Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinnon saaja vuonna 2019  on Teatteri Eurooppa Neljä

Teatteri Eurooppa Neljän henkilökuntaa 30-vuotisjuhlassa 2019

Tiedustelut

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen
p. 014 266 4040
mari.aholainen(at)jkl.fi

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto jaetaan kulttuuri- ja liikuntalautakunnan toimesta, mutta myös kaupunkilaiset voivat antaa ehdotuksia kulttuuripalkinnon saajaksi. Ehdotukset annetaan vuosittain nettilomakkeella, joka on auki helmikuun ajan. Avoin haku kulttuuripalkinnon saajaksi ei kuitenkaan ole äänestys, jossa eniten ääniä saanut voittaa vaan oleellisia ovat monipuoliset ja kattavat perustelut, jotka otetaan huomioon päätöstä tehtäessä.

Palkittava voi olla yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on toiminnallaan tehnyt jyväskyläläistä kulttuuria tunnetuksi. Palkittavaksi haetaan vuosittain tahoa, jonka merkitys kaupungin kulttuurielämälle on tärkeä. Palkinnon saaja voi olla tunnustettu omassa tarkoin rajatussa taidelajissaan tai koskettaa kaupunkilaisia laajemmalla alalla.

Tuleeko siis mieleesi yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on toiminnallaan tuonut ansiokkaasti esiin jyväskyläläistä kulttuuria tai löytyykö lähipiiristäsi taiteilija tai muu kulttuurielämän toimija, jolle palkinto sinusta kuuluisi? 

Nämä asiat on otettava huomioon ehdotuksissa:

  • Palkinnon saajan kotipaikan on oltava Jyväskylä
  • Palkinnon voi saada vain kerran
  • Jyväskylän kaupungin työntekijät ja toiminta on rajattu palkittavien ulkopuolelle

Päätös palkinnon saajasta tehdään vuosittain maaliskuussa

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta tekee päätöksen palkinnon saajasta ehdotusten ja oman arvion perusteella maaliskuussa. Palkinto on ollut suuruudeltaan 5 000 e (lautakunta vahvistaa palkintosumman vuosittain).

Vuoden 2019 kulttuuripalkinto myönnettiin Teatteri Eurooppa Neljälle

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi vuoden 2019 kulttuuripalkinnon Teatteri Eurooppa Neljälle kokouksessaan 20.3.2019

Aikaisemmat kulttuuripalkinnon saajat (1979 - 2018)

Tiedustelut

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen
p. 014 266 4040
mari.aholainen(at)jkl.fi

Asiasanat: