Hyppää pääsisältöön
Kuva
Taidetestaajien vierailuesitys Kill Carmen kaupunginteatterissa

Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin Taidetestaajat-hanke tarjosi 2017-2020 kolmelle ikäluokalle kahdeksasluokkalaisia, yhteensä noin 180 000 nuorelle ohjaajineen, matkaliput ja taide-elämysliput kahteen eri kulttuurikohteeseen. Toinen taide-elämysmatka suuntautui pääkaupunkiseudulle ja toinen elämys oli omassa maakunnassa.

Kaksikielisen hankkeen rahoitti Suomen Kulttuurirahasto ja rahoitukseen osallistui myös Svenska kulturfonden. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto 19 alueellisen koordinaattorin voimin. Hanke oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.

Taidetestaajat-hanke jatkui lukuvuonna 2020-2021 yhden alueellisen vierailun mallilla ja jatkokauden aikana hankkeesta rakennettiin uusi toimintamalli yläkouluihin.

Taidetestaat sai kolmevuotisen jatkokauden lukuvuosille 2021-2024

Jatkokauden hankkeen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö yhdessä Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin kanssa ja hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto apunaan 10 valtakunnallista koordinaattoria eri puolilla Suomea.

Taidetestaajat-hankkeen koordinaatiopiste säilyy Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalveluissa, Lasten- ja nuortenkulttuurin yhteistyöverkosto Kulttuuriaitassa. Hanna Brotkin jatkaa mukana hankkeessa valtakunnallisena koordinaattorina. Hänen työnkuvansa painottuu taidelaitosyhteistyöhön, viestintään, nuorille suunnattuun yleisötyöhön sekä hankkeen kehittämisen näkökulmiin yhdessä koordinaatiotiimin kanssa. Koulujen yhteyshenkilöt löytyvät Taidetestaajat-sivuston yhteystiedoista.

Lue lisää valtakunnalliselta sivustolta:
www.taidetestaajat.fi

Kasiluokkalaisten arvioita taide-elämyksistä:
www.taidetestaajat.fi/arviot

Seuraa meitä somessa: @taidetestaajat  #taidetestaajat
Facebook: www.facebook.com/taidetestaajat
Instagram: www.instagram.com/taidetestaajat
TikTok: www.tiktok.com/taidetestaajat
YouTube: Taidetestaajat Konsttestarna

Ota yhteyttä:
Koordinaattori Hanna Brotkin
etunimi.sukunimi[at]taidetestaajat.fi
p. 050 325 2904