Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi
(sähköpostiosoite tavoittaa
koko henkilöstön)

Henkilökohtaiset osoitteet
löydät Yhteystiedot-sivulta.

Albumit auki

Jyväskylä on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön tukemassa Albumit auki -hankkeessa, jossa tallennetaan kotialbumien vanhoja valokuva-aarteita digitoimalla ne Albumit auki -tietokantaan. Samalla kerätään talteen arvokasta kaupunki- ja kulttuurihistoriallista aineistoa menneiltä vuosikymmeniltä julkiseen valokuva-arkistoon. Kuka tahansa voi tuoda paperikuvia, dioja tai negatiiveja digitoitavaksi kuvankeruupisteeseen. Digitointi on ilmaista ja digikuvat on mahdollista saada myös itselle. Kuvat tallennetaan tietokantaan ja niitä pääsee katselemaan Albumit auki -nettisivuilla. Jyväskylässä projektia koordinoi Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä Jyväskylän kaupunginkirjaston kanssa.

Tuo kuvasi tallennettavaksi pääkirjaston musiikkiosastolle!

Omia kuvia voi tuoda digitoitavaksi Albumit auki -arkistoon pääkirjaston musiikkiosaston palvelutiskille 14.8.2017 lähtien. Kuvien digitoinnista vastaavat Jyväskylän kulttuuriluotsit

Albumit auki -arkisto

Vuosituhannen vaihteessa EU-ohjelma Urban:in alahankkeessa (Urban kulttuuri) syntynyt idea kotiarkistokuvien tallentamisesta digitaalisena on tullut vuosien myötä yhä merkityksellisemmäksi. Digitaalisen kuvaamisen yleistyttyä huoli perinteisillä tavoilla valokuvatuista aineistoista kasvoi. Helsingin kaupungin tytäryhtiö Lasipalatsin Mediakeskus Oy ylläpitää Albumit auki -arkistoa ja kehittää arkiston teknistä perustaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut mm. kuvien keräys- ja tallennustyötä, järjestelmien kehitystä sekä avoimien rajapintojen käyttöönottoa. Kumppaneina työn ohjauksessa toimivat Suomen Valokuvataiteen museo ja Helsingin kaupunginmuseo. Tällä hetkellä Albumit auki -arkisto sisältää kokoelmia 13:sta eri kunnasta. Kokoelmissa on kuvia kaikkialta Suomesta.

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen
p. 014 266 4045
terho.valkonen(at)jkl.fi

Albumit auki Jyväskylässä: albumitauki.fi/jyvaskyla
Albumit auki -valokuva-arkisto: albumitauki.fi

Albumit auki Jyväskylä -Facebook: facebook.com/albumitaukijyvaskyla