosittain kahteen keittiöömme ympäristöauditoinnin.

Päiväkotiemme keittiöt ovat Portaat luomuun -ohjelmassa portailla yksi. Aamupuurojen hiutaleet (kaura, ruis, vehnä, 4-viljaa) ovat luomua.

Kylän Kattaus on palkittu Jyväskylän kaupungin Vuoden Ympäristöteko -palkinnolla vuosina 2010 ja 2013.