Ajanvaraus koronarokotukseen

Viikolla 14 on saatu valmiiksi ensirokotusaikojen tarjontasoitot vuonna 1951 syntyneille ja heitä vanhemmille.

Viikon 14 lopulta alkaen ikäryhmälle 65–69 vuotta on ryhdytty tarjoamaan rokotusaikoja terveyspalveluista tulevalla puhelinsoitolla. Tämä ryhmä ei voi itse varata aikaa netin kautta. Jos aikatarjousta ei ole tullut 18.5. mennessä, tulee aika varata itse soittamalla numeroon 014 266 4172. 

Sairauden perusteella riskiryhmä-1:een kuuluvien nettiajanvaraus on jälleen käynnissä. Ajanvarausnappi löytyy alempaa tältä sivulta. 

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalvelujen järjestämiin koronarokotuksiin saavutaan aina ajanvarauksella.


Sairauden perusteella riskiryhmä-1:een kuuluvien ajanvaraus 

Ajan varaamista varten tarvitset pankkitunnukset, joilla varausoikeutesi voidaan varmistaa. Pääset kohdasta ”Koronarokotusten ajanvaraus” etenemään ”Siirry valitsemaan aika” -linkistä. Jos ”Koronarokotusten ajanvaraus” ei tunnistautumisen jälkeen sinulle näy, et ole vielä oikeutettu tekemään varausta.

Varaa tästä aika koronarokotukseen
Varaa tästä aika koronarokotukseen
 

Huomaathan, että palvelu toimii vain nettiajanvarausoikeudesta tekstiviestin saaneille.  Tällä hetkellä vuorossa ovat sairauden perusteella riskiryhmä ykköseen kuuluvat.  


Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset

Sairauteen perustuva riskiryhmä-1: Viikolta 14 alkaen ykkösriskiryhmän ensirokotusten nettiajanvaraus on jälleen käynnissä. Asiasta on lähetetty ennakkoon tekstiviesti, jonka osa ryhmästä sai maaliskuussa ja loppuryhmä torstaina 8.4.. Ajanvarausnappi löytyy ylempää tältä sivulta.  

Sairauteen perustuva riskiryhmä-2: Taustasairauden vuoksi 2-riskiryhmään kuuluvien alle 65-vuotiaiden rokotukset aloitetaan sen jälkeen, kun 1-riskiryhmäläiset ja kaikki 65–69-vuotiaat on rokotettu. Asiasta tiedotetaan silloin erikseen.

Kuulovammaisten ajanvaraus etenee nuorempiin ikäluokkiin

Kuulovammaisten ajanvaraus etenee muiden ikä- ja riskiryhmien tahdissa. Viikolta 14 alkaen voivat ajan varata kaikki ykkösriskiryhmään kuuluvat Kuulovammaisten käytössä olevalla Kuulovammaisten ajanvarauspalvelulla. Samoin voivat toimia kaikki vuosina 1952–1956 syntyneet sekä heitä vanhemmat, jos ensirokotus tai sen aika heiltä vielä puuttuu. Ikäluokassa 65–69 rokotteen saavat nyt myös muut kuin sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluvat. 

Ikäryhmässä 70–75 vuotta samassa taloudessa vakituisesti asuvalla, vähintään 70-vuotiaalla läheisellä sekä mahdollisella virallisella omaishoitajalla on oikeus omaan rokotusaikaan.

Vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat: ensirokotteen tarjontakierros valmis

Koronarokotusten alkamisesta kertova kortti kuntalaisille

Yli 80-vuotiaiden ensimmäinen koronarokotuskierros on valmistunut. Jos ajantarjontasoitto ensimmäiselle rokotuskerralle ei tavoittanut tai aikaa ei pystynyt käyttämään esimerkiksi sairastumisen vuoksi, tulisi vuonna 1941 syntyneiden ja sitä vanhempien olla itse yhteydessä numeroon 014 266 1472 rokotusajan varaamiseksi.  

Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden kotihoidon palveluja saavat asiakkaat on pääsääntöisesti rokotettu kotihoidon käyntien yhteydessä. Vahvisterokotukset noin 12 viikon kuluessa ensi rokotuksesta hoidetaan samalla tavalla. 

Kun kaikille yhteystietojen poiminnassa löytyneille yli 80-vuotiaille oli soitettu, rokotteita tarjottiin nuoremmille, ensiksi 75–79-vuotiaille. Jos soitto ei tullut tai rokotusaika oli käyttämättä esimerkiksi sairastumisen vuoksi, voivat 75 vuotta tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat varata ajan itse 1.4. alkaen numerosta 014 266 1472. Samoin saivat tehdä vuosina 19421946 syntyneiden kanssa samassa taloudessa vakituisesti asuvat sekä mahdolliset omaishoitajat.

70–74-vuotiaille lähtivät ajanvaraussoiton tulosta kertovat tekstiviesti ja postikortti viikolla 12. Vuosina 19511947 syntyneille tarjottiin rokotusaikaa puhelinsoitolla, joka tuli 014 26-alkuisesta numerosta. Puhelun aikana selvitettiin asukkaan pääsy rokotuspaikalle. Samalla oma rokotusaika voitiin varata jokaiselle vakituisesti samassa taloudessa asuvalle 70 vuotta täyttäneelle läheiselle sekä mahdolliselle viralliselle omaishoitajalle. Mikäli puhelu ei tavoittanut tai ensimmäinen rokotusaika on edelleen saamatta, voi tähän ryhmään kuuluva asukas varata ajan aiemmin ilmoitetusta poiketen jo 7.4.2021 alkaen numerosta 014 266 1472.