Hyppää pääsisältöön
Kuva
Eskarit tekevät kokeilevaa grafiikkaa pikkuautojen renkailla maalaten. Kuva Sara Valta
Pääsisältö

Varhaiskasvatuksen kulttuuriohjelma Jyväskylässä

Varhaiskasvatuksen kulttuuriohjelmaan kuuluvat vuosittain jokaiseen kunnalliseen ja yksityiseen päiväkotiin tarjottavat päiväkotien esitykset. Lisäksi vuorovuosin eri varhaiskasvatuksen palvelualueille tarjotaan taidepajaohjelma, jossa jokainen päiväkodin ryhmä saa valita oman taidepajan. Sekä esitykset että taidepajat toteutetaan päiväkodeilla, joko omalla päiväkodilla tai lähipäiväkodilla. Jokainen päiväkoti tekee oman ilmoittautumisen esityksiin ja taidepajoihin. Ilmoittautumisajan päätyttyä esitysten ja taidepajojen ohjaajat ottavat suoraan yhteyttä päiväkotien yhdyshenkilöihin aikataulujen sopimiseksi. 

Kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi Jyväskylässä

Jyväskylän perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelma Kompassi näyttää tien taiteen ja kulttuurin äärelle. Kompassi sisältää vuosittaiset kulttuuriretket sekä eri taiteenalojen taidepajoja ja esityksiä. Kompassi tavoittaa vuosittain kaikki oppilaat esikoulusta alkaen. 

Yhteystiedot

Vs. suunnittelija Hilda Järvinen
hilda.jarvinen[at]jyvaskyla.fi
p. 050 3063 967

Ajankohtaista

Ilmoittautuminen koko lukuvuoden 2022-2023 kaikkiin taidepajoihin alkaa viikolla 32 ja päättyy maanantaina 5.9.

Opetussuunnitelmaan kuuluvat sisällöt järjestetään tarvittaessa erikoisjärjestelyin ja turvallisuus otetaan huomioon. Ilmoittautumisen päätyttyä taidepajaohjaajat aikatauluttavat pajat suoraan jokaisen opettajan ja ryhmän kanssa.

Anna palautetta! 

Keräämme palautetta ympäri vuoden, jotta voimme kehittää toimintaamme palvelemaan parhaiten Jyväskylän päiväkoteja ja kouluja. Palautelomakkeen avulla voi antaa palautetta sekä varhaiskasvatuksen kulttuuriohjelman sisällöistä (taidepajat ja esitykset) että perusopetuksen Kompassi-kulttuuriopetussuunnitelman kulttuurisisällöistä (taidepajat, retket ja esitykset). 

Palautelomake 

Linkkejä varhaiskasvattajille ja opettajille

Lastenkulttuurikeskusten liiton menetelmäpankista löydät lapsille ja nuorille sopivia taidemenetelmiä, joita voidaan käyttää, kokeilla ja soveltaa kouluissa, päiväkodeissa, kerhoissa tai vapaa-ajalla.

Lastenkulttuurikeskusten liiton Materiaaleja etäopetukseen -sivuilta löytyy opettajille ja vanhemmille suunnattuja kulttuurikasvatuksen materiaaleja, joista on hyötyä etäopetuksessa.