Aikaisemmat tapahtumat

26.3.2019 klo 18 Asukasinfo Kankaan asukkaille: jätehuolto ja liikkumisjärjestelyt

Kankaan asukasyhdistys ry ja Kankaan Palvelu Oy järjestävät Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1) asukasinfon, aiheena alueen jätehuolto ja liikkumisjärjestelyt. Tervetuloa kuulemaan myös muita ajankohtaisia uutisia! 

 

9.3.2019 klo 10-13 Kankaan Lumirieha

Kankaalla vietetään lauantaina 9.3. klo 10-13 koko perheen jälkilaskiaista, Kankaan lumiriehaa. Vuonna 2018 valmistuneeseen Kankaanpuiston metsäleikkipaikkaan pääsee nyt tutustumaan sen talviasussa. 

Lumiriehassa voi kokeilla TaidePiiLOn avustuksella suosittua lumimaalausta ja osallistua Auringonkalastajat-yhteisötaideteokseen. Opeopiskelijat Jyväskylän yliopistolta vetävät koko perheelle sopivia liikunnallisia ja toiminnallisia rasteja – liikkua jaksaa myynnissä olevien mehun, makkaran ja laskiaispullien voimalla. Klo 12 ja 12.30 esiintyy Jyväskylän Tanssiopiston katutanssin junioripienryhmä Iisa Syyrakin johdolla. Metsäleikkipaikan vieressä on komea mäenlaskupaikka, joten pulkat ja liukurit mukaan!  

Lumiriehassa voi tutustua Kankaan kimppakaaroihin, biokaasulla käyviin yhteiskäyttöautoihin. Myös asuntoihin avataan ovet: Skanskan muuttovalmiissa As Oy Jyväskylän Viirassa on asuntoesittely klo 12-13. YIT esittelee ennakkomarkkinoinnissa olevaa Asunto Oy Jyväskylän Arvon taloa ja muuttovalmiita Asunto Oy Jyväskylän Fredrikinpuiston asuntoja klo 12-13.

Tapahtuma on ilmainen. Kankaanpuisto löytyy Kankaalta Paperitehtaankatu 4:n ja 10:n väliltä. Tapahtumapysäköinti on P-Pergamentissa (Paperitehtaankatu 3).

Aikataulu:

10-13 Mäenlaskua, liikunnalliset lumirastit, makkarat ja laskiaispullat myynnissä. Muista ottaa käteistä mukaan!
10-12 lumimaalausta ja yhteisötaideteos Auringonkalastajat, kimppakaarojen esittely
12.00 ja 12.30 Jyväskylän Tanssiopiston katutanssin junioripienryhmä esiintyy ja Iisa Syyrakki ohjaa tanssihetken
12-13 Skanskan Asuntoesittely As Oy Jyväskylän Viirassa, YIT esittelee ennakkomarkkinoinnissa olevaa Asunto Oy Jyväskylän Arvon taloa ja muuttovalmiita Asunto Oy Jyväskylän Fredrikinpuiston asuntoja

Lisätiedot: Kankaan kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, puh. 050 311 8564, vilja.ruokolainen@jkl.fi
 

 

21.1.-8.2.2019 Ikkuna Taiteelle

Juuri Kankaalle valmistunut Viira -niminen taloyhtiö (Paperitehtaankatu 4, Jyväskylä) lainaa reiluksi kahdeksi viikoksi ikkunaansa keskisuomalaiselle sana- ja videotaiteelle. Taide pyörii näytöissä myös Jyväskylän keskustassa Kauppakeskus Tawastissa ja Kolmikulmassa. Kankaan Palvelu Oy:n ja Jyväskylän keskusta 3.0 -kehittämishankkeen yhteinen projekti tuo valoa pimeisiin iltoihin ja ajattelun aihetta päivään. Videoita ja runoja heijastetaan Kankaalla ikkunaan joka ilta klo 17-23, Kauppakeskus Tawastissa ja Kolmikulmassa liikkeiden aukioloaikana.


Videotaiteesta vastaa valo- ja äänisuunnittelija Tuukka Toijanniemi. Runoja on esillä Kristian Blombergin teoksesta Valokaaria, Riikka Palanderin teoksesta Sininen punainen, Harry Salmenniemen teoksista Runojä ja Yö ja lasi sekä Olli-Pekka Tennilän teoksesta Yksinkeltainen on kaksinkeltaista. Teknisestä toteutuksesta vastaa Seerumi Oy.


