Hyppää pääsisältöön
Kuva
Piirretty skeittaava hahmo ja taidfest-logo. Kuva Kalle Kari
Pääsisältö

Vuoden 2023 ohjelmisto:

TIISTAI 20.6.2023 
Ulkoalue kello 14-20 
Sisäalue kello 14-18 

KESKIVIIKKO 21.6.2023 
Ulkoalue kello 14-20 
Sisäalue kello 14-22 
Keikkailta kello 16-22 

Kaikki toiminta on maksutonta ja avointa. Myös työpajojen materiaalien käyttö on maksutonta. 

Kuva
TAIDFEST-festivaalin infokartta Lutakonaukiosta ja tanssisali Lutakosta. Kuva Miia Lyyra

ULKOALUE:

Graffitimaalauspiste | TIISTAI JA KESKIVIIKKO 

Oletko aina halunnut kokeilla, miltä graffitin maalaus tuntuu? Tule kokeilemaan graffitimaalausta ammattilaisten ohjauksessa. Graffitimaalauspisteellä pääset kokeilemaan pienen teoksen tekemistä. Tarjoamme suojakäsineet, kasvomaskin ja kenkäsuojat kaikille maalaajille. Suosittelemme tulemaan paikalle sellaiset vaatteet päällä, että ne soveltuvat maalaamiseen, eivätkä pienet maalitarhat haittaa. 

Skeitti- ja skuuttausparkki | TIISTAI JA KESKIVIIKKO 

Suosiota nauttinut skeitti- ja skuuttausparkki tekee paluun! Tule viettämään mukavaa kesäpäivää Lutakonaukiolle. Parkilta löytyy Mannilan liikuntapuiston skeittikamat sekä vähän jotain extraa! Tiistaina luvassa myös ohjattua skeittiopetusta sekä lainalautoja kokeiltavaksi. Lisäksi illemmalla luvassa pientä skabailua, jossa on myös palkintoja luvassa! Keskiviikkona parkki on vapaasti käytettävissä.   
 
Skeitti- ja skuuttausparkin ohjelman toteuttaa Liike22: www.instagram.com/liike22.fi/
 
Huom! Skeittiparkki käytössä vain tapahtuman aukioloaikoina. Muina aikoina toivomme skeittiparkille rauhaa. Sähköpotkulaudoilla skeittiparkilla ajaminen on kiellettyä. 

Grippitaide-työpaja | TIISTAI 

Grippitaide-työpajassa pääsee luovuus valloilleen! Työpajassa opastetaan grippitaiteen tekemiseen. Materiaalivalikoimassa on erilaisia grippiteippejä, tusseja ja spraymaaleja. Ota mukaan oma lauta tai halutessasi voit suunnitella grippiteipin tapahtumassa ja suorittaa vaihdon myöhemmin!  

Grippitaide-työpajan pitää Liike22: www.instagram.com/liike22.fi/  

Katumaalaustyöpaja | TIISTAI JA KESKIVIIKKO

Katumaalaustyöpajassa tehdään iso ja näyttävä yhteisötaideteos Lutakonaukiolle. Päästä luovuutesi irti ja jätä oma kädenjälkesi yhdessä maalattavaan värikkääseen katumaalaukseen! Työpajan järjestää Kehä Vihreä ja sen ohjaajana toimii kuvataiteilija Jukka Silokunnas. Työpaja on käynnissä tiistaina ja keskiviikkona klo 14–18 tai niin kauan kuin maalia riittää. Sateen yllättäessä työpajaa ei voida järjestää.

Nuorisopaku | TIISTAI JA KESKIVIIKKO 

Pääset Nuorisopakun pisteellä haastamaan kaverisi sumopainissa, pelaamaan perinteikkäitä lautapelejä pihapeliversioina sekä testaamaan ongelmanratkaisu taitojasi pakopelissä. 

Mikä on Nuorisopaku?

