Varhaiskasvatus ja koulut - Taidetta opiksi ja iloksi

Yhteystiedot

Suunnittelija Maria Poikonen
maria.poikonen(at)jyvaskyla.fi
p. 014 266 4247 / 050 3063 967

Kulttuuriaitan palautelomake. Palautteen avulla kehitämme toimintaamme, jotta se palvelisi parhaiten päiväkoteja ja kouluja. 

Ajankohtaista

Ilmoittautuminen koko lukuvuoden 2020-2021 kaikkiin työpajoihin (varhaiskasvatuksen ja Kompassin taidepajat) 12. - 30.8.2020. Myös kevään pajoihin ilmoittaudutaan syksyllä. Ilmoittautumisajan päätyttyä työpajaohjaajat aikatauluttavat työpajat suoraan jokaisen luokanopettajan kanssa.

Ilmoittautumislinkki aukeaa 12.8. klo 8.00. 

Linkkejä varhaiskasvattajille ja opettajille

Lastenkulttuurikeskusten liiton menetelmäpankista löydät lapsille ja nuorille sopivia taidemenetelmiä, joita voidaan käyttää, kokeilla ja soveltaa kouluissa, päiväkodeissa, kerhoissa tai vapaa-ajalla.

Lastenkulttuurikeskusten liiton Materiaaleja etäopetukseen -sivuilta löytyy opettajille ja vanhemmille suunnattuja kulttuurikasvatuksen materiaaleja, joista on hyötyä etäopetuksessa.

Lastenkulttuurikeskusten liiton Taideharrastus etänä -sivuille kerätään kiinnostavia sisältöjä taiteen ja kulttuurin aloilta. Sisällöt sopivat esim. välitunneille, ajanvietteeksi ja harrastustaitojen ylläpitämiseksi.

Varhaiskasvatuksen kulttuuriohjelma Jyväskylässä

Varhaiskasvatuksen kulttuuriohjelmaan kuuluvat vuosittain jokaiseen kunnalliseen ja yksityiseen päiväkotiin tarjottavat päiväkotien esitykset sekä vuorovuosin eri varhaiskasvatuksen palvelualueille tarjottava taidepajaohjelma, jossa jokainen päiväkodin ryhmä saa valita oman taidepajan. Sekä esitykset että taidepajat toteutetaan päiväkodeilla, joko omalla päiväkodilla tai lähipäiväkodilla. Jokainen päiväkoti tekee oman ilmoittautumisen esityksiin ja taidepajoihin ja ilmoittautumisajan päätyttyä esitysten ja taidepajojen ohjaajat ottavat suoraan yhteyttä päiväkotien yhdyshenkilöihin aikataulujen sopimiseksi. 

Kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi Jyväskylässä

Jyväskylän perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi näyttää tien taiteen ja kulttuurin äärelle. Kompassi sisältää vuosittaiset kulttuuriretket sekä eri taiteenalojen taidepajoja ja esityksiä. Kompassi tavoittaa vuosittain kaikki oppilaat esikoulusta alkaen.