Tapahtumapaikat:
Viira, Paperitehtaankatu 4
Kauppakeskus Tawast, Kauppakatu 33-35
Kolmikulma, Puistokatu 2
 

Taiteilijat:


Kristian Blomberg (s. 1975) on palkittu jyväskyläläinen runoilija, Poesian perustajajäsen ja sen entinen kustannuspäällikkö. Hänen kolmannelle teokselleen Valokaaria (2015) myönnettiin Kalevi Jäntin palkinto ja Nihil Interitin runouspalkinto. Kirjailija Riikka Palander on kotoisin Keski-Suomesta. Palanderilta on ilmestynyt kolme runokokoelmaa: Maa muistaa matkustajan (2010), Sininen punainen (2011) ja Seeprakivi (2015). Harry Salmenniemi (s. 1983) kuuluu suomalaisen nykykirjallisuuden omaperäisimpiin tekijöihin. Useiden palkittujen runoteosten lisäksi häneltä on ilmestynyt novellikokoelma Uraanilamppu (2017). Olli-Pekka Tennilä (s. 1980) on jyväskyläläinen runoilija, jonka toinen kirja Yksinkeltainen on kaksinkeltaista (Poesia 2012) voitti Runeberg-kirjallisuuspalkinnon 2013 ja kolmas Ontto harmaa (Poesia 2016) Vuoden aforismikirja-palkinnon. Tennilä on toiminut Poesian kustannuspäällikkönä vuodesta 2013 saakka sekä Keski-Suomen Kirjailijoiden puheenjohtajana vuodesta 2014. Tuukka Toijanniemi on jyväskyläläinen ääni-, valo- ja kuvataiteilija. Hän on myös toiminut Jättömaa -festivaalien taiteellisena johtajana ja aktiivina vuodesta 2010 lähtien. Toijanniemi on työskennellyt Jyväskylän kaupunginteatterissa vuodesta 2009 ensin valosuunnittelijana ja sittemmin käyttöpäällikkönä. 

21.1.2019 klo 18 Asukasinfo Kankaan asukkaille: pysäköinti ja kulkuväylät

Kankaan asukasyhdistys ry ja Kankaan Palvelu Oy järjestävät Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1) asukasinfon, aiheena alueen pysäköinti ja kulkuväylät (autoille). Asiantuntijoina mukana ovat Jyväsparkin edustaja, Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvonnan edustaja, ELY-keskukselta projektipäällikkö Kari Komi sekä Jyväskylän kaupungin rakennuttajainsinööri Tapio Koikkalainen.

2.12.2018 12-15 Kankaan Joulunavaus

Joulu toivotetaan tervetulleeksi Kankaalle sunnuntaina 2.12. klo 12-15 Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1) ja leikkipuisto Kangasleikissä. Senioreiden kohtaamispaikka Piippurannan Klubi emännöi joulumyyjäisiä, minkä lisäksi joulunnälkäisille on tarjolla euron joulupuuroa ja myyjäisherkkuja.

Joulu avataan tietysti joululauluilla, joita esittävät juhlan aluksi klo 12.15 Kipinät-kuoro, a cappella -rytmimusiikkiin keskittyvä uusi jyväskyläläinen kokoonpano. Jouluiset yhteislaulut raikaavat klo 14.

Leikkipuisto Kangasleikissä laulattavat ja leikittävät Korvatunturin tontut Kuura ja Helinä ja siellä vierailee myös jouluponi, jota pääsee rapsuttelemaan ja joka tarjoaa hoitajansa saattamana kärrykyytejä lapsille. Kankaan Taika –mobiilipeli kutsuu juhlimisen lisäksi kiertämään Kankaalla etsimässä lisätyn todellisuuden taidesisältöjä. Joulupukkikin lupasi tulla paikalle klo 13!

Skanskan asuntomyynti esittelee asuntoja Tampuurissa (Paperitehtaankatu 2) klo 13.30-14 sekä Viirassa (Paperitehtaankatu 4) klo 14.15-15.00.

Ilmaisen koko perheen tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kankaan Palvelu Oy ja Piippurannan klubi. Pysäköinti tapahtuu P-Pergamentissa, Paperitehtaankatu 3.

27.-29.9. Valon kaupunki Kankaalla

Valon kaupunki -tapahtuma levittäytyy jälleen Kankaalle. Teoksia löytyy Rusokinkadulta, Paperitehtaankadulta ja Luovalta kampukselta. Tervetuloa katsomaan valotaidetta joka ilta klo 20-24!

