Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto

Vuoden 2018 kulttuuripalkinto myönnettiin Vox Aurean Tukiyhdistykselle.

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto jaetaan kulttuuri- ja liikuntalautakunnan toimesta, mutta myös kaupunkilaiset voivat antaa ehdotuksia kulttuuripalkinnon saajaksi. Ehdotukset annetaan vuosittain nettilomakkeella, joka on auki helmikuun ajan. Avoin haku kulttuuripalkinnon saajaksi ei kuitenkaan ole äänestys, jossa eniten ääniä saanut voittaisi vaan oleellisia ovat monipuoliset ja kattavat perustelut, jotka otetaan huomioon päätöstä tehtäessä.

Palkittava voi olla yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on toiminnallaan tehnyt jyväskyläläistä kulttuuria tunnetuksi. Palkittavaksi haetaan vuosittain tahoa, jonka merkitys kaupungin kulttuurielämälle on tärkeä. Palkinnon saaja voi olla tunnustettu omassa tarkoin rajatussa taidelajissaan tai koskettaa kaupunkilaisia laajemmalla alalla.

Tuleeko siis mieleesi yksityinen henkilö tai yhteisö, joka on toiminnallaan tuonut ansiokkaasti esiin jyväskyläläistä kulttuuria tai löytyykö lähipiiristäsi taiteilija tai muu kulttuurielämän toimija, jolle palkinto sinusta kuuluisi? Palkinto myönnetään seuraavan kerran maaliskuussa 2019. Ehdotuksia palkittavista voi tehdä helmikuun 2019 aikana tällä sivulla helmikuun alussa aukeavan lomakkeen kautta.

Nämä asiat on otettava huomioon ehdotuksissa:

  • Palkinnon saajan kotipaikan on oltava Jyväskylä
  • Palkinnon voi saada vain kerran
  • Jyväskylän kaupungin työntekijät ja toiminta on rajattu palkittavien ulkopuolelle

Päätös palkinnon saajasta tehdään maaliskuussa

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta tekee päätöksen palkinnon saajasta ehdotusten ja oman arvion perusteella maaliskuussa. Palkinto on ollut suuruudeltaan 5 000 e (lautakunta vahvistaa palkintosumman vuosittain).

Aikaisemmat kulttuuripalkinnon saajat (1979 - 2017)

Vuoden 2018 kulttuuripalkinto myönnettiin Vox Aurean Tukiyhdistykselle.

Asiasanat: