Hyppää pääsisältöön
Kuva
Eskarit tekevät kokeilevaa grafiikkaa pikkuautojen renkailla maalaten

Yhteystiedot

Suunnittelija Maria Poikonen
maria.poikonen(at)jyvaskyla.fi
p. 050 3063 967

Kulttuuriaitan palautelomake. Palautteen avulla kehitämme toimintaamme, jotta se palvelisi parhaiten päiväkoteja ja kouluja. 

Ajankohtaista

Ilmoittautuminen koko lukuvuoden 2021-2022 kaikkiin taidepajoihin (varhaiskasvatuksen ja Kompassin taidepajat) aukeaa keskiviikkona 11.8. klo 8.00 ja päättyy 1.9. klo 16.00. 

Ilmoittautumisohjeet ja ilmoittautumislomake

Opetussuunnitelmaan kuuluvat sisällöt järjestetään tarvittaessa erikoisjärjestelyin ja turvallisuus otetaan huomioon. Ilmoittautumisen päätyttyä taidepajaohjaajat aikatauluttavat pajat suoraan jokaisen opettajan ja ryhmän kanssa.

Linkkejä varhaiskasvattajille ja opettajille

Lastenkulttuurikeskusten liiton menetelmäpankista löydät lapsille ja nuorille sopivia taidemenetelmiä, joita voidaan käyttää, kokeilla ja soveltaa kouluissa, päiväkodeissa, kerhoissa tai vapaa-ajalla.

Lastenkulttuurikeskusten liiton Materiaaleja etäopetukseen -sivuilta löytyy opettajille ja vanhemmille suunnattuja kulttuurikasvatuksen materiaaleja, joista on hyötyä etäopetuksessa.

Varhaiskasvatuksen kulttuuriohjelma Jyväskylässä

Varhaiskasvatuksen kulttuuriohjelmaan kuuluvat vuosittain jokaiseen kunnalliseen ja yksityiseen päiväkotiin tarjottavat päiväkotien esitykset. Lisäksi vuorovuosin eri varhaiskasvatuksen palvelualueille tarjotaan taidepajaohjelma, jossa jokainen päiväkodin ryhmä saa valita oman taidepajan. Sekä esitykset että taidepajat toteutetaan päiväkodeilla, joko omalla päiväkodilla tai lähipäiväkodilla. Jokainen päiväkoti tekee oman ilmoittautumisen esityksiin ja taidepajoihin. Ilmoittautumisajan päätyttyä esitysten ja taidepajojen ohjaajat ottavat suoraan yhteyttä päiväkotien yhdyshenkilöihin aikataulujen sopimiseksi. 

Kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi Jyväskylässä

Jyväskylän perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi näyttää tien taiteen ja kulttuurin äärelle. Kompassi sisältää vuosittaiset kulttuuriretket sekä eri taiteenalojen taidepajoja ja esityksiä. Kompassi tavoittaa vuosittain kaikki oppilaat esikoulusta alkaen.