Paperitehtaankadun valot
Kankaan uutta asuinaluetta halkovalla Paperitehtaankadulla nähdään valotaiteilija Anne Roinisen valoteoksia kodeista ja kulkupeleistä (Viira, Paperitehtaankatu 4) sekä Kankaan asukkaiden valaisemia ikkunoita. Annen teosta tukee Osatuonti Felke Oy, Jyväskylä. Kankaan Taika -mobiilipelin teokset odottavat löytäjäänsä.

Pimeetä touhua Luovalla kampuksella
Luova Kampus kankaalla avaa ovensa perjantaina 28.9. klo 18 - 23. Tule aistimaan jännittävää tunnelmaa Luovan kampuksen tiloihin ja tutustumaan kädentaitajien työskentelyyn. Ohjelmassa on mm. upeita valoteoksia, betonista tunnelmaa, työpajoja, nokipainantapaja, myyntiä ja ylipäänsä pimeetä touhua. Kävelyreitti johdattaa vieraan huisalle matkalle läpi pimennetyn luovan kampuksen. Lopuksi vieraalla on mahdollisuus kuvauttaa itsensä pimeessä valoshowssa. Luovan kampuksen valoteokset ovat nähtävillä myös torstaina ja lauantaina klo 20-24. Luovan kampuksen osoite on Kympinkatu 3, eli aivan Minimanin takana.

Piippurannan Klubin avoimet ovet 28.9. klo 18-21
Piippurannan klubi osoitteessa Paperitehtaankatu 1 pitää ovensa auki perjantai-iltana. Tervetuloa osallistumaan askarteluun ja ihailemaan uusia senioritiloja! Illan kruunaa Må Pyton -mieslauluyhtyeen konsertti klo 20.30.

Villu Jaanisoon taideteoksen julkistaminen perjantaina 28.9. klo 21.15
Taiteilija VIllu Jaanisoon kierrätetyistä autonrenkaista valmistettu Norsu -taideteos paljastetaan Kankaalla tulevan pyöräilybaanan ja Rusokinkadun risteyksessä. Savannin keskeltä kaupunkiympäristöön kotiutunut Norsu toivottaa asukkaat ja vierailijat tervetulleeksi alueelle. Teos on valaistu Valon kaupungin aikana.

Jaakko Niemelä & Helena Hietanen: Kartastoja
Jaakko Niemelän ja Helena Hietasen toteuttama 7-kerroksisen Jyväskylän Kankaan pysäköintitalon P-Pergamentin julkisivuun sijoittuva ja yli 2 000 m2 kokoinen taideteos Kartastoja käsittää pysäköintitalon kahden julkisivun yleisen ilmeen, valaistuksen ja julkisivupintojen käsittelyn. Julkisivujen ohjelmoitu valaistus luo yhden Kankaan näkyvimmistä maamerkeistä. Osoite: Paperitehtaankatu 3.

Alueelle pääsee kevyen liikenteen väyliä pitkin Kankaankadulta sekä Ailakinkadun Tourujoen puoleisesta päädystä kulkevaa kevyen liikenteen väylää. Autolla lähestyminen tapahtuu Rusokinkadulta, jolloin pysäköinti P-Pergamenttiin, tai Kympinkadulta, jolloin parkkipaikat sijaitsevat Kankaan porttirakennuksen läheisyydessä, osoitteessa Kympinkatu 3. Huomioithan että kadunvarsipysäköinti ei ole Kankaalla sallittua. Tapahtuman aikana avataan väliaikainen kulkuväylä Paperitehtaankatu 1:n kulmalta Luovan Kampuksen pihaan. Väliaikainen väylä sijaitsee rakennustyömaalla, joten kulku ei ole tasainen eikä päällystetty.

Lisätietoja: kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi, 050 311 8564

2.9. klo 12-16 Jyväskylän kulttuurisuunnistus

Ympäri Jyväskylää on tapahtumapäivää varten pystytetty rastipisteitä, joilla suunnistajat voivat oman mielenkiinnon mukaan vierailla vapaasti. Rastit voivat sisältää kulttuuria, taidetta ja liikuntaa omatoimisesti tai ohjatusti. Ota mukaan kaverisi, perheesi tai vaikka serkun kummin kaima, ja lähtekää yhdessä viettämään päivää liikunnan ja kulttuurin keskellä. Tapahtuma soveltuu kaikenikäisille.

