Kurssit ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kursseille
puhelimitse 014 266 0107 tai
kansalaisopiston neuvonnassa (Vapaudenkatu 39–41, Jyväskylä)

Ilmoittautumis- ja perumisohjeet

Kansalaisopiston kursseilla käytetään peda.net-verkkoympäristöä.

Opiston neuvonnan aukioloajat

Lukukausien aikana
ma-to klo 12-17
pe suljettu
Lukukausien ulkopuolella
ma-to 12-15
pe suljettu

Yleissivistävät opinnot

Syyslukukauden 2020 uusille kursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 17.8.2020 kello 16 ja jatkuu verkossa ympäri vuorokauden. Kurssimuutokset päivitetään vain kurssijärjestelmään.

Kaikki kurssit ovat nähtävissä opistopalveluiden verkkosivuilla heinäkuusta lähtien.

Syyslukukauden kurssiesite ilmestyy elokuun 2020 alkupuolella. Kurssiesitettä ei enää jaeta kotitalouksiin, vaan sen voi noutaa itselleen jakelupisteistä. Esite on myös luettavissa verkossa viikosta 32 lähtien.

Syyslukukauden opetus alkaa maanantaina 7.9.2020.

Vapaita opiskelupaikkoja eri kursseilta kannattaa kysellä pitkin lukuvuotta.

Lasten ja nuorten taiteen perusopetus

Haku lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen oppilaspaikoille järjestetään vuosittain huhti- ja toukokuun aikana. Opintoihin ilmoittaudutaan kansalaisopiston kurssi-ilmoittautumisjärjestelmässä. Täydennyshaku järjestetään elokuussa.

Lukuvuoden 2020–2021 haku järjestettiin 1.4.–15.5.2020. Taiteen perusopetuksen vapaille oppilaspaikoille sekä varasijoille voi hakea 3.8.2020 alkaen. 

Tarjoamme kuvataiteen, musiikin, sanataiteen ja teatteritaiteen opetusta yleisen oppimäärän mukaan sekä arkkitehtuurin ja kuvataiteen opetusta laajan oppimäärän mukaan. 

Koronatilanteen vaikutus taiteen perusopetuksen järjestämiseen

Taiteen perusopetuksessa noudatetaan koronatilanteen mukaan annettavaa kansalaisopiston yleistä ohjeistusta, jota tarkennetaan aina tilanteen ja yleisten vaatimusten mukaisesti.

Opetuksen uskotaan käynnistyvän 17.8. alkaen lähiopetuksena. Opetuksessa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja tilojen mukaan mitoitetut ryhmäkoot auttavat turvavälien ylläpitoa.

Jos opetus kuitenkin joudutaan aloittamaan etäopetuksena, tai siihen siirrytään syksyn aikana, tullaan opetus järjestämään pääosin reaaliaikaisena etäyhteyden välityksellä. Lisätietoja koronatilanteen vaikutuksista taiteen perusopetuksen järjestelyihin löydät TPO:n Peda.net -sivuilta.

Lisätietoja lasten ja nuorten taiteen perusopetuksesta.