Hyppää pääsisältöön
Kuva
KUTU Päivien sivuston mustavalkoinen pääkuva Lounaispuiston tapahtumasta. Kuva Lotta Nyqvist
Pääsisältö

Aika: 14.9.2020 13:00 - 16:00
Paikka: https://vt.360tovisit.com/tour/Noveltive/kutu-talk-1

OHJELMA 

Tapahtuman avaushaastattelu 

Kulttuuripäällikkö Mari Aholainen / Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut 

 

Taide- ja kulttuurialan tilannekuva koronakriisin keskellä:  Missä ollaan ja mitä tapahtuu luovilla aloilla?

Creative Finland on ikkuna suomalaisiin luoviin aloihin, joten kurkataan sisään ja haastatellaan verkostojohtaja Anu-Katriina Perttusta, joka kertoo miltä kuluva vuosi näyttää laajasta kulmasta katsottuna. 

 

Keskustelua kulttuurialan koronailmiöistä ja digiloikasta kulttuurintuottamisen näkökulmasta

Keskustelemassa vuoden verran toimessaan ollut, ensimmäinen pelialan läänintaiteilija ja digitaaliseen kulttuurintutkimukseen erikoistunut Jaakko Kemppainen sekä digitaalisuuteen ja kulttuurintuottamiseen perehtynyt lehtori Pasi Toivanen Humanistinen ammattikorkeakoulusta.  Lisäksi kuullaan kommentti kentältä ja kysytään kokemuksia verkkoon siirtyneiden kesäfestareiden tuottajilta. 

 

Pessimistit koronakaranteenissa

Puolanka place to be! Miten puolankalaisesta kulttuurituotannosta ja pessimistiryhmästä tuli ilmiö, josta kiinnostuu niin Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC kuin muukin maailma.
Tutkijoiden mukaan pessimistit selviävät koronakriisistä parhaiten. Pitääkö tämä paikkaansa? Otetaan yhteys Puolangalle ja kuullaan, miten pessimistien karanteeni on sujunut.

 

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää VOS:sta, mutta et ole uskaltanut koskaan kysyä 

Esittävän taiteen valtionosuusuudistus tulee, oletko valmis? Jäikö jotain epäselväksi? Olisiko kysyttävää? Nyt on mahdollisuus kysyä todelliselta aiheen asiantuntijalta, valtiosihteeri Tuomo Puumalalta, joka johti Opetus- ja kulttuuriministeriön valtionosuusuudistusta suunnittelevaa työryhmää. 

 

Voimavaroja ja työvälineitä tuottajan työhön koronakriisin keskellä

Luovien alojen työterveyspsykologi, työnohjaaja sekä psyykkinen valmentaja Marjukka Laurola tarjoaa tuottajille puheenvuorossaan välineitä itsetuntemuksen lisäämiseksi ja voimavarojen vahvistamiseksi epävarmuuden keskellä. Saat keinoja ajatusten ja tunteiden käsittelemiseksi sekä kehon ja mielen rauhoittamiseksi. Käydään läpi ajankäytön, mielen ja energian johtamista ja kuinka näiden avulla luoda itselle mahdollisimman hyvät henkiset työskentelyolosuhteet. 

 

Keynote Perttu Pölönen: Kulttuuriala 2020-luvulla - synnyttääkö korona kulttuurin renessanssin?

Perttu Pölönen on keksijä, kirjailija ja säveltäjä. Hän on voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun ja opiskellut tulevaisuuden teknologioita Singularity University -ajatushautomossa NASAn tutkimuskeskuksessa sekä valmistunut säveltäjäksi Sibelius-Akatemiasta. Vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa. Pertun esikoiskirja Tulevaisuuden lukujärjestys julkaistiin tammikuussa 2020.

Teknologian, tieteen ja taiteen vaivatta yhdistävä visiönääri Pölönen puhuu keynote-puheenvuorossaan kulttuurialan tulevaisuudesta, kokemuksellisuudesta, markkinoinnista ja inhimillisyydestä 2020-luvulla – trendeistä ja vastatrendeistä. Vaikka tilanne kulttuurialalla voi tuntua koronan vuoksi vaikealta, Pölönen on sitä mieltä, että nyt on paras aika koskaan historiassa olla kulttuurialalla! 

Tapahtuman juontaa kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin. 

 

Ilmoittautuminen

KUTU Talk -verkkotapahtuman ilmoittautumishinnat:

Ilmoittautuminen 50,00 € 

Ilmoittautuminen Taku ry:n jäsenille 40,00 € 

Ilmoittautuminen opiskelijat 25,00 €

Hinta sisältää katseluoikeuden livelähetykseen 14.9.2020 sekä tallenteeseen 31.12.2020 saakka, palvelumaksun sekä alv 24%. 

Ilmoittautumaan pääset täältä

Ilmoittautuminen päättyy torstaina 10.9.2020. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse infokirje perjantaina 11.9.2020 jossa tarkka aikataulu ja muuta tietoa osallistumisen tueksi. 

KUTU Talk -tapahtumaan voi osallistua tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Tarvitset siis internetyhteyden, selaimen ja kaiuttimet tai kuulokkeet valitsemassasi laitteessa. 

KUTU Talk striimiin oikeuttava katselukoodi löytyy ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse saamastasi lipusta kohdasta "Ticket code". Pääset osallistumaan verkkotapahtumaan siirtymässä selaimella osoitteeseen https://vt.360tovisit.com/tour/Noveltive/kutu-talk-1 ja seuraamalla sähköpostitse saamiasi ohjeita.  Katseluoikeus alkaa 14.9.2020 kello 12. Ohjelma alkaa kello 13.00.  

 

 

Ilmoittaudu KUTU Talk -verkkotapahtumaan 

https://events.liveto.io/events/kutu-paivat

Tietoa osallistujalle 

Tapahtumainfo