Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi
(sähköpostiosoite tavoittaa
koko henkilöstön)

Henkilökohtaiset osoitteet
löydät Yhteystiedot-sivulta.

KulttuuriAitta

"Ilman kulttuuria kukaan ei jaksaisi tehdä mitään. Se on tärkeää, ettei jää pullamössöksi. Se pitää ihmisen kunnossa. Se rauhoittaa mielialaa.”


Talo ilman kynnystä ja kattoa!


Kulttuuriaitta on Jyväskylän, Muuramen, Hankasalmen, Toivakan, Uuraisten, Laukaan, Petäjäveden, Keuruun ja Multian alueella toimiva lasten- ja nuorten kulttuurin yhteistyöverkosto. Tuomme taiteen ja kulttuurin iloa lapsille sekä heidän kanssaan työskenteleville järjestämällä monitaiteisia, osallistavia ja inspiroivia työpajoja kouluissa ja päiväkodeissa. Myös opettajille ja varhaiskasvattajille järjestetään vuosittain erilaisia koulutuksia, joiden tarkoituksena on antaa vinkkejä ja työkaluja taiteen keinojen käyttöön omassa työssä.

Kulttuuriaitan toiminnan koordinoinnista vastaa Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut. Kulttuuriaitta on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä toimialueen kunnat. Kulttuuriaitta suunnittelee ja kehittää toimintaansa moniammatillisissa työryhmissä yhteistyössä toimialueensa taiteilijoiden, taidekasvattajien, taide- ja kulttuurilaitosten sekä yhdistysten kanssa.

Pääosa Kulttuuriaitan tarjonnasta kohdennetaan suoraan kokonaisille ikäluokille osana kulttuuriopetussuunnitelmia. Lisäksi ohjelmasta löytyy kunnasta riippuen tarjontaa lasten ja nuorten vapaa-aikaan sekä perheille.


Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten yhdistys, joka vahvistaa lastenkulttuurialan osaamista ja tunnettuutta valtakunnallisesti. Liitto toimii jäsentensä yhteistyöelimenä, hallinnoi hankkeita ja tarjoaa lastenkulttuuritoimijoille verkostoitumismahdollisuuksia.