Kierrokset

Opastetut yleisökierrokset lauantaina 23.3.2019

Tutustu kotikaupunkiin opastetuilla kierroksilla, joihin on vapaa pääsy. Hyppää bussin kyytiin tai osallistu kierrokselle kävellen. Kaikille kierroksille on noudettava pääsylippu kaupunginkirjaston, Vapaudenkatu 39 – 41, aulasta to 14.3., pe 15.3., ma 18.3. tai ti 19.3. klo 15-17. Ei ennakkovarauksia, max 2 lippua/hakija. Bussikierrosten ja kävelykierroksen lähtö ja paluu Jyväskylän kaupunginteatterin edestä (Vapaudenkatu 36).

Huom! Lippuja on jaossa kaupunginkirjaston aulassa vielä lauantaina 23.3. klo 9 alkaen. Lippuja on jäljellä kaupungintalon yleisökierroksiin klo 10 ja 11 sekä Aalto Andante -kävelykierrokselle klo 13.

Kaupungintalon yleisökierrokset

la 23.3. klo 10.00 (also in English), 11.00 ja 12.00. Kesto n. 45 min., sisäänkäynti kaupungintalolle teatterin puoleisesta Poliisikamari –ovesta.

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus valmistui alkuvuodesta 2013. Kaupungintalolla on järjestetty peruskorjauksen valmistumisen jälkeen suosittuja opastettuja yleisökierroksia. Kaupungin Jyväskylän päivät –syntymäpäiväviikon lauantaina 23.3. on taas mainio tilaisuus tutustua kaupungintaloon. Opastettu yleisökierros peruskorjatussa kaupungintalossa tarjoaa mainion tilaisuuden tutustua kaupungintalon historiaan ja nykypäivään. Kierros suuntautuu kaupungintalon julkisiin tiloihin eri kerroksissa. Kierroksen aikana kerrataan myös korjauksen perustietoja ja esitellään talossa olevia taideteoksia. Oppaina toimivat Jyväskylän matkailuoppaat ryn oppaat. 

Public tours of the Jyväskylä City Hall to celebrate the city’s anniversary on Saturday 23 March 2019 at 10, 11 and 12 o’clock. Entrance to the City Hall from the side facing the theatre, labeled “Poliisikamari”.

A renovation of the Jyväskylä City Hall was completed in early 2013. After the completion of the renovation, popular guided tours have been arranged at the City Hall. The Jyväskylä Days, a week of the city’s anniversary celebrations, offer once again a great opportunity to see the City Hall's history, present day and works of art, guided by Jyväskylä tourist guides. The tour goes through the public areas of the City Hall on three different floors. During the tour, information concerning the renovation is provided and works of art on display in the building presented. 

Art and culture companions will hand out tickets for the free tours on Thursday 14 March, 
on Friday 15 March, on Monday 18 March and on Tuesday 19 March 2019 at 3–5 p.m. in the main library’s lobby. There is a limit on the number of participants on the tours.

Aalto Bravo –bussikierros (loppuunvarattu, kierrokselle ei saa enää lippuja)

la 23.3. klo 10.00 ja 12.00, kesto 2,5h, kierroksella käydään Säynätsalon kunnantalolla ja Muuramen kirkolla, kierros päättyy Alvar Aalto museoon, johon voi halutessaan jäädä tutustumaan.

Arkkitehti Alvar Aalto Jyväskylässä - profeetta omalla maallaan! Tämä väite todentuu opastetulla Aalto bravo -bussikierroksella, jossa tutustutaan Aallon tuotantoon lähes kuuden vuosikymmenen ajalta. Esimerkkejä löytyy nuoruuden klassismista aina loppukauden vahvaan ja kypsään ilmaisuun. Kuulemme myös tarinoita Aallon elämänvaiheista ja persoonasta – hänen lahjakkaita vaimojaan, Ainoa ja Elissaa unohtamatta. Näemme paikkoja, joissa hän on asunut, viivoja, joita hän on piirtänyt sekä jälkiä, joita hän on jättänyt Jyväskylän kaupunkikuvaan. Käymme Säynätsalossa, ”Päijänteen Tahitilla” sekä Muuramen kirkossa, joka avattiin hiljattain 1920-luvun tyyliin peruskorjattuna. Kierros päättyy Alvar Aalto -museolle, jonka autenttisessa ympäristössä on mahdollisuus nauttia myös Alvarin kakkukahvit.

Aalto Andante –kävelykierros

la 23.3. klo 13.00, kesto 1,5h, lähtö kaupunginteatterin edestä, Vapaudenkatu 36, kohteet kierroksella: Työväentalo, hallinto- ja kulttuurikeskus sekä yliopistokampus (lisäksi Nikolainkulma, Harjun Neron portaat). Kierros päättyy Alvar Aalto-museolle, johon voi tutustua omatoimisesti.

Kuka oli arkkitehti, akateemikko Alvar Aalto? Aalto andante -kävelykierroksella selviää, kuinka tämä pikkukaupungin nuori haaveilija löysi oman tyylinsä ja vei lapsuudenkaupunkinsa arkkitehtuurin maailmankartalle. Kävelykierroksella kuljetaan Alvar Aallon elämän käännekohdista toiseen, nuoresta koulupojasta arvovaltaiseksi akateemikoksi. Matkalla kuullaan kiehtovia tarinoita elävästä elämästä ja Aallon persoonasta, hänen kasvukivuistaan ja inspiraation lähteistään – ehkäpä jotain toteutumattomista suunnitelmistakin…