Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto

Tiedustelut

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen
p. 014 266 4040
mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto jaetaan vuosittain kulttuuri- ja liikuntalautakunnan toimesta, mutta myös kaupunkilaiset voivat antaa ehdotuksia kulttuuripalkinnon saajista. Ehdotukset annetaan vuosittain helmikuussa auki olevalla nettilomakkeella. Palkittava voi olla yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on toiminnallaan tehnyt jyväskyläläistä kulttuuria tunnetuksi. Palkinnon saaja voi olla tunnustettu omassa tarkoin rajatussa taidelajissaan tai koskettaa kaupunkilaisia laajemmalla tekemisen skaalalla. Jyväskyläläisestä kulttuurista on löydettävissä pitkiä sivistyksellisiä traditioita ja toisaalta ennakkoluulottomuus ja vapaa tekemisen ilo ovat nostaneet nopeastikin erilaisia ihmisiä ja monipuolista taidetta näkyville.

Vuoden 2020 kulttuuripalkinto runoilija Harry Salmenniemelle

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi 11.3. vuoden 2020 kulttuuripalkinnon runoilija Harry Salmenniemelle. Palkinto on suuruudeltaan 5 000 €.

Harry Salmenniemi (s. 1983) on jyväskyläinen runoilija, joka kuuluu suomalaisen nykykirjallisuuden omaperäisimpiin tekijöihin. Salmenniemi on julkaissut runoteoksia ja novellikokoelmia ja hänen tekstejään on käännetty useille kielille. Salmenniemi on toiminut Tuli&Savu -lehden päätoimittajana ja Poesia-kustantamon toimittajana. Hän on valmistunut valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja opiskellut myös Roomassa ja Melbournessa. Kirjojensa lisäksi Salmenniemi tunnetaan taiteidenvälisistä yhteistöistään. 

Tiedustelut

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen
p. 014 266 4040
mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi

Asiasanat: