Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kolme nuorta tietokoneella. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Kirjastovierailuja järjestetään lapsille, nuorille ja aikuisille. Sisältönä voi ryhmästä ja kirjastosta riippuen olla satutunti, kirjastonkäytön opetusta, kirjavinkkausta, tiedonhaun ohjausta tai kirjaston palveluihin tutustumista. Vierailun ajankohta ja sisältö sovitaan aina etukäteen vierailun kohteena olevan kirjaston kanssa.

Toisen asteen opiskelijat ja aikuisryhmät pääkirjastossa

Ryhmät voivat omatoimisesti vierailla pääkirjastossa aina kirjaston aukioloaikoina. Mikäli toivot ryhmälle käynnin ajaksi opastusta tai vinkkausta, varaathan käynnillenne ajan etukäteen osoitteesta [email protected] .

Opastettu kirjastoon tutustuminen

  • Käynnin aikana tutustutaan pääkirjaston tiloihin ja palveluihin, verkkokirjastoon sekä e-aineistoihin. Vierailun aikana katsomme kirjastokortit ja PIN-koodit kuntoon.
    Suosittelemme tätä erityisesti opiskelut aloittaneille nuorille. 

Vinkkaus

Kirjavinkkaus etukäteen sovitusta teemasta, sisältää verkkokirjasto-opastuksen. Kirjavinkkaukset tehdään soveltaen valmiiden aihepakettien pohjalta: 

  • klassikot, kielellistä vaikuttamista ja vaikuttavaa kirjallisuutta, historialliset romaanit, monikulttuurisuus, huumori, sarjakuvat, runot ja näytelmät, tietokirjallisuus (sis. kirjastoluokituksen)

Tiedonhaku

  • Tiedonhaun opastus etukäteen sovitusta teemasta.

Vierailuvaraukset:
[email protected].
Kerro viestissä mahdolliset, teille sopivat, vierailuajat.