Testauskohteet Keski-Suomessa 2019-2020

Lue lisää valtakunnaliselta sivustolta:
www.taidetestaajat.fi/

Kasiluokkalaisten arvioita taide-elämyksistä:
https://www.taidetestaajat.fi/arviot

Seuraa meitä somessa: @taidetestaajat  #taidetestaajat
Facebook: www.facebook.com/taidetestaajat/
Instagram: www.instagram.com/taidetestaajat
YouTube: bit.ly/youtaide

Ota yhteyttä:
Keski-Suomen aluekoordinaattori Hanna Brotkin
keski-suomi[at]taidetestaajat.fi
p. 050 325 2904

Jokainen keskisuomalainen kasi on kutsuttu taas tänäkin lukuvuonna yhteen alueelliseen ja yhteen pääkaupunkiseudun taide-elämykseen.
Oman alueen maakunnalliset testauskohteet Keski-Suomessa ovat lukuvuonna 2019-2020 Red Nose Companyn esitys Punainen viiva, Jyväskylän taidemuseon näyttely Miltä näyttää aika? ja Jyväskylän kaupunginteatterin komedia Tämä on ryöstö!. 

Red Nose Company

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään Ilmari Kiannon kansallisklassikko Punainen viiva ja kaksi huippukoomikkoa? Syntyy huumorin ja livemusiikin täyteinen esitys, jossa kaksi näyttelijää esittävät kaikki romaanin henkilöt ja tarina kerrotaan kutkuttavasti klovnerian keinoin.
Punainen viiva sijoittuu Suomen ensimmäisten eduskuntavaalien aikaan, 1900-luvun alkuun. Näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama vievät katsojansa kainuulaisen Korpiloukon mökkiin ja suomalaisen yhteiskunnan, äänioikeuden ja tasa-arvon juurille.

Ohjauksesta vastaa Tampereen Työväen Teatterin johtajaksi vastikään valittu Otso Kautto.

Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, josta on nopeasti tullut yksi maamme kysytyimpiä kiertueteattereita. RNC esittää Punaista viivaa taidetestaajille Viitasaaren teatterissa lokakuun toisella viikolla 2019.

Jyväskylän taidemuseo

Miltä näyttää aika? -näyttely esittelee taidetestaajille keskisuomalaista kuvataidetta aikavälille 1975-1998.
Aika näyttää persoonallisilta taiteilijoiltaan, aikana jolloin taide nähtiin osana yhteiskunnallista muutosta. Taiteen muodot ja menetelmät rikastuivat ja monipuolistuivat. Taiteilijat ja heidän teoksensa herättivät huomiota, sekä ihastusta että vihastusta. Aika oli valmis rohkeille kokeiluille ja innovatiivisille aluevaltauksille. 

Taidetestaajien aikamatkat Miltä näyttää aika? -näyttelyssä Jyväskylän taidemuseolla alkavat tammikuussa 2020. Museovierailun aikana selviää miltä näköharhan luovat optiset maalaukset näyttävät taidetestaajien silmissä? Miten taiteilijat ovat käyttäneet värejä ja valoa? Mitä värit merkitsevät? Mitä väri ylipäätänsä on? Työpajassa tutkitaan värin olemusta, sen vaikutuksia ja erilaisia merkityksiä. 

Jyväskylän kaupunginteatteri

Tämä on ryöstö! Maailmanhistorian svengaavin ja kreisein komedia!! Tarina sijoittuu 1950-luvun lopulle vieden katsojan yllätyksellisten käänteiden ytimeen seuraamaan mittaamattoman arvokkaan timantin epäonnisia ryöstöpuuhia. Luvassa on ennennäkemättömän akrobaattisia roolisuorituksia, rikollisen hauskoja tilanteita ja poikkeuksellisia näyttämöratkaisuja. Tämä on ryöstö! jatkaa käsikirjoittajatrio Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin menestysputkea. Naurutakuun lisäksi tämä tuore brittikomediahitti saa katsojan hyvälle tuulelle myös esityksessä kuultavien popmusiikin klassikoiden ansiosta. 

Tervetuloa tunteiden kiertoradalle: itke tai naura, tykkää tai tyrmää, pääasia, että kysyt itseltäsi: "Tuntuuko tää missään?" Tämä on ryöstö! -esitykset ovat taidetestaajille Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä maaliskuun viimeisellä ja huhtikuu ensimmäisellä viikolla 2020.

Pääkaupunkiseudun valtakunnalliset testauskohteet

Keskisuomalaiset taidetestaajat pääsevät pääkaupunkiseudulle suuntautuvalla Taidetestaajat-matkallaan yhteen seuraavista vaihtoehdoista: Tapiola Sinfoniettan konserttiin Klasaribasari 3 - Harmonia musiikissa, Radion sinfoniaorkesterin konserttiin Nuorta rakkautta!, UMOn Mikä Moog/mood muka? Savoy-teatterissa, Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkukseen, Suomen kansallisoopperan ja baletin Lumikuningatar-balettiin, Suomen Kansallisteatterin esitykseen Sapiens tai Suomen kansallisoopperan ja baletin La Bohème -oopperaan sekä Kansallisgallerian kohteista Kiasman Art Pro -näyttelyyn, Sinebrychoffin taidemuseon Museomysteeri-näyttelyyn tai Ateneum näyttelyyn Taidegeneraattori. Kielisuihkukohteen valinneet pääsevät Svenska Teaternin estitykseen The Play That Goes Wrong.

Taidetestaajat-elämysmatkat starttaavat pääkaupunkiseudun suuntaan Keski-Suomesta heti syyskuun alussa 2019.

 

Lue lisää valtakunnaliselta sivustolta:
www.taidetestaajat.fi/

Kasiluokkalaisten arvioita taide-elämyksistä:
https://www.taidetestaajat.fi/arviot

Seuraa meitä somessa: @taidetestaajat  #taidetestaajat
Facebook: www.facebook.com/taidetestaajat/
Instagram: www.instagram.com/taidetestaajat
YouTube: bit.ly/youtaide

Ota yhteyttä:
Keski-Suomen aluekoordinaattori Hanna Brotkin
keski-suomi[at]taidetestaajat.fi
p. 050 325 2904