Näyttelyt

Tietoa näyttelyn järjestäjälle

Jos haluat järjestää kirjastossa näyttelyn, tutustu ensin näyttelytoiminnan periaatteisiin (pdf).

If you want to install an exhibition at library, read guidelines and principles of exhibitions and displays (pdf)

Tulostettava näyttelytilan varauslomake (pdf)
Print an exhibition agreement form (pdf)

Pääkirjaston näyttelysermit ja -vitriinit (pdf)

Näyttelyitä kaupunginkirjastossa

Pääkirjastossa on kolme näyttelytilaa. Lisäksi alue- ja lähikirjastot järjestävät pieniä näyttelyitä mahdollisuuksien mukaan. Esillä oleviin näyttelyihin voi tutustua kirjaston aukioloaikoina. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Pääkirjaston ala-aula

12. - 30.10. Mikä ihmeen biotalous?
Biotalous on osa arkeamme ja tärkeä osa kestävämpää tulevaisuutta. Mitä kaikkea puusta voidaan tehdä? Mitä hyönteistalous on käytännössä? Millaista on tämän päivän maidontuotanto? Entä miten uusiutuvaa energiaa tuotetaan? Tule ottamaan selvää! Tervetuloa tutustumaan biotalouteen eri näkökulmista ja keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa.
Asiantuntijat paikalla ti 13.10. klo 13 - 15 ja 18 - 19, to 15.10. klo 13 - 15 ja 18 - 19, ti 20.10. klo 13 - 15, to 22.10. klo 13 - 15 ja 18 - 19, ti 27.10. klo 13 - 15 ja 18 - 19, to 29.10. klo 13 - 15.
Näyttelyn järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti osana Horizon 2020 -rahoitteista BLOOM-hanketta. https://bloom-bioeconomy.eu/ https://www.jamk.fi/bloom

2. - 21.11. Äidiltä tyttärelle
Kahden taiteilijan yhteisnäyttely. Äiti Ayten Köse on tehnyt maalauksia ja karikatyyrejä jo 50 vuoden ajan. Hänen töitään on ollut mukana n. 100 yksityis- ja ryhmänäyttelyssä eri puolilla maailmaa, esim. Turkissa.
Tytär Dicle maalaa ja piirtää harrastuksenaan, yliopiston tutkimustyönsä ohessa. Hän on asunut Suomessa yli 7 vuotta ja tänä vuonna hän väittelee tohtoriksi tietojärjestelmätieteen alalta. Taide muodostaa tärkeän osan hänen elämässään. Hän uskoo että havaintokyky jota tarvitaan piirtämisessä vahvistaa hänen tutkimustyötään. Näyttelyn työt on tehty eri tekniikoilla: mukana on akryylilla, vesivärillä, elintarvikevärillä, pastellilla, kynällä tehtyjä töitä sekä puupiirroksia.
Ayten Köse kertoo töistään: “Täyttyminen ja tyhjeneminen: Kaikkialla minne katson, näen värejä, viivoja. Tilanteet ja tapahtumat, joita todistan, jättävät jälkiä ja kerrostumia sieluuni. Näiden kerrostumien alkaessa painaa, siirrän niitä pinnoille värien ja viivojen avulla. Vähäksi aikaa rauhoitun, mutta uudet kerrostumat synnyttävät uutta kipua ja taas uusia töitä. Ajatukset kääntyvät visuaalisiksi ja saavat uuden ekspressionistisen ulottuvuuden. Elän tässä kiertokulussa ja näin todistan elämää.”

 

Pääkirjaston aikuistenosasto, 2. kerros

6.-29.8. Maan ystävät: Kaapelinkulman kulta
Valokuvanäyttely kertoo Valkeakoskelle 2019 avatusta kultakaivoksesta ja kaivosyhtiön jäljestä luontoon. Näyttely pohtii sitä, minkälaiset seuraukset kultakaivoksella voi olla ympäristöön ja missä asemassa luonto on kaivosyhtiölle. Kuvakertomus herättää ajatuksia siitä, miten tarpeellista kullankaivuu on ja miten kaivannaisteollisuus muuttaa paikallisten asukkaiden elinympäristöä. 

Kuvat: Noora Ojala. Näyttelyn toteutus ja tekstit yhteistyössä: Maan ystävät ja Pelastetaan Kaapelinkulma -liike.
Näyttely Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1226254794433736

1.-19.9. Sovatek-säätiö: Kannen takaa
Roke Laitisen kirjankansitaidetta.

22.9.-9.10. Svetlana Ruoho: maalauksia

Seuraava vapaa aika 2. kerroksen näyttelytilassa on kesäkuussa 2021.

Pääkirjaston lastenosasto, 2. kerros

18.9. - 10.10. varattu
12.10. - 1.11.  varattu


Katso myös: Jyväskylän kansalaisopiston näyttelyt (mm. pääkirjastossa ja Vaajakosken aluekirjastossa)

Näyttelytilojen varaus

Pääkirjasto:

Näyttelytilat varataan ensisijaisesti sähköpostitse osoitteesta kirjasto.nayttelyvastaavat@jkl.fi.

Näyttelytilojen vastuuhenkilöt:

- Ala-aula: kirjastovirkailija Marianna Tiensuu, etunimi.sukunimi@jyvaskyla.fi, p. 014 266 4120
- Aikuistenosaston näyttelytila, 2. kerros: kirjastonhoitaja Anna Kainulainen, etunimi.sukunimi@jyvaskyla.fi, p. 014 266 4138
- Lasten- ja nuortenosaston näyttelytila: kirjastonhoitaja Katri Niskanen, etunimi.sukunimi@jyvaskyla.fi, p. 014 266 4113

Alue- ja lähikirjastot:

Näyttelytiloista voi kysyä suoraan alue- ja lähikirjastoista.