Koronavirusrokotukset Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten väestölle

Koronavirusrokottaminen etenee THL:n ohjeiden mukaisesti vanhimmista ikäluokista nuorempiin riskiryhmät huomioon ottaen. Asiasta kerrotaan lisää Rokotusjärjestys-sivulla.

Miksi rokotetaan?

Koronavirusrokote antaa suojan koronavirustautia ja sen vakavia tautimuotoja vastaan. Riittävän kattavilla rokotuksilla voidaan estää viruksen leviäminen väestön keskuudessa.  

Koko maassa tavoitellaan mahdollisimman laajaa rokotuskattavuutta. Siksi koronavirusrokotetta tarjotaan maksutta koko väestölle. Rokotukset ovat aina vapaaehtoisia.  

Rokotuspaikat

Koronarokotusten järjestelyt poikkeavat esimerkiksi influenssarokotusten järjestelyistä. Vallitsevassa epidemiatilanteessa kohtaamisten kasvattama tartuntariski pienenee, kun rokotukset keskitetään muutamaan, muusta toiminnasta erilliseen paikkaan.

Koronarokottaminen on järjestettävä ajanvarauksella sekä tartuntariskin, rokotusjärjestyksen että kirjaamisvelvoitteen takia. Myös osa rokotteista vaatii erityisolosuhteet säilytyksessä ja kuljetuksessa.  

Rokotuspaikka sovitaan ajanvarauksen yhteydessä. Rokotuspaikat ovat: 

* Esteetön kulku

** Huomaathan, että Killerin rokotuspaikka ei sovellu liikuntarajoitteisille: rokotuspaikka sijaitsee toisessa kerroksessa eikä sinne pääse hissillä. 

Rokotukseen saapuminen

Rokotuspisteillä on turvallista asioida. Muista nämä asiat rokotuspisteelle tullessasi:

 • Älä tule rokotukseen, mikäli sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita. Tavallisia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskipu, huonovointisuus, yleiskunnon lasku sekä melko tavallisena maku- ja hajuaistin heikkeneminen.
 • Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi henkilökortilla.
 • Saavu rokotukseen ajoissa.
 • Käytä maskia.
 • Huolehdi käsihygieniasta.
 • Pidä vähintään kahden metrin etäisyys muihin.
 • Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.
 • Voit tulla rokotuspisteeseen autolla, pyörällä, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Julkisissa kulkuvälineissä tulee muistaa maskien käyttö.

Jos olet sairastanut koronavirustaudin, suosittelemme viivästämään rokotteen ottamista niin, että aikaa on kulunut vähintään 3 kuukautta oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta.

Pitääkö koronarokotteen saaneen edelleen huolehtia turvaväleistä ja pitää maskia? 

Rokotuksen jälkeen on edelleen tärkeää pitää turvaväliä, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, käyttää maskia, kun etäisyyden pitäminen ei ole mahdollista, hakeutua oireiden ilmaantuessa testiin sekä noudattaa myös muita ohjeita koronaviruksen torjumiseksi. Rokotusten jälkeen kestää vielä useita kuukausia, ennen kuin koko Suomen tasoinen suoja tautia vastaan on saavutettu ja epidemia on torjuttu. 

Huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta sekä yskimällä ja niistämällä oikein jokainen auttaa torjumaan koronan lisäksi myös muita tarttuvia tauteja. Siksi niistä huolehtiminen on tärkeää aina. 

Koronarokotusasioita hoitamaan nyt uusi numero

Koronarokotusasioissa palvelee suora puhelinnumero 014 266 1472. Se avattiin, kun neuvontapalveluvalinta terveysasemien ajanvarauksissa oli Jyväskylässä 25.2.alkaen ruuhkautunut ja se suljettuna viikonlopun. Palvelu avautui jälleen 2.3.. Nyt käytössä on kaksi tapaa olla yhteydessä koronarokotusasioissa: suora numero tai alla lueteltujen terveysasemien ajanvarausnumero, josta nauhan kuuntelun jälkeen valitaan 4. 

Koronarokotustaan harkitseva tai rokottamisesta tietoa tarvitseva voi soittaa suoran numeron lisäksi seuraaville terveysasemille: Hankasalmi, Huhtasuo, Kyllö, Nova, Palokka, Sampoharju ja Uurainen. Näille asemille voivat olla yhteydessä myös Korpilahden, Tikkakosken ja Säynätsalon asukkaat. Numeroihin on yhdistetty takaisinsoittopalvelu, jonka voi valita nauhoitteen ohjeet kuunneltuaan. Asiakkaalle, joka valitsee takaisinsoiton, pyritään soittamaan noin vuorokauden kuluessa. 

 • Hankasalmen terveysasema: p. 014 267 1295 (ma-pe klo 8-16, kiireettömissä klo 15 asti)
 • Huhtasuo: Pihlajalinna p. 014 266 0121 ma-pe 8-16
 • Kyllön terveysasema: p. 014 266 2011 (ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–16, kiireettömissä klo 15 asti)
 • Novan terveysasema: (keskustan ja Kuokkalan asukkaille 10.2. alkaen ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–16, kiireettömissä klo 15 asti) p. 014 266 0120 (keskustan asukkaat) ja p. 014 266 0122 (Kuokkalan asukkaat)
 • Palokan terveysasema: p. 014 336 6000 (ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–16, kiireettömissä klo 15 asti) 
 • Sampoharjun terveysasema, Vaajakoski: p. 014 336 6190 (ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–16, kiireettömissä klo 15 asti)
 • Uuraisten terveysasema: p. 014 336 6880 (ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15, kiireettömissä klo 15 asti)
 • Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken asukkaat saavat neuvontaa johonkin yllä mainituista numeroista soittamalla

Kysymyksen koronarokotuksesta voi lähettää neuvontaan myös sähköpostitse osoitteella koronarokotus@jyvaskyla.fi.

Milloin on minun vuoroni?

Koronarokotusneuvonnassa yleisimmät kysymykset ensimmäisten toimintapäivien aikana ovat koskeneet omaa vuoroa. Katso sivuiltamme rokotusjärjestys. Voit tutustua myös  Helsingin kaupungin sivuilla esitettyihin rajanvertoihin ykkösryhmään kuuluvista tilanteista.