Kiertämällä vähintään kolme rastia, keräämällä niistä leimat sekä vastaamalla kysymyksiin voi osallistua kulttuuri- ja liikunta-aiheisten palkintojen arvontaan. Riittää, kun palautat vastauskupongin mille tahansa rastipisteelle ja olet mukana! Kerää vastaukset sunnuntaina 2.9. ilmestyvään Keskisuomalaiseen, josta löytyy myös rastien tiedot sekä niiden kiperät kysymykset. Lehti on jaossa kaikilla rastikohteilla.

Kankaan rasti sijaitsee Piippurannan klubilla (Paperitehtaankatu 1), jossa voi tutustua Kankaan prosenttikulttuuriin, kahvitella Kankaan Annassa ja kuulla klo 15 Ismo Puhakka ja Muuan mies -yhtyeen keikan.

Tule Kankaalle ja kierrä muutkin rastit, kulttuuri ja liikunta yhdistyvät mukavasti! Katso lisätiedot kulttuurisuunnistuksesta ja kaikki rastit täältä.

9.8.2018 klo 15-21 Kankaan Taika ja Illallinen taivaan alla

Kesän jatkot Kankaalla! Hartaasti kehitetty mobiilipeli Kankaan Taika on valmis julkaistavaksi, ja julkaisutapahtuman jälkeen Kankaan Puutarha isännöi ja emännöi Illallista taivaan alla elokuun pimenevässä illassa.

Lisättyä todellisuutta käyttävä mobiilipeli Kankaan Taika kuljettaa sinua ympäri Kangasta: Auta tehtailija Hjalmaria löytämään osia koneeseensa! Kankaan Taika –pelissä etsit sana-, kuva- ja karttaohjeiden perusteella Jyväskylän Kankaalta tiettyjä näkymiä, jotka heräävät eloon laitteesi ruudulla lisätyn todellisuuden avulla. Kankaalta voi löytyä vaikkapa tanssijoita, akrobaatteja ja animaatioita.

Pelin julkistustilaisuudessa torstaina 9.8. Klo 15-18 Porttirakennuksella voi tulla tutustumaan, kokeilemaan ja antamaan palautetta. Otathan mukaasi oman älypuhelimen tai tabletin. Kankaan Taika -sovellus on saatavilla App Storesta sekä Play kaupasta ennen julkistamista.

Klo 18 katetaan pöydät Kankaan puutarhalle Illallinen taivaan alla -tapahtumaa varten. Kaikille illastajille on tarjolla ilman veloitusta sirkkakeittoa ja leipää sekä grillausmahdollisuus. Omat ruoka- ja juomaeväät sekä grillattavat voi tuoda mukanaan ja tulla nauttimaan elokuun tunnelmasta Kankaalle.

10.6.2018 klo 11-15 EkoKangastuksia

Sunnuntaina 10.6. kello 11–15 järjestettävässä koko perheen tapahtumassa teemana on kierrätys, kestävä kehitys ja vihreys, kulttuuria unohtamatta. Tapahtumassa pääsee tuunaamaan farkkuja, kokeilemaan puistojoogaa ja oppimaan villiyrteistä. Esiintyjänä kuullaan mm. Kalevauva.fi –yhtyettä, joka onnistuneesti kierrättää sanoja ottamalla lyriikkansa suoraan vauva.fi-keskustelufoorumilta.

Ohjelmassa mm:

Porttirakennus:
Askartelua lapsille
Ompelimo Farkkusauman Farkkutuunauspiste, myyntituotteita ja kahvila

Kankaan puutarha (Porttirakennuksen vieressä):
Vohvelikahvila sekä majanrakennustyöpaja: Rakennetaan yhdessä pieni kota-maja ja pieni teltta-maja. Työpaja on jatkuva, mukaan voi tulla lennosta. Osallistujat saavat ohjeet mukaan. Pajaohjaajana Marianne Tiitinen-Ritvanen.

Pergamenttihallin piha:

Esiintymislava:
klo 11.30 Mieletön Mystinen musapläjäys ja esiintyjänä Tökkyrä & Miksolyydinen mollisointu
klo 13.30 Kalevauva.fi
Taika-Petteri
Gradian kahvilassa mahdollisuus nauttia hyönteisruokaa ja muuta purtavaa, ota mukaan käteistä!