Nuorisopaku vie monipuolista vapaa-ajantoimintaa eripuolille Jyväskylää painottaen haja-asutusalueita sekä taajamia, joissa ei muutoin nuorisopalveluiden järjestämää toimintaa ole. Nuorisopaku kätkee sisäänsä pienen nuorisotilan ja vähän enemmän. Autossa kulkee kahvitermarin lisäksi mukana mm. runsas valikoima perinteikkäitä lauta- ja pihapelejä, minipingis ja RC-autoja. Vaihtelevasti matkasta löytyy myös grilli, pleikkari ja vr-lasit, sumopaini puvut sekä askartelutarvikkeita ja paljon muuta. Huom: Kaikki tavarat eivät kulje aina mukana.
 
Seuraa Pakun liikkeitä Instagramissa: https://www.instagram.com/nuorisopaku/

Katusähly | TIISTAI

Täällä kaikki voivat olla katusählytähtiä! Tule testaamaan säbätaitojasi haastepisteillä ja pöllyttämään maaliverkkoja sydämesi kyllyydestä. Peliareena on pystytetty riehakkaita tuuletuksia varten, me lainaamme mailat ja pallot!
Katusählypisteen toteuttavat O2-Jyväskylä ja Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

SISÄALUE (Tanssisali Lutakko)

Tee itse hyönteishotelli -paja | TIISTAI 

Pölyttäjillä on hätä! Pölyttäjähyönteisten määrä Suomessa ja maailmalla on huvennut uhkaavasti mm. ilmastonmuutoksen, vieraslajien, hyönteismyrkkyjen ja sopivien elinympäristöjen hupenemisen takia. Tarvitsemme pölyttäjiä, jotta meillä riittää marjoja, hedelmiä, vihanneksia, kahvia ja kaakaota. Auta pölyttäjiä ja rakenna helppo hyönteishotelli! 

Hotellin rakentamisessa avustaa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry: www.instagram.com/japa_ry/  

UV-hartsipaja | TIISTAI 

Korupajassa pääset valmistamaan korviksia, avaimenperiä ja riipuksia. Saat valita itse muotin, värin ja glitterit! Hartsi kovetetaan UV-valolla ja tekeminen kestää noin vartin. Korulenkit ovat laadukasta kirurginterästä. Tuu mukaan päästämään luovuutesi valloilleen! 
 
Korupajaa pitää Pistola: www.instagram.com/pistola_art/

UV-maalauspaja: kirjanmerkit | TIISTAI 

Tule löytämään oma sisäinen lukutoukkasi! Tässä pajassa valmistetaan oma uniikki kirjanmerkki. Käsintehty kirjanmerkki on myös oiva lahjaidea. Voit inspiroitua suosikkikirjoistasi tai vaikka videopelihahmoista. Pajassa hyödynnetään UV- ja guassi -maaleja sekä muita erilaisia materiaaleja, kuten värikkäitä nauhoja, kimalteita ja akryylitusseja. Tule rohkeasti kokeilemaan! 

Makrameepaja | TIISTAI 

Ota aikaa itsellesi ja tule viettämään hetki kädentaitojen äärellä. Makramee on valloittava solmutekniikka, jonka avulla voit valmistaa uniikkeja koriste- ja käyttöesineitä. Pajassa saat ohjausta makrameen perussolmuissa ja voit suunnitella esim. boheemin vyön, käytännöllisen avainnauhan, tunnelmallisen lyhdyn tai amppelin viherkasville. Pajan ohjaajana toimii yhteisöpedagogi (AMK) Maria Lilja.

Pinssi- ja magneettipaja | TIISTAI 

Tule tekemään pinssejä tai magneetteja Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen pisteelle! Tarjolla on materiaalit ja välineet kesän hienompien festaripinssien tekemiseen. 

Hahmosuunnittelun paja | TIISTAI 

Non-stop -paja, jossa voit suunnitella oman hahmon sarjakuvailmaisua käyttäen. Piirtämään voi jäädä pidemmäksi aikaa useita hahmoja tai käydä kokeilemassa nopeammin miltä tekeminen tuntuu.

