Virkistysalueet

Hinnasto

Leirikallio

80 € / vuorokausi / mökki

Mämminiemi

Yleiset saunavuorot

  • Saunamaksu 6 € / kerta / henkilö
  • Perhesauna 30 € / h (4 henkilöä + lisähenkilö 6 € / henkilö) Perhesaunat ennen yleisiä saunavuoroja tai niiden jälkeen

Yksityistilaisuudet

  • Tilaussauna aukioloaikojen ulkopuolella 200 € / kerta (4 h)

Hangasjärven retkikämppä

Hangasjärven kiinteistöä vuokraa ja varaukset retkikämppään hoitaa Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ry.
Yhteyshenkilö: Paula Määttä
p. 040-5481544, pamaatta[at]gmail.com

 

Leirikallio

Leirikallio on Päijänteen rannalla Mämminiemen välittömässä läheisyydessä sijaitseva upea leiripaikka. Aluetta vuokrataan yksityisvarauksin. Alueella on kaksi mökkiä ja aitta, joissa voi majoittua yhteensä noin 24 henkilöä. Molemmissa mökeissä on sähköt, perusvarustellut keittiöt sekä saunat. Myös sähkölämmitys kuuluu varustukseen. Saunoihin tulee järvivesi, juomavesi täytyy viedä mukana. Rannassa on uimalaituri sekä isoille aluksille sopiva venelaituri sekä poijupaikka. Alue hoidosta vastaa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut.

Leirikallion vieressä sijaitsee Päijänteestä nouseva luonnonmuodostelma Rappukallio, ja miltei Leirikallion edessä on Päijänteen syvin kohta, noin 100 metriä.

Leirikallion alamökki

Leirikallion ylämökki

Leirikallion varaus

Leirikallio on suljettu 1.11.2018-20.5.2019 välisen ajan. Kesän 2019 varauksia aloitetaan myöntämään 1.4.2019 alkaen.

Leirikallion varaushakemuksessa täytetään hakulomake, joka lähetetään sähköpostilla osoitteeseen liikunta.varaukset[a]jkl.fi. Myönnetyistä varauksista lähetetään varausvahvistus.

Liikuntapalvelujen tapahtumahakemuslomake

Mämminiemi

Mämminiemen ulkoilu-, veneily- ja virkistysalue sijaitsee Toivakan kunnan alueella Pohjois-Päijänteellä Ristiselän rannassa (itäpuoli). Alue on ulkoilijoiden vapaassa käytössä jatkuvasti, kesäkautena on lisäksi valvotut aukioloajat yleisine saunavuoroineen. Parhaiten Mämminiemeen pääsee veneellä Päijännettä pitkin. Maanteitse matkaa on Jyväskylän keskustasta noin 34 kilometriä. Alueella ei ole autoille pysäköintitilaa, pysäköintialueelta on kahden kilometrin matka pientä hyväkuntoista hiekkatietä pitkin. Mämminiemen alue on kooltaan noin 10 hehtaaria.

Virkistysalueen pohjoisella puolella on kaksi venelaituria, joissa on yhteensä 10 poijupaikkaa. Eteläpuolella on kuusi poijupaikkaa ja vuonna 2016 valmistunut uusi päälaituri.

Alueella on saunatupa, jossa on keittomahdollisuudet ja sauna. Tupaa voi käyttää valvottuina aikoina ja saunassa on yleiset saunavuorot. Tunnin perhesaunan voi varata ennen tai jälkeen yleisten saunavuorojen. Lisäksi muina aikoina voi varata tilaussaunan. Alueella on myös kaksi grillikatosta, nuotiopaikkoja sekä wc-tiloja, alueella voi myös telttailla.

Mämminiemen varaus

Tiedustelut: liikuntapaikkavastaava Kari Häkkinen, p. 014 266 4291, kari.hakkinen[a]jkl.fi tai

Liikuntapalvelujen varausyksikkö p. 014 266 4255, liikunta.varaukset[a]jkl.fi 

Hangasjärvi

Hangasjärven retkikämppä on valmistunut v. 1983 kuntien ja Keski-Suomen liiton yhteistyönä. Sen on suunnitellut arkkitehti SAFA Risto Vuolle-Apiala (meritoitunut perinnerakentamisessa), hanketta rahoittivat ja tukivat opetusministeriö sekä ympäristöministeriö. Hangasjärvi on osa aikaisempaa Keski-Suomen maakuntauran reitistöä. Uutta reitistöä suunnitellaan osuudelle Jyväskylän Ladun maja-Tikkamäki-Kuusjärvi-Hangasjärvi, ns. Jyväskylän seudun Metsoreitti. Retkikämppä sijaitsee noin 25 km Jyväskylän keskustasta (ajosuositus: Patajärventie-Hangasjärventie th, metsäautotie oikealle, noin 1 km). Virkistysalueet ovat Metsähallituksen omistuksessa (ulkoilu- ja virkistysmetsät). Hangasjärvi on virkistyspalveluiden, koulutuksen, leirikoulujen ja ympäristökasvatuksen tukikohta ja majoitustiloina toimivat 4 kämppähuonetta, joissa 4-6 petipaikkaa, iso tupa ja keittiö. Lähistöllä sijaitseva Patajärveen laskeva Hangasoja ja viereinen Myllyvuoro ovat natura-aluetta.

Retkikämpän lisäksi Hangasjärven varusteluun kuuluvat oma ranta, rantasauna, laituri, laavu, katos/nuotiopaikat/tulisijat ja lähde. Läheiselle Myllyvuoren Natura-alueelle on viitoitettu luontopolku.