Hyppää pääsisältöön
Kuva
Henna Takalan maalaus. Kuva Henna Takala
Pääsisältö

Taideapteekki on kaupungin kulttuuripalveluiden ja ikääntyneiden palveluiden yhteistyössä tuottamaa kulttuuritarjontaa varttuneempaan makuun. Taideapteekin ohjelmaa on tarjolla kaikille avoimina tilaisuuksina eri puolilla Jyväskylää. Näitä ovat esimerkiksi Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet, HopeaTanssit ja Kino Hopea -elokuvanäytökset.

Ikääntyneiden palveluiden yksiköt Jyväskylän alueella saavat myös asukkailleen taide- ja kulttuurisisältöjä. Lisäksi Taideapteekin ohjelmatarjontaa on saatavilla digitaalisessa muodossa Kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla

Taideapteekki-konsepti kehitettiin vuoden 2009 kuntaliitoksen yhteydessä takaamaan kulttuurin tasapuolinen saatavuus eri puolilla Jyväskylää. Konseptin nimi Taideapteekki kuvastaa kulttuurin hyvinvointia lisäävää vaikutusta. Yhdessä koetut taidenautinnot virkistävät, antavat ajattelemisen aihetta ja merkitystä elämään. 

Kenelle Taideapteekki on tarkoitettu?

Taideapteekki tarjoaa taideannoksia erityisesti jyväskyläläisille ikäihmisille. Jyväskylässä kaupungin ikääntyneiden palveluiden yksiköt saavat Taideapteekin tarjonnasta elämyksellisiä esityksiä ja toiminnallisia työpajoja asiakkaiden ja henkilökunnan iloksi.

Ohjelmisto on suunniteltu ikääntyneiden palveluiden asiakkaille. Esiintymispaikkoja ovat palveluasuminen, kotihoito ja kuntouttava päivätoiminta. Näiden lisäksi järjestetään kaikille avoimia tilaisuuksia eri puolilla Jyväskylää yhteistyökumppaneiden kanssa.


Tutkimustietoa:

Sinikka Partasen opinnäytetyö Asiakkaiden osallisuus ja ammattilaisten yhteistyö Taideapteekissa (JAMK 2013)

Jyväskylä on kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkoston jäsen. Verkosto edistää ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittää ikääntyneille tarjolla olevia palveluita. 

Lisätietoja

koordinaattori Outi Savonen
p. 050 5978 954
outi.savonen(at)jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
taideapteekki