Hahmosuunnittelun pajaa ohjaa Keski-Suomen sarjakuvaseura  

VR-PISTE | TIISTAI 

Virtuaalitodellisuus? Kiinnostaako kokea turvallisesti, miltä tuntuu kävellä 40 kerroksen korkeudessa lankulla, tai lentää raketeilla ilmassa. Onko huvipuistot liian kaukana, miltähän ne mahtavat tuntuvat virtuaalitodellisuudessa? Saako elektroniset nallet sinut pelkäämään, jos joudut olemaan yö vartijana lasten juhlapaikalla? Tai haluatko käydä katsomassa rentouttaako virtuaalinen metsä samalla lailla hermoja kuin oikea luonto. Kaikkea tätä ja muuta pääset kokeilemaan TAIDFESTin VR-pisteellä, jota pitää Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut. 

Festarimeikki– ja hiukset | TIISTAI JA KESKIVIIKKO 

Mitä olisikaan festarit ilman kampauksia, meikkejä ja kynsiä! Tapahtuma-alueella sijaitsevassa pistellä pääset ehostautumaan itsellesi sopivalla tavalla. Tarjolla on apua kampauksien ja lettien tekemiseen, festarimeikkiin, kynsiin sekä uv-valossa hohtaviin pieniin kasvo/kehomaalauksiin!   

TANSSISALI LUTAKON KEIKKAILTA KE 21.6. 

Keikkaillan aikataulu:

Kello 15.00 Tanssisali Lutakon ovet keikkailtaan avautuvat
Kello 16.00 Pikku Kipinä
Kello 17.00 CHAOTICPAIN
Kello 18.00 Khettu
Kello 19.00 Prodigal
Kello 20.00 Junavaunuhäiriköt
Kello 21.00 Øutline
Kello 22.00 Tanssisali Lutakon ovet menevät kiinni

Pikku Kipinä 

Pikku Kipinä on 19-vuotias laulajakitaristi, joka on esiintynyt vuodesta 2015 alkaen. Omia kappaleita hän alkoi tekemään vuonna 2019, jonka jälkeen hän on esiintynyt soolona useissa eri tapahtumissa.  

CHAOTICPAIN 

CHAOTICPAIN on kolmen jätkän metallibändi grunge-twistillä Kinkomaalta. 
https://www.youtube.com/@ChaoticPain-tq2xw

Khettu 

Se kirjotetaan hoolla! Viiltävä pohjoistuuli tuo tuulahduksensa kesäkuussa Lutakkoon, kun Khettu saapuu lämmittämään yleisöä TAIDFESTiin. Länsi-Lapin Ylitorniolla yläasteikäisenä ensimmäiset riiminsä kirjoittanut artisti on sittemmin Jyväskyläläistynyt ja liikkuu nykyään Yläkaupungin kaduilla kuin kotonaan. Henkilökohtaisilla ja tunneskaalan molemmissa päädyissä teksteillään leikittelevä Khettu on julkaissut virallisesti vasta yhden kappaleen, joten Lutakossa kuullaan rutkasti julkaisematonta materiaalia. Be there or be square! 

Prodigal 

Prodigal on lauluntekijä, tuottaja ja multi-instrumentalisti Aleks Topparin sooloprojekti, jonka monipuolinen pseudofuturistinen rockmusiikki sisältää yhtä lailla mielenkiintoisia tyylilajien yhdistelmiä sekä tarttuvia kertosäkeitä. Musiikissaan Prodigal käy läpi ajatuksia ja huolia teknologian kehityksestä, yksinäisyyden ja oman itsensä kanssa kamppailusta sekä ajankohtaisista poliittisista tapahtumista.  

