Testauskohteet Keski-Suomessa 2018-2019

Alueelliset testauskohteet Keski-Suomessa ovat lukuvuonna 2018-2019 Jyväskylä Sinfonian konsertti tai Jyväskylän kaupunginteatterin Hair-musikaali. Jokainen keskisuomalainen kasi on kutsuttu taidetestaajaksi jompaan kumpaan testauskohteeseen omassa maakunnassaan.

Jyväskylä Sinfonia

Jyväskylä Sinfonia tarjoilee konsertissaan täysin uuden sävellyksen sekä mahdollisuuden seurata sen syntyprosessia. Teoksen säveltäjänä toimii Stratovariuksestakin tuttu sähköpbassovirtuoosi Lauri Porra, joka soittaa uuden teoksensa solistina.

Konsertissa musiikin genrerajat ylittyvät perinteisen sinfoniamusiikin ja power metallin yhdistyessä. Etkojen aikana kuullaan haastattelujen ja videoblogin kautta uuden sävellyksen matkasta alkuideasta konserttilavalle. Taidetestaajilla on mahdollisuus osallistua haastattelujen toteuttamiseen. Konsertin jälkityöskentelynä järjestetään Lauri Porran kanssa taiteilijatapaaminen, jossa testaajilla on mahdollisuus antaa palautetta ja esittää kysymyksiä.

Jyväskylän kaupunginteatteri

Jyväskylän aupunginteatteri tarjoilee kasiluokkalaisille 60-luvun hippimeininkiä - rockin ja soulin siivittämän kulttimusikaali Hairin!

1960-luvun lopun hippiliike täyttää näyttämön villinä ja värikylläisenä. Uusi sukupolvi haastaa edellisen sukupolven arvomaailman seuraten omia ihanteitaan - ristiriitaisin seurauksin. Hair on monisyinen kuvaus rauhan ja rakkauden liikkeen yhteen kokoamista nuorista sekä viimeisistä yhteisöllisyyden hetkistä ennen unelman osoittautumisesta utopiaksi.