Taideapteekki

Lisätietoja

taideapteekki(at)jyvaskyla.fi

Kirsti Tuuri
p. 014 266 4046, kirsti.tuuri(at)jyvaskyla.fi

Seuraa meitä Facebookissa

Huom! Taideapteekin ohjelmaa ei järjestetä syyskaudella 2020 ikääntyneiden päivätoiminnan yksiköissä, sillä ne ovat suljettuina vuoden loppuun saakka.

Taideapteekki on kaupungin kulttuuripalveluiden ja ikääntyneiden palveluiden yhteistyössä tuottamaa kulttuuritarjontaa varttuneempaan makuun. Taideapteekin avoimen ohjelman estradeina toimivat eri puolilla Jyväskylää sijaitsevat Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palveluiden yksiköt. Myös pääkirjaston Minnansalissa järjestettävät vapaapääsyiset Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet, HopeaTanssit, Kino Hopea -elokuvanäytökset sekä Jyväskylän päivien aikaan järjestettävät varttuneen väen tapahtumat ovat osa Taideapteekin toimintaa.

Taideapteekki-konsepti kehitettiin vuoden 2009 kuntaliitoksen yhteydessä takaamaan kulttuurin tasapuolinen saatavuus eri puolilla Jyväskylää. Konseptin nimi Taideapteekki kuvastaa kulttuurin hyvinvointia lisäävää vaikutusta. Yhdessä koetut taidenautinnot virkistävät ja antavat ajattelemisen aihetta.

Kenelle Taideapteekki on tarkoitettu?

Taideapteekki tarjoaa taideannoksia erityisesti jyväskyläläisille ikäihmisille. Jyväskylässä kaupungin ikääntyneiden palveluiden yksiköt saavat Taideapteekin tarjonnasta elämyksellisiä esityksiä ja toiminnallisia työpajoja asiakkaiden ja henkilökunnan iloksi. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, maksuttomia ja esteettömiä.

Taideapteekin ohjelma Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palveluiden yksikön päivätoiminnan yksiköissä on kaikilla avointa. Ympärivuorokautisen hoidon yksiköiden ohjelma on suunnattu osastojen asukkaille ja heidän omaisilleen.

Tarvitseeko ilmoittautua?

Kaikkiin päiväkeskuksissa järjestettäviin Taideapteekin tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja paikalle voi mennä ilmoittautumatta.

Mistä esitteitä saa?

Taideapteekin ohjelmatarjonnasta julkaistaan puolivuosittain esite, jossa esitellään tulevan kauden ohjelma sisältäen myös muiden kulttuuritoimijoiden palvelut ikääntyneille. Taideapteekin kevätkauden esite on jaossa mm. kirjastoissa, terveyskeskuksissa ja asiointipisteissä.

Taideapteekin kevätkauden 2020 esite

Miten pääsee esiintyjäksi tai työpajan vetäjäksi?

Esiintyjät ja työpajaohjaajat voivat tarjota ohjelmaa Taideapteekkiin joko ympäri vuoden tai keskitetysti kaksi kertaa vuodessa erillisillä hakuajoilla, jotka ovat lokakuussa ja huhtikuussa.
Lue lisää Esiintyjäksi Taideapteekkiin -sivulta


Tutkimustietoa:

Sinikka Partasen opinnäytetyö Asiakkaiden osallisuus ja ammattilaisten yhteistyö Taideapteekissa (JAMK 2013)

Jyväskylä on kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkoston jäsen. Verkosto edistää ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittää ikääntyneille tarjolla olevia palveluita. 

Lisätietoja

taideapteekki(at)jyvaskyla.fi

Kirsti Tuuri
p. 014 266 4046, kirsti.tuuri(at)jyvaskyla.fi

Seuraa meitä Facebookissa