Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keski-kirjastojen valkoinen kortti kädessä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Kirjaston käyttöoikeus on kaikilla asuinkunnasta riippumatta. Kokoelmia, palveluja ja yleisötiloja voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä.

Kirjastokortin saa kaikista Keski-kirjastojen toimipisteistä. Samaa korttia voi käyttää kaikissa Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä sekä muissa Keski-kirjastoverkon kirjastoissa. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, sen jälkeen annetusta kirjastokortista peritään 2 euron maksu.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja annetaan jokaiselle, joka lainaajaksi ilmoittautuessaan todistaa henkilöllisyytensä ja ilmoittaa osoitteen Suomessa. Alle 15-vuotiaille korttihakemuksen tekee huoltaja, mutta kortin voi hakea lapsi itsekin. Huoltajatiedot liitetään alle 15-vuotiaan asiakastietoihin hakemusvaiheessa. Verkkokirjastossa liittäminen täytyy tehdä itse. Lue miten tämä tapahtuu perhetilin ohjeesta.

Kirjastokortin haltijana olet vastuussa kaikesta kortillasi lainatusta aineistosta. Alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta vastaa huoltaja. Kirjastokortin haltija, sekä alle 15-vuotiaan kortinhaltijan takaaja sitoutuu korvaamaan vahingoittamansa, kadottamansa tai palauttamatta jättämänsä kirjastoaineiston.

Hae kirjastokorttia

Voit hakea kirjastokorttia verkkolomakkeella. Tunnistaudu pankkitunnuksilla ja täytä hakemus. 
HUOM! Koska korttihakemuksesi käsittelee robotti yöllä, kortin voit noutaa mistä tahansa Keski-kirjastojen toimipisteestä hakemuksen täyttämistä seuraavana päivänä.

Hae kirjastokorttia

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautua verkossa, voit täyttää ja tulostaa Kirjastokortti-lomakkeen. Samalla lomakkeella (toinen sivu) voi antaa alle 15-vuotiaalle luvan käyttää omatoimikirjastoja. Tutustu etukäteen omatoimikirjastojen käyttösääntöihin.

Kirjastokorttilomake ja omatoimikirjastosuostumus alle 15-vuotiaalle (pdf)

 Kuva kirjastokortista

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

PIN-koodi

PIN-koodi on nelinumeroinen luku, jonka saat palveluaikana kaikista Keski-kirjastoista. Ota mukaan kirjastokorttisi ja kuvallinen henkilöllisyystodistus. PIN-koodi on monikäyttöinen. Tarvitset PIN-koodia, kun:

  • kirjaudut verkkokirjastoon
  • lainaat kirjastossa lainausautomaatilla
  • lainaat e-kirjoja ja e-äänikirjoja
  • luet e-lehtiä
  • asioit omatoimikirjastossa
  • lainaat Hublet-tabletin (Pääkirjastossa, sekä Kuokkalan ja Keljonkankaan kirjastoissa)

Jos unohdat PIN-koodisi, saat kirjaston asiakaspalvelusta uuden esittämällä kirjastokorttisi ja todistamalla henkilöllisyytesi. Jos et voi käydä kirjastossa, ota yhteyttä kirjaston chat- tai puhelinpalveluun.

Jos kirjastokortti katoaa

Ilmoita välittömästi kirjastoon palautelomakkeella tai puhelimitse numeroon 014 569 4123. Asiakas on vastuussa kadonneella kortilla lainatusta aineistosta, kunnes hän on tehnyt kirjastolle katoamisilmoituksen. Kortin löytyessä käyttökielto puretaan, kun asiakas todistaa henkilöllisyytensä. Kirjastosta saat uuden kirjastokortin (henkilöllisyystodistus mukaan). Samalla kun uusi kortti otetaan käyttöön, vanha kortti mitätöityy. Uuden kortin hinta on 2 euroa.

 

 

Asiasanat:  
Jyväskylän kaupunginkirjasto
keski-kirjastot
kirjastokortti
kirjasto
kaupunginkirjasto