Piipputori ja ulkoalueet:
Herkullinen, villi Kangas: Villiyrttien infopiste ja puolen tunnin mittaiset keräyskierrokset, lähtö tasatunnein klo 11, 12, 13, 14
maalausta koko perheelle
Luova Kiertotalous -hankkeen esittely sekä Noora Virokannaksen ja Senni Auvisen/snebbari myyntituotteita
Puistojoogamaistiaisia puolen tunnin välein
Kangas Kotina -yhteisöasumishanke
Sahinahon hunaja
Mustankorkean jäteneuvonta
Lastipyörälainaamon esittely

Piippurannan Klubi, os. Paperitehtaankatu 1:
klo 10-15 kirpputori, pöytiä voi tiedustella ohjaaja Malanja Mieskonen, puh. 014 266 1906 tai ohjaaja Outi Savonen, puh. 014 266 7320
lisäksi donitsimyyntiä, kahvila ja valokuvanäyttely

Alueelle pääsee autolla joko Paperitehtaankadun suunnasta, jolloin pysäköinti P-Pergamentissa, tai Kympinkadulta, jolloin ilmaisia parkkipaikkoja porttirakennuksen läheisyydessä. Kevyt liikenne voi kulkea myös Kankaankadun kautta.

 

26.5.2018 klo 12-15 Kankaan Kevätkarkelot

Lauantaina 26.5. kello 12–15 juhlistetaan kevään tuloa Kankaan Kevätkarkeloissa Piipputorilla ja sen ympäristössä. Juhla on Kankaan oman taiteilijaryhmän PK5:n työskentelyn päätös, ja ohjelmassa onkin monenlaista kulttuuria: musiikkia, tanssia, kuvataidetta, julkistuksia ja käsillä tekemistä. Kankaan asukasyhdistys valmistelee tapahtumassa kesän kukkaistutuksia alueelle ja järjestää kävelykierroksia Tourujoen luonnonsuojelualueella.

 

10.-12.4.2018 klo 12-18 Taitoviikon pop-up-tapahtumat

Luova kampus ja Kankaan taiteilijaryhmä PK5 muuttavat alakaupungille! Kolmikulmassa sijaitsevassa Kulttuuritalo pop-up -tilassa nähdään Luovan kampuksen näyttely tiistaista torstaihin klo 12-18. Gradian Luovan kampuksen opiskelijat tuovat tilaan erilaisia tekniikoita ja teemoja esitteleviä valokuvateoksia sekä Luovan kiertotaloushankkeen kanssa yhteistyössä tehtyjä selluloosapohjaisia tuotteita.

Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 Kankaan Taika yhdessä Luovan kampuksen opiskelijoiden kanssa sisustaa Kolmikulman eteen lasikontin pieneksi kodiksi. Keskiviikkona 11.4. klo 15-18 avautuvat Tunniksi kotiin -performanssit seuraavilla teemoilla:

1. (h)our music box
2. Tiny Christmas
3. My Time

Samaan aikaan Kolmikulman aulassa suunnitellaan omia pikku koteja. PK5-taiteilijaryhmästä mukana ovat Annu Sankilampi, Marianne Tiitinen-Ritvanen ja Tuukka Toijanniemi.

Taitoviikkoa juhlitaan myös Kankaan Luovalla kampuksella keskiviikkona 11.4. klo 12-18 avoimien ovien merkeissä.

 

16.4.2018 klo 17-20 Infotilaisuuksia Kankaalla: Kehä Vihreä

Kankaan asukasyhdistys järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa useita infotilaisuuksia kevään 2018 aikana. Infotilaisuudet järjestetään Kankaan porttirakennuksella (Kympinkatu 3, Minimanin takana oleva punatiilinen rakennus) aina klo 17-20, ja tilaisuuteen voi saapua oman aikataulunsa mukaan.

Ensimmäisessä infotilaisuudessa ystävänpäivänä keskiviikkona 14.2. käsiteltiin yhteiskäyttöautoja ja toisessa infotilaisuudessa tiistaina 13.3. Tourujoen kunnostamissuunnitelmia.

Kolmannessa infotilaisuudessa maanantaina 16.4. aiheena on Kehä vihreä, joka kulkee Kankaan alueen läpi. Asiantuntijana on maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski Jyväskylän kaupungilta.

Kankaan taiteilijaryhmä PK5 Kankaan taika on jälleen mukana tapahtumassa. Annu Sankilampi vetää tilaisuudessa teatteri-ilmaisun työpaja, HUOM! Ilmoittautuminen työpajaan 11.4. mennessä osoitteeseen info@tanssinkeskus.fi.

