Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nuori lähdössä maailmalle. Kuva Sini-Minttu Koivistoinen
Pääsisältö

Ukrainalaisnuorille tarkoitettu Aurinkopaja

Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden Nuorten taidetyöpaja käynnisti toukokuussa 2022 vuoden mittaisen projektin Ukrainasta pakolaisina tulleille nuorille yhteistyössä Vamoksen (Diakonissalaitos) ja Valo-valmennusyhdistyksen kanssa.  Nuorten taidetyöpajan yhteyteen  perustettu Aurinkopaja-niminen työpaja on tarkoitettu Suomeen pakolaisina saapuville, alle 29-vuotiaille ukrainalaisille. Toiminnan tavoitteena on sosiaalinen vahvistuminen sekä integroituminen uuteen tilanteeseen ja ympäristöön. Työpajassa suunnitellaan, valmennetaan ja ohjataan pienryhmässä nuorten työskentelyä toiminnallisesti. 

Euroopan solidaarisuusjoukot - vapaaehtoispalvelu

Nuorten Taidetyöpajalta voi lähteä Euroopan solidaarisuusjoukot (ESC) -vapaaehtoispalvelun kautta 6-12 kuukauden vapaaehtoistyöjaksolle Saksaan ja Unkariin. Kumppaniorganisaatiomme tarjoavat vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten ohjauksen parissa, omia projekteja paikallisyhteisössä toteuttaen tai työskentelyä mediapajalla.

Lähtijät osallistuvat Nuorten Taidetyöpajalla lähtövalmennukseen. Myös vapaaehtoistyöjaksoa ja paluuta tuetaan vahvasti. Lähtövalmennuksessa osallistujat saavat  mm. kielen opetusta, vahvistusta vapaaehtoistyössä tarvittaviin taitoihin ja ymmärrystä kulttuurienvälisiin kohtaamisiin, sekä pääsevät vaihtamaan vapaahtoisjaksoilla aiemmin olleiden nuorten kanssa ajatuksia.

Nuoria tuetaan järjestelemään elämäänsä niin, että puoli vuotta - yhden vuoden kestävä vapaaehtoistyö Unkarissa tai Saksassa olisi onnistunut. Nuorella on myös mahdollisuus käydä tuetusti etukäteisvierailulla (APV) vapaaehtoistyöpaikassaan ennen varsinaisen vapaaehtoisjakson alkua.

Euroopan komissio rahoittaa Euroopan solidaarisuusjoukot –ohjelmaa, jonka tavoitteena on edistää tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan. Vapaaehtoisjaksolle lähtevä nuori saa lähtövalmennuksen lisäksi mm. matkatuen, ylläpidon kohdemaassa jakson aikana sekä taskurahan. Osallistujat saavat vapaaehtoisjaksosta Youthpass - todistuksen. Taidetyöpajan hankkeen puitteissa vapaaehtoispalveluun haetaan ottamalla yhteyttä Nuorten Taidetyöpajan kv-toiminnan yhteyshenkilöön.

Lisätietoja Euroopan solidaarisuusjoukoista sekä m​uista kansainvälistymisen mahdollisuuksista löydät myös:

https://europa.eu/youth/solidarity_fi

https://www.maailmalle.net/


 

Huom! Koronasta johtuen Taidetyöpajan Kv-toiminta on toistaiseksi tauolla.

Taidetyöpajan EVS-nuorten blogi (2018-2019)

Tämä on Nuorten taidetyöpajalta vapaaehtoistyöhön lähteneiden nuorten blogi. Ensimmäiset vapaaehtoiset lähtivät vaihtoon Unkariin ja Saksaan maaliskuussa 2018.

 

Kv- toiminnan yhteyshenkilö

Janos Lak p. 050 311 8621

Tanja Drabczyk p. 050 4481 716

 

 

Asiasanat:  
taidetyöpaja