Live show ei myöskään jätä kylmäksi, sillä äärimmäisen taitavan keikkabändinsä avittamana Prodigalin lavashow on energinen, tarkkaan harkittu ja jatkuvasti yllättävä musiikin liikkuessa luonnollisesti raskaasta hard rockista elektroniseen tanssimusiikkiin, musertaviin balladeihin ja kaikkeen siltä väliltä.  

Spotify linkki: https://open.spotify.com/album/3YRLwrv7PNuVFTy8INKA58?si=J34dC9q5S5a3hPl6kIUM4A  

Junavaunuhäiriköt 

Nelihenkinen Junavaunuhäiriköt-bändimme tekee suomalaista pop/rock musiikkia höystettynä omilla erikoisuuksilla. Biisit sisältävät tarttuvia melodioita, repiviä kitarariffejä ja maukkaita bassolinjoja, jotka rummut täydentävät hyväksi grooveksi. 

Øutline 

Vuonna 2022 perustettu Øutline määrittää omalla tuotannollaan rockin genren uudelleen kunnioittaen tiukkoja kitarariffejä, melodisia kertsejä ja räiskyvää energiaa. 

Info ja usein kysytyt kysymykset  

Kenelle TAIDFEST23 on suunnattu? Onko tapahtuma maksullinen?  

TAIDFEST23 on suunnattu 13–29-vuotiaille nuorille. Tapahtuma on maksuton. Myös jokaiselle toimintapisteelle osallistuminen on maksutonta.  

Kaipaan apua, keneltä voin kysyä? 

Tapahtuma-alueella olevilta järjestyksenvalvojilta voit kysyä apua missä tahansa asiassa! Apua voit kysyä myös tapahtumatyöntekijöiltä, jotka tunnistat CREW-kaulapassista. Lisäksi tapahtumassa on infopiste, joka sijaitsee Lutakonaukiolla ulkona lähellä graffitimaalauspistettä.  

Mistä löydän lähimmän WC-tilan?  

WC-tilat löytyvät Tanssisali Lutakon sisätiloista. WC-tilat on merkitty myös karttaan. Kartta on nähtävillä mm. Tapahtuman infopisteellä. Lisäksi infopisteeltä saat painetun version kartasta. Kartta tulee saataville myös tälle nettisivulle lähempänä tapahtumaa.

Narikka  

Tanssisali Lutakon sisätiloissa on maksuton narikka, johon voit jättää tavarasi tapahtuman ajaksi.  

Vesipiste  

Vettä saat maksutta Tanssisali Lutakon sisätiloista. Voit ottaa mukaan oman vesipullon, jota voit käydä täyttämässä. Myös Tanssisali Lutakon sisätiloista voit ostaa esimerkiksi virvoitusjuomia, kahvia ja teetä.  

Päihteet  

TAIDFEST23-tapahtuma on päihteetön ja savuton.  

Tanssisali Lutakon esteettömyys  

Tanssisali Lutakon pääsisäänkäynti on rappujen kautta, mutta sisätiloihin on esteetön pääsy esimerkiksi pyörätuolilla liikkuville. Kysy apua tapahtuman työntekijöiltä tai järjestyksenvalvojilta, jotka saattavat liikuntarajoitteisen hissin kautta Tanssisali Lutakon tapahtumatilaan.

Pysäköinti

Tapahtumalla ei ole erikseen omaa pysäköintialuetta, eikä inva-parkkipaikkoja. Lähimmät parkkipaikat löytyvät esimerkiksi P-Paviljonki 1, P-Paviljonki 2 sekä Innova 2 –rakennuksen vieressä olevalta maksulliselta parkkipaikalta.  

Seuraa TAIDFESTiä Instagramissa! ww.instagram.com/taidfest

Lisätietoja: 

kulttuurituottaja Miia Lyyra - miia.lyyra(at)jyvaskyla.fi, puh. 046 922 5990

Nuorisonohjaaja Roosa Männikkö - roosa.mannikko(a)jyvaskyla.fi, puh. 040 5722934

Kaupunginosa: