Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain marraskuun 20. päivä ympäri maailmaa sen kunniaksi, että Lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa 20.11. 1989. Suomessa sopimus on ollut voimassa lain tasoisena vuodesta 1991.

Lapsen oikeuksien päivä huomioidaan myös Lastenkulttuurikeskusten toiminnassa ja Kulttuuriaitallakin on pitkät perinteet Lapsen oikeuksien päivän tapahtumien järjestämisestä. Vuosien varrella tapahtumat on järjestetty yhteistyössä eri toimijoiden ja kulttuurilaitosten kanssa. Perinteisesti Kulttuuriaitan lastenkulttuuripalkinto on jaettu joka toinen vuosi Lapsen oikeuksien päivänä. Vuonna 2023 palkinto julkistetaan Aalto2-museokeskuksessa järjestettävässä maakunnallisessa Kulttuurigaalassa 11.11. klo 18.  

Lisätietoa: Lapsenoikeudet.fi

Lapsen oikeuksien päivä 2023: Lastenmusiikin päivä

Valtakunnallisena lapsen oikeuksien päivänä, 20.päivä marraskuuta Jyväskylässä vietetään lastenmusiikin päivää. Jyväskylä on valittu vuoden 2024 Lastenmusiikkipääkaupungiksi ja kuudetta kertaa vietettävän lastenmusiikkipäivän tilaisuuksia juhlistetaan tämän vuoksi Jyväskylässä. Juhlapäivän ohjelmakokonaisuus on tuotettu yhteistyössä Lastenmusiikki ry:n, Konserttikeskuksen sekä FISME:n kanssa ja tapahtumapaikkana on Jyväskylän kaupunginteatteri (Vapaudenkatu 36).

Ystävien juhla -lastenkonsertit

Ma 20.11. klo 10.15 ja 13, suuri näyttämö

Konsertissa esiintyvät Mimmit, Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis, Klovni Dodo, Jyväskylän musiikkiluokkien kuoro ja Pentti Rasinkangas. Konsertteihin on vapaa pääsy. 

Ilmoittautuminen konsertteihin:

UNICEF Jyväskylän vapaaehtoisryhmä järjestää perinteisen lipaskeräyksen ennen konserttien alkua. 

Jokainen on musiikkikasvattaja -seminaari

Ma 20.11. klo 15-17.30, pieni näyttämö

Lastenmusiikkipäivän ohjelmaan kuuluu perinteisesti musiikkikasvatukseen liittyvä seminaari, johon on vapaa pääsy. Seminaarin teemana on tänä vuonna Jokainen on musiikkikasvattaja ja seminaarin ohjelmassa on puheenvuoroja lastenmusiikin kentältä eri näkökulmista, esimerkiksi varhaiskasvatus- , koulu- ja oppilaitosyhteistyöstä, lastenmuusikoitten kokemuksia ja musiikkikasvatuksesta kulttuurisesti ja kielellisesti moninaisissa ryhmissä. 

Ilmoittautumista jatkettu perjantaihin 17.11. klo 14.00 saakka. Paikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. 

Jellonagaala-kutsuvierastilaisuus

Lastenmusiikkipäivän huipentaa Jellonagaala-kutsuvierastilaisuus, missä palkitaan vuoden lastenmusiikin tekijöitä eri kategorioissa. 

Klo 13.00 konsertti, seminaari ja Jellonagaala klo 19 alkaen striimataan Lastenmusiikki ry:n YouTube-kanavalle, joten tapahtumia voi seurata myös verkon välityksellä. 

 

 

Haitari

Lapsen oikeuksien päivän tapahtumat