Suoraan sisältöön

Taideapteekki

Taideapteekin syyskauden 2017 esite


Maalaus: Henna Takala

Mikä on Taideapteekki?
Taideapteekin esitykset ja työpajat tarjoavat musiikki-, tanssi-, draama-, sanataide- ja kuvataidetuokioita varttuneempaan makuun. Taideapteekin ohjelma päiväkeskuksissa on maksutonta ja kaikille avointa. Kaikkiin esityspaikkoihin on esteetön pääsy. Lisäksi Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet, Kino Hopea -elokuvanäytökset sekä Jyväskylän päivien aikaan tarjottavat varttuneen väen tapahtumat sisältyvät Taideapteekkiin. Taideapteekin ohjelmatarjonnasta julkaistaan puolivuosittain oma esite, jossa esitellään tulevan kauden ohjelma sisältäen myös muiden kulttuuritoimijoiden palvelut ikääntyneille.

Kenelle se on tarkoitettu?
Taideapteekki tarjoaa taideannoksia erityisesti jyväskyläläisille ikäihmisille. Jyväskylässä toimivat päiväkeskukset voivat valita Taideapteekin tarjonnasta elämyksellisiä esityksiä ja toiminnallisia työpajoja asiakkaiden ja henkilökunnan iloksi. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia.

Tarvitseeko ilmoittautua?
Kaikkiin päiväkeskuksissa järjestettäviin Taideapteekin tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja paikalle voi mennä ilmoittautumatta.

Miten pääsee mukaan Taideapteekkiin ohjelman tarjoajaksi?
Taiteilijat ja työpajaohjaajat voivat tarjota ohjelmaa Taideapteekkiin joko ympäri vuoden tai keskistetysti kaksi kertaa vuodessa erillisillä hakuajoilla, jotka ovat lokakuu ja huhtikuu. Niistä ilmoitetaan erikseen näillä sivustoilla. Syksyn 2017 haku on jo päättynyt, mutta ohjelmaa voi silti vielä ilmoittaa tuottajalle jatkuvasti. Ilmoittautumislomake


Päiväkeskuksesta Versaillesiin -balettituokioissa päiväkeskukset saavat oman hohteensa palatsien loistosta. Kuva: Sanna Lahdenperä

Onko Taideapteekki myös pitkäaikaihoidon osastoilla?
Taideapteekin puitteissa järjestetään myös ohjelmaa Jyväskylän kaupungin pitkäaikaishoidon ja tehostetun palveluasumisen yksiköihin. Taideapteekin taideannoksista voi nauttia joko omassa sängyssä tai yksiköiden yhteistiloissa. Ohjelma on suunnattu osastojen asukkaille ja heidän omaisilleen. Pääpaino on pitkäkestoisessa ja toistuvassa ohjelmassa, mutta tämän lisäksi Taideapteekki vie ohjelmaa asukkaille myös erikoisjuhlapäivinä, kuten äitienpäivinä, joulun aikaan ja Jyväskylän syntymäpäiväviikolla muutamia mainittaakseen.

Taustaa:
Jyväskylässä vuodesta 2009 lähtien toiminut Taideapteekki on kaupungin kulttuuripalveluiden ja vanhuspalveluiden yhteistyössä tuottamaa kulttuuritarjontaa. Yhdessä koetut taidenautinnot virkistävät ja antavat ajattelemisen aihetta.

Mistä esitteitä saa?
Taideapteekin kevätkauden esite on jaossa mm. kirjastoissa, terveyskeskuksissa ja yhteispalvelupisteissä.

Tutkimustietoa:
Lue Sinikka Partasen opinnäytetyö "Asiakkaiden osallisuus ja ammattilaisten yhteistyö Taideapteekissa" (JAMK 2013)täältä.

Lisätietoja: Kulttuurituottaja Terho Valkonen, p. 014 266 4045, etunimi.sukunimi@jkl.fi

Jyväskylä on Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkoston jäsen. Verkosto edistää ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittämään ikääntyneille tarjolla olevia palveluita. Lue lisää.