Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi
(sähköpostiosoite tavoittaa
koko henkiöstön)

Henkilökohtaiset osoitteet
löydät Yhteystiedot-sivulta.

Kulttuuripalvelut

AJANKOHTAISTA


Kevätkauden viimeiset yhteislaulut kajahtavat Piippurannan Klubilla

Perjantaina 18.5. klo 13 lauletaan yhteislauluja Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1). Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuuden vetäjänä toimii Jaana Eloranta. Laulukerran teema on ”vesien äärellä” ja yhdessä laulettavia kappaleita on mm. Varrella virran ja Ken voi seilata tyynessä. Elorannan pianosäestyksen lisäksi tilaisuudessa kuullaan pelimanni Kari Hokkasen haitarinsoittoa.

Yhteislaulutilaisuus on osa Piippurannan Klubin vapaapääsyistä avajaistapahtumaa. Avajaiset alkavat klo 10 ja ohjelma jatkuu aina klo 19 asti. Kankaan uuden parkkitalon vieressä sijaitseva Piippurannan Klubi tarjoaa avoimen kohtaamispaikan ikäihmisille. Piippurannan Klubin avajaisten ohjelma kokonaisuudessaan


Katso Taideapteekin ohjelmanumeroita netissä

Etkö päässyt Keltinmäen päiväkeskukseen katsomaan Timo Lievemaan ja Jussi Siukolan konserttia? Ei hätää, konsertti on katsottavissa vielä 17.5. asti osoitteessa https://bambuser.com/v/7126967

Entä jäikö Kallen Kankaan, Tuija Kivirannan ja Nina Loimusalon "Kupletteja, laulelmia ja kaskuja Kupletti-Kallen taskusta" konsertti näkemättä Säynätsalon päiväkeskuksessa? Konsertti on nähtävissä toukokuun loppuun saakka osoitteessa: https://bambuser.com/v/7137704 Teknisen ongelman vuoksi äänet eivät kuulu videolla ensimmäisen 30 sekunnin aikana.


Taiteilijoita haetaan värittämään ikäihmisten arkea

Taideapteekin taiteilijahaku syyskaudelle 2018 on käynnistynyt. Taideapteekin estradeina toimivat ikääntyneiden päiväkeskukset ja ympärivuorokautisen hoidon yksiköt. Tällä kertaa tarvetta on erityisesti pitkäkestoisempia ohjelmakokonaisuuksia yksittäisten esitysten sijaan. Ideana on, että taiteilijat pääsevät noin kolmen esityksen rupeamissa tutustumaan paremmin asiakkaisiin ja tuottamaan vielä paremmin heidän toiveitaan vastaavaa ohjelmaa.

Ohjelman ei tarvitse olla välttämättä perinteistä ikäihmisten ohjelmaa, vaikka sitäkin toki tarvitaan. Tähän mennessä jyväskyläläiset ikäihmiset ovat saaneet nauttia muun muassa musiikkiesityksistä, tanko- ja break-tanssista sekä kuvataidetyöpajoista. Ohjelmanumeroiden tulee olla ammattimaisesti toteutettuja ja taiteilijoille maksetaan niistä palkkio.
Taideapteekkiin voi pyrkiä 20.5. asti täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.


Vox Aurean tuki ry sai Jyväskylän kaupungin vuoden 2018 kulttuuripalkinnon

Vox AureaKulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi tämän vuoden kulttuuripalkinnon Vox Aurean Tuki ry:lle. Yhdistys on jo vuosikymmeniä tehnyt arvokasta tuki- ja talkootyötä tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan viettävän Vox Aurean kuoroperheen taustalla. Palkinto, joka on suuruudeltaan 5 000 euroa, luovutettiin la 24.3. Vox Aurean ja Jyväskylän musiikkiluokkien juhlakonsertin yhteydessä. Lautakunnan perusteluissa todetaan mm., että tukiyhdistys on toiminut kuorojen taustalla vapaaehtoisorganisaationa, jonka toiminta on omalta osaltaan mahdollistanut lapsille ja nuorille laadukkaan ja houkuttelevan harrastustoiminnan ja että vanhempien ja muiden vapaaehtoisten toiminta yhdistyksessä on ollut keskeistä pitkäjänteisen kuoroharrastuksen ylläpidossa.

Lämpimät onnittelut tukiyhdistykselle ja koko kuoroperheelle!

https://peda.net/jyvaskyla/voxaurea/vox

Valokuva: Riina Niutanen


Aaltoja!-lehdestä kulttuurivinkit kevään menoihin

Vuoden ensimmäinen Aaltoja!-lehti on ilmestynyt! Lehdestä löydät mielenkiintoisia juttuja ja menovinkkejä kevätkauden jyväskyläläisestä kulttuuritarjonnasta.

Tutustu lehden nettiversioon: http://jyvaskyla.netpaper.fi/4165Tiedotteet

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi liikunnan taksat ja Hippoksen tilaohjelman

16.05.18

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti 16.5. kokouksessaan muun muassa liikunnan taksoista 1.8.2018 alkaen sekä Hippos2020-hankkeen tilaohjelmasta. Lautakunta päätti korottaa liikuntapalvelujen taksoja ...

Bussiretkellä 22.5. tutustutaan ympäristöluotsien kanssa Kuukanpään kulttuurimaisemaan

16.05.18

Kuukanpään maakunnallisesti arvokas kulttuurimaisema houkutteli Jyväskylän kaupungin kulttuuriluotsit ja Kulttuuriympäristö näkyväksi -hankkeen uuteen yhteistyöhön. Toimijat järjestävät 22.5. yhteisen bussiretken Puuppolan ...

www.taidetestaajat.fi