Hyppää pääsisältöön
Kuva

Toiminnan kolmannesvuosikatsaus

Kasvun ja oppimisen palvelut

Alkuvuoden aikana varhaiskasvatukseen on rekrytoitu noin 200 uutta ammattilaista. Hakijoita tammikuun rekrytoinnissa oli noin 600 sekä helmikuun ja huhtikuun rekrytoinneissa oli noin 700. Kesäkuussa järjestettiin neljäs rekrytointi. Rekrytoinneissa on palkattu lisää varahenkilöitä, henkilöstöä uusiin päiväkoteihin ja vapautuneisiin tehtäviin.

Elokuussa avautuivat uudet Kangasvuoren ja Savulahden päiväkotikoulut. Lisäksi perustettiin uusi Cygnaeuksen päiväkodin esimiesalue, johon kuuluu Cygnaeuksen ja Palokunnanmäen päiväkodit. Esiopetuksen lisäryhmiä perustettiin Vaajakummun ja Janakan kouluille, Polttolinjan ja Kotimäen päiväkodeille. Subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden rajaus poistettiin 1.8. 

Jyväskylän paikallinen uusi varhaiskasvatussuunnitelma ja päivitetty esiopetussuunnitelma otettiin käyttöön 1.8. Kesätoiminta-aikana 1.6.-7.8. toimittiin supistetusti. Edelliseltä kesältä kerätyn asiakaspalautteen perusteella lapsiryhmät suunniteltiin siten, ettei lapsen tarvinnut vaihtaa päiväkotia kesken päivystysajalle varattua hoitojaksoa. Perheiden työllistymisen, työelämän muutosten sekä lapsimäärän lisääntymisen johdosta avoinna oli useampia päiväkoteja.
 

Kulttuuri- ja liikuntapalvelut

Jyväskylän kaupunginteatterin 24.1.2019 lavan rikkoutumisen takia esityksiä jouduttiin perumaan 24 kpl.