Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tyttö lukee hyllyjen välissä. Kuva Hanna Hämäläinen
Pääsisältö

Kirjastovierailuja järjestetään lapsille, nuorille ja aikuisille. Sisältönä voi ryhmästä ja kirjastosta riippuen olla satutunti, kirjastonkäytön opetusta, kirjavinkkausta, tiedonhaun ohjausta tai kirjaston palveluihin tutustumista. Vierailun ajankohta ja sisältö sovitaan aina etukäteen vierailun kohteena olevan kirjaston kanssa.

Päiväkodit ja muut yhteisöt kirjaston asiakkaana: yhteisökorttisopimus (pdf)

Ryhmän kanssa pääkirjastossa

  • Ryhmät voivat omatoimisesti vierailla pääkirjastossa aina kirjaston aukioloaikoina. Mikäli toivot ryhmälle käynnin ajaksi opastusta tai vinkkausta, varaathan käynnillenne ajan etukäteen osoitteesta [email protected] .

Opastettu kirjastoon tutustuminen

  • Käynnin aikana tutustutaan pääkirjaston tiloihin ja palveluihin, verkkokirjastoon sekä e-aineistoihin.

Aineistovinkkaukset

Opastus kirjaston käyttöön: kirjastoluokat tutuksi

  • Miten kirjaston aineisto on järjestetty? Mistä kummasta löydän tietyn aiheisen kirjan? Miten käytän hyödykseni verkkokirjastoa etsiessäni lainattavaa?

Kulttuuriopetussuunnitelman mukainen kirjastokäynti pääkirjastossa 8.-luokkalaisille

  • Vierailun aikana tutustumme nykyaikaiseen kirjastoon, sen tiloihin, toimintoihin ja lainattaviin aineistoihin. Opettelemme kirjastoluokitusta ja kirjastonkäyttöä toiminnallisen kirjastosuunnistuksen avulla. Pohjustamme suunnistusta opiskelemalla verkkokirjaston käyttöä. Tutuksi tulevat aineiston haku ja varaaminen sekä erilaiset sähköiset aineistot e-kirjastossa. Käynnin lopuksi oppilaille jää aikaa omatoimiseen ajanviettoon kirjastossa.
  • Vierailulle ilmoittautuminen tapahtuu Lyytissä. Lyytin ilmoittautumissivu kevään vierailuille avautuu maanantaina 18.12.2023. Ilmoittautuminen on mahdollista 31.1.2024 klo 23.59 saakka. Varaathan aikasi ajoissa!

    Lisätietoja kulttuuriopetussuunnitelmasta Peda.netissä.

Vierailuvaraukset:
[email protected].
Kerro viestissä mahdolliset, teille sopivat, vierailuajat.

Ryhmän kanssa alue- tai lähikirjastossa

Ota yhteys omaan kirjastoosi!