Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tyttö lukee hyllyjen välissä. Kuva Hanna Hämäläinen
Pääsisältö

Kirjastovierailuja järjestetään lapsille, nuorille ja aikuisille. Sisältönä voi ryhmästä ja kirjastosta riippuen olla satutunti, kirjastonkäytön opetusta, kirjavinkkausta, tiedonhaun ohjausta tai kirjaston palveluihin tutustumista. Vierailun ajankohta ja sisältö sovitaan aina etukäteen vierailun kohteena olevan kirjaston kanssa.

Ryhmän kanssa pääkirjastossa

  • Ryhmät voivat omatoimisesti vierailla pääkirjastossa aina kirjaston aukioloaikoina. Mikäli toivot ryhmälle käynnin ajaksi opastusta tai vinkkausta, varaathan käynnillenne ajan etukäteen osoitteesta kirjastovierailut.paakirjasto@jkl.fi .

Opastettu kirjastoon tutustuminen

  • Käynnin aikana tutustutaan pääkirjaston tiloihin ja palveluihin, verkkokirjastoon sekä e-aineistoihin.

Aineistovinkkaukset

Opastus kirjaston käyttöön: kirjastoluokat tutuksi

  • Miten kirjaston aineisto on järjestetty? Mistä kummasta löydän tietyn aiheisen kirjan? Miten käytän hyödykseni verkkokirjastoa etsiessäni lainattavaa?

Kulttuuriopetussuunnitelman mukainen kirjastokäynti pääkirjastossa 8.-luokkalaisille

  • Huom! Lukuvuonna 2022-2023 kulttuuriopetussuunnitelman mukainen kirjastokäynti pääkirjastossa 8.-luokkalaisille koskee vain pilottikouluja: Kilpisen yhtenäiskoulu, Jyväskylän kristillinen koulu, Kuokkalan yhtenäiskoulu ja Viitaniemen koulu. Vierailuajan varaaminen Lyytissä. Lyytin varauslomake on avoinna 1. helmikuuta saakka. Varaathan aikasi ajoissa!

    Lisätietoja kulttuuriopetussuunnitelmasta Peda.netissä.

Vierailuvaraukset:
kirjastovierailut.paakirjasto@jkl.fi.
Kerro viestissä mahdolliset, teille sopivat, vierailuajat.

Ryhmän kanssa alue- tai lähikirjastossa

Ota yhteys omaan kirjastoosi!