Hyppää pääsisältöön
Kuva
Naiset nojaavat puuhun Aaltoalvarilla.

Ohjatut liikuntaryhmät on keskeytetty ja uimahallit suljettu yleisöltä 31.3.21 asti

Katso liikuntapaikkojen sulkuajat ja koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluihin Koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluihin -sivulta.

Ajankohtaista


  • Wire kuntosalille tullaan aikaisintaan klo 10.00, ei etuajassa ja kassalle viimeistään klo 11.15. Kuntosalilta on poistuttava heti vuoron päättyessä klo 12.00. Näin  vältämme ruuhkaa kassalla ja pukuhuoneissa.
  • Varaudu kassalla todistamaan työttömyytesi (työttömiä työnhakijoita koodilla 02 tai koodi 03 kokoaikaisesti lomautetut ). Tässä linkki palveluun: http://toimistot.te-palvelut.fi/jyvaskyla. Voit tulostaa Oma asiointi -palvelusta todistuksen työnhaun voimassaolosta siirtymällä etusivulta kohtaan "Kaikki asiointi" > "Oma työnhaku" > "Katsele omia työnhakutietoja". Todistuksessa näkyy milloin työnhakusi on alkanut ja mikä on työllisyystilanteesi tulostuspäivänä. Syksyn ryhmiin todistukseksi riittää, että se on syksyllä 2020 tulostettu. Pidä todistus aina mukanasi.
  • Venyttely- ja rentoutusryhmässä tyynyt ja peitot ovat poissa käytöstä, ota lämmintä vaatetusta mukaan. 

Lukuvuosi 2020-2021

  • Ryhmät kokoontuvat ajalla 31.8.−12.12.2020 ja 8.3.−15.5.2021
  • Poikkeusaikataulu hiihtolomalla 1.–7.3.2021
  • Ryhmät eivät kokoonnu pääsiäisenä 2.–5.4.2021 eikä vappuna 1.5.2021
  • Tarkista myös aattopäivien poikkeukset ohjatun liikunnan etusivun ajankohtaista-palstalta

Ohje Kuokkalan Graniitin ryhmiin saapumiseen

Jokainen ryhmäläinen noutaa ryhmään tulleessaan kassalta maksuttoman kertarannekkeen ja tarvittaessa varautuu todistamaan olevansa Wire–kohderyhmää, eli työtön työnhakija TE- toimistossa. Liikuntapaikkahoitaja ohjeistaa rannekkeenkäytön kassalla. Tiistaina klo 11.30 liikunnanohjaaja käy salissa ja hoitaa ilmoittautumisen omatoimiryhmään. Torstaisin ohjaaja paikalla.

Työttömien työnhakijoiden Wire -liikuntaryhmät ovat tarkoitettu Jyväskylän Työ- ja elinkeinotoimiston työttömille työnhakijoille. Wire -liikuntaryhmät ovat terveyttä, sekä työ- ja toimintakykyä ylläpitäviä liikuntaryhmiä. Kynnys osallistua Wire -liikuntaryhmiin on tehty matalaksi maksuttomuudella.

Liikuntaryhmiin voi ilmoittautua paikan päällä koko kauden ajan. Ennakkoilmoittautuminen vesijumppaan ja kuntosaliharjoittelun omatoimivuorolle muiden Wire -liikuntaryhmien yhteydessä maanantaista torstaihin.

Liikuntaryhmät

Kuntojumppa

ma 9.45–11.00
Kilpajäähalli, liikuntasali, Rautpohjankatu 10

Kuntosaliharjoittelu

ti 10.00–12.00, omatoimivuoro
to 10.00–12.00, ohjaaja paikalla
Kuntosali, Kuokkalan Graniitti, Pohjanlahdentie 12

Venyttely ja rentoutus

ti 12.00–13.00
to 12.00–13.00
Kuokkalan Graniitti, painisali, Pohjanlahdentie 12

Vesijumppa

pe 8.30–9.15
AaltoAlvari, aaltoallas, Pitkäkatu 2

Hinta 3 € /kerta.

Liikuntaneuvonta, työttömät työnhakijat

Ajanvaraukset sekä puhelinneuvonta tiistaisin 15.00–16.00 ja torstaisin 8.00–9.00 p. 014 266 4264.
Aikaa varatessasi mainitse, että olet työtön työnhakija.

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu Jyväskyläläisille työttömille työnhakijoille, jotka terveytensä kannalta liikkuvat riittämättömästi, eivätkä ole löytäneet sopivaa liikuntamuotoa itselleen.

NytLiikkeelle

Palvelukokonaisuus tarjoaa maksuttomia luentoja, liikunnallisia testauksia ja tempauksia ympäri vuoden eri puolilla kaupunkia.

Katso tarkempi tarjonta NytLiikkeelle verkkosivuilta. 

Tuntikuvaukset

Kuntojumppa on suunnattu työikäisille miehille ja naisille. Jumppa ei sisällä hyppyjä eikä monimutkaisia askelsarjoja. Tunti sisältää lämmittelyn, lihaskunto-osuuden sekä loppuvenyttelyn. Välineinä ryhmässä käytetään kahvakuulaa, steppilautoja, keppejä, puntteja, sekä voimistelupalloja. Lisäksi harjoittelu tapahtuu ajoittain kuntopiiriharjoituksena.

Kuntosaliharjoittelu toteutetaan omatoimi- ja ohjaaja paikalla –vuoroina. Ohjaaja paikalla -vuoro madaltaa kynnystä aloittaa kuntosaliharjoittelu. Ryhmäläiset harjoittelevat vuoroilla itsenäisesti ja saavat tarvittaessa opastusta harjoitteluun tai sen aloittamiseen ohjaaja paikalla -vuorolla.

Venyttely ja rentoutus -ryhmissä saa tietoa venyttelyn merkityksestä ja oikeasta suoritustavasta sekä pääsee kokeilemaan erilaisia rentoutusmenetelmiä. Suosittelemme omatoimista alkuverryttelyä ennen ryhmään tuloa.

Lisätietoja

2.5.2021 saakka
Vastaava liikunnanohjaaja, terveysliikunta
Elina Oinonen
p. 014 266 7736, elina.oinonen[a]jyvaskyla.fi

Erityisliikunnanohjaaja 
Tarja Oksanen
p. 014 266 4267, tarja.l.oksanen[a]jyvaskyla.fi