Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapsia Arjen sankarit -hankkeen työpajassa, kuva Sisko Vähämäki. Kuva Sisko Vähämäki
Pääsisältö

Seudullisesti toimiva lastenkulttuurin yhteistyöverkosto Kulttuuriaitta jakaa joka toinen vuosi Lapsen oikeuksien päivänä lastenkulttuuripalkinnon.

Palkinnon tavoitteena on lisätä lastenkulttuurityön ja taidekasvatuksen tunnettuutta ja alalla toimivien arvostusta. Lastenkulttuuripalkinnolla halutaan antaa tunnustusta pitkäjänteiselle, vaikuttavalle ja saavutettavalle taidetoiminnalle lasten ja nuorten parissa Keski-Suomessa. 

Palkinto voidaan myöntää keskisuomalaiselle työryhmälle, yksittäiselle henkilölle, hankkeelle tai toimintamallille, mutta ei virkatyönään lastenkulttuuria tekevälle henkilölle. Palkinnon suuruus on 1 000 €.

Lopullisen päätöksen palkinnon saajasta tekee Kulttuuriaitan ohjausryhmä, jonka edustajat ovat yhdeksästä Keski-Suomen kunnasta. Ohjausryhmä huomioi valinnassaan erityisesti uudenlaiset ja innovatiiviset toiminta ja -työskentelytavat, jotka auttavat taiteen integroitumisessa lasten arkeen. Palkinnon yleisperusteluissa korostetaan taiteen ja kulttuurin merkitystä lasten itseilmaisulle sekä haetaan innovatiivisia toimintatapoja, joiden avulla lastenkulttuurin ja taidekasvatuksen merkitys korostuu.

Ehdota vuoden 2023 lastenkulttuuripalkinnon saajaa

Lastenkulttuuripalkinto jaetaan nyt viidennen kerran ja sen saaja julkistetaan Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Ehdotuksia vuoden 2023 lastenkulttuuripalkinnon saajaksi voi tehdä 8.10. saakka verkkolomakkeella. 

Lisätietoja:

Koordinaattori Marjo Tiainen-Niemistö, p. 040 736 4328, marjo-tiainen.niemisto(at)jyvaskyla.fi

Haitari

Lastenkulttuuripalkinnon saajat