Tapahtumaan ovat tervetulleita Kankaan asukkaiden lisäksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Kevään tilaisuudet Kankaan porttirakennuksella:
14.2. klo 17-20 Yhteiskäyttöautot
13.3. klo 17-20 Tourujoen kehittäminen
16.4. klo 17-20 Kehä Vihreä

 

8.4.2018 klo 11-14 Kankaan Purkurastit: Koko perheen kulttuuritapahtuma

Tule koko perheen tapahtumaan keväällä purettavassa Kankaan uudessa paperitehtaassa! Entisessä tehtaan arkkaamossa avataan yhdeksi päiväksi pari tuhatta neliötä kirmailutilaa sekä kulttuurirasteilla mm. maalausta taiteilija Minja Revonkorven ohjeistamana, monenlaista puuhaa TaidePiiLON johdolla, tanssia DJ Megamatin rytmittämänä, Kankaan historiaa ja kahvila. Ahkerille rastinkiertäjille palkinto!

 

TaidePiiLOn rastit:
SiksakSokkelo - miten pujahdat sokkeloon ilman että sokkelo sotkeutuu? Kiivetäkö yli, kömpiäkö ali, jääkö jalka jumiin vai sokkelo ihan solmuun?
Kankaan korttelikruisailu - ajopeli, menopeli, ihmepeli, mikä peli? Rakenna oma kruisailuväline ja paina kaasua. Nyt saa vanhan tehtaan pölyt ja mölyt kyytiä!
Korttelisuunnittelijoita tarvitaan myös apuun: piirrä pilvenpiirtäjä, puisto tai paperitehdas ja teippaa tienvarret täyteen taloja ja toreja!

Memorandum kutsuu kävijät tutustumaan tehtaiden historiaan hauskalla ja toiminnallisella tavalla.

Maksuton tapahtuma järjestetään Kankaan uudella paperitehtaalla. Ilmainen tapahtumaparkki Kankaan porttirakennuksella (Kympinkatu 3, Jyväskylä), josta opastus tapahtumatilaan. Vanhassa tehdastilassa kun ollaan, varustauduthan vaatteilla jotka eivät hätkähdä likaantumista.

 

3.2.2018 klo 18 Kankaan P-Pergamentin taide herää eloon valon ja musiikin avulla

Valon päivänä 3.2. klo 18 Kankaalla julkistetaan pysäköintitalo P-Pergamentin taideteokset valon ja musiikin siivittämänä.

Julkistustilaisuuden kuullaan Suomen kokeellisen elektronisen musiikin kärkinimiin kuuluvan Ilpo Väisäsen konsertti. Mm. paljon maailmalla kiertäneestä Pan Sonicista tunnettu muusikko on säveltänyt yhden teoksen parkkitalon julkisivun valo-ohjelmoinnin mukaan. Konsertin jälkeen yleisö pääsee tutustumaan pysäköintitalon sisätilojen taiteeseen ja värisuunnitteluun.

OHJELMA:
klo 18 Kankaan taidekoordinaattori Kirsi Pitkänen avaa tilaisuuden ja taiteilijat kertovat teoksista
klo 18.15 Julkisivuvalaistuksen paljastus Ilpo Väisäsen sävellyksen siivittämänä
klo 18.30-19 Ilpo Väisäsen konsertti, konsertin aikana julkisivuvalojen ohjelmoinnista vastaa Jani Lappalainen
klo 19-20 Yleisöllä on mahdollisuus tutustua P-Pergamentin sisätilojen taiteeseen

P-Pergamentti sijaitsee osoitteessa Paperitehtaankatu 3, ja tapahtuman aikana yleisö pääsee ihailemaan kaikkia sen julkisivuja. Konserttialue avautuu klo 17.30. Tapahtuma on maksuton. Kulku tapahtumaan ohjataan Rusokinkadun ja Paperitehtaankadun risteyksestä. Lähimmät parkkipaikat sijaitsevat P-Pergamentissa (maksullisia) sekä Tourulantien kiinteistöissä. P-Pergamentti sijaitsee osoitteessa Paperitehtaankatu 3. Kohteen suunnittelijana on toiminut Arkkitehtipalvelu Oy ja rakennuttamisesta vastaa Jyväs-Parkki Oy. Julkisivuvalojen ohjelmoinnista vastaa Ideafix Oy.

Huom! Paikalle löydät parhaiten käyttämällä Jyväskylän kaupungin karttapalvelua https://kartta.jkl.fi/. Googlen kartta ei näytä alueen katuja oikein.