Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Kortepohjan lähikirjasto

Tervetuloa Kortepohjan lähikirjastoon
Tervetuloa Kortepohjan lähikirjastoon!

Meiltä löydät luettavaa koko perheelle sekä elokuvia, musiikkia, äänikirjoja ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Käytettävissäsi on tietokoneita, kirjaston langaton verkko, skanneri, värikopiokone ja tulostin. Henkilökunta avustaa tarvitsetpa sitten kirjavinkkejä tai neuvoa tiedonhakuun. Tutustu myös e-kirjastoon.

Kirjaston tilat ovat avarat ja liikkuminen rollaattorin, lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa on vaivatonta. Omatoimikirjasto mahdollistaa kirjastossa pistäytymisen myös silloin kun sinulle sopii, tarkista aukioloajat ja lue lisää omatoimikirjasto-sivulta.

Järjestämme satutunteja lapsille ja kirjailtoja kaikille kirjallisuudesta kiinnostuneille. Seuraa tiedotusta tapahtumista nettisivulta tai Facebook-sivultamme.

Tutustu kirjanäyttelyihin ja tee löytöjä kirjaston poistomyyntihyllystä. Tai entäpä jos jäisitkin pelaamaan lautapelejä tai kokoamaan palapeliä?

Opening hours and self-service library


Ajankohtaista

Aukioloajat

Henkilökunta palvelee ma-ke klo 13-19 ja to-pe klo 10-16.
Kirjastoon pääsee kirjastokortilla ja pin-koodilla joka päivä klo 8-21.

Omatoimikirjasto suljettu aamuisin 17.-18.7.2018

Kirjastossamme tehdään suursiivous ti-ke 17.-18.7. Siivouksen vuoksi omatoimikirjastoa ei voi käyttää noina päivinä aamuisin. Siivouspäivinä henkilökunta palvelee klo 13-19 ja omatoimikirjastoon pääsee klo 19-21.

Lukuneuvonta, musaneuvonta ja aikuisten lukudiplomi

Lukuneuvonta on yksilöllistä, asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityä kirjallisuuden suosittelua. Vastaavasti musaneuvonnassa annetaan yksilöllisiä vinkkejä musiikin kuunteluun. Neuvojina toimivat kirjastojen omat ammattilaiset. Asiakas kertoo lukutottumuksistaan ja -toiveistaan verkkolomakkeella, minkä jälkeen hän saa kahden viikon kuluessa 5–10 suositusta sisältävän listan omaan sähköpostiinsa. Lukuneuvontapyynnön voi jättää Keski-kirjastojen verkkokirjastossa osoitteessa www.keskikirjastot.fi/web/arena/lukuneuvonta. Kortepohjan kirjastossa voi myös varata henkilökohtaisen tapaamisajan lukuneuvojalle. Lukuneuvojien suosittelemat kirjat on myös mahdollista koota valmiiksi kirjapaketiksi, jonka asiakas noutaa toivomastaan kirjastosta.

Musaneuvonta toimii samaan tapaan kuin lukuneuvonta. Musaneuvontapyynnön voi tehdä verkkokirjastossa osoitteessa www.keskikirjastot.fi/web/arena/musaneuvonta.

Aikuisten lukudiplomi on rento, lukemaan innostava vinkkilista, jota ei tarvitse suorittaa. Voit poimia listoilta luettavaa laidasta laitaan omaan tahtiisi ja omaksi iloksesi. Diplomi sopii ihan kaikille, luitpa paljon tai vähän.

Kirjaston tapahtumat

Datataiturit päivystävät Kortepohjan kirjastossa myös kesällä

Tarvitsetko apua oman mobiililaitteesi kanssa? Ota oma puhelin, tabletti tai kannettava tietokone mukaan ja tule kirjastoon - Datataiturit auttavat. Datataiturit ovat Jyväskylän ammattiopiston opiskelijoita ja he päivystävät Kortepohjan kirjastossa 28.6.-3.8. välisenä aikana torstaisin ja perjantaisin klo 10-12. Palvelu on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Ikääntyvien yliopiston vertaisryhmän atk-senioreiden kokoontumiset kirjastossa ovat päättyneet tältä keväältä. Syksyn kokoontumiset ilmoitetaan nettisivuilla myöhemmin.

Kirjaillat
ti 18.9. klo 18 Kirjava kattaus
ke 10.10. klo 18 Kotimaiset helmet
ke 14.11. klo 18 Pohjoismaista kirjallisuutta
Kirjailta on kaikille avoin tilaisuus, jossa kirjaston henkilökunta vinkkaa suosikkikirjojaan. Tervetuloa kuuntelemaan lukuvinkkejä!

Satutunnit
to 30.8. klo 9.30, ti 11.9. klo 18, to 27.9. klo 9.30, ti 9.10. klo 18, ti 6.11. klo 18, to 22.11. klo 9.30 ja ti 4.12. klo 18
Satutunneille ovat tervetulleita kaikki satujen ystävät! Satutunnin kesto on noin 30 min.

Nallekutsut to 25.10. klo 18-19
Kansainvälistä Nallepäivää juhlitaan nallesaduilla ja nukketeatterilla.

Sadutus ke 12.12. klo 17-19
Kerro satu, sellainen kuin haluat. Kirjaan sen juuri niin kuin sen kerrot. Lopuksi luen tarinasi, ja voit muuttaa tai korjata sitä, mikäli haluat.
Tuo lapsi kertomaan satu satutädille ja saat sen mukaasi. Oiva lahja vaikka pukinkonttiin! Kohderyhmä yli 5-vuotiaat.


Kirjastovierailut

Teemme yhteistyötä Kortepohjan koulun, päiväkotien ja muiden alueella toimivien ryhmien kanssa. Ryhmät voivat vierailla kirjastossa ennen aukioloaikaa. Kirjasto tarjoaa myös tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetusta koululuokille ja tutustumiskäyntejä päiväkotiryhmille. Ryhmäkäynneistä on sovittava etukäteen kirjaston kanssa. Yhteydenotot vierailuista puh. 014 266 4136 tai sähköpostitse kirjasto.kortepohja@jkl.fi.


Päivitetty 9.7.2018


Kuvia Kortepohjan lähikirjastosta

Palapelin koontia kirjastossaLastenosaston asiakas löytää etsimänsä. Kirjasto syysasussa

Palvelutiski Palautusautomaatit


Yhteystiedot

Isännäntie 3
40740 Jyväskylä
Puh. 014 266 4136
kirjasto.kortepohja@jkl.fi

Kartta
Linja-autot 18, 25

Tykkää meistä Facebookissa!

Seuraa meitä Instagramissa!

Saavutettavuus

Kirjaston ovelle pääsee portaiden kautta tai vaihtoehtoisesti jyrkähköä huoltoväylää pitkin. Pyörätuolille tai lastenvaunuille ovi on hankala kulkea. Henkilökunta avustaa tarvittaessa palveluaikoina asiakasta pääsemään huoltoväylää ylös ja sisään pääsemisessä.

Kirjastotilat ovat yhdessä tasossa ja tilassa mahtuu liikkumaan hyvin pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa. Kirjastosta löytyy lastenrattaat asiakaskäyttöön. Inva-wc:tä ei ole. Lisätietoja saavutettavuudesta saa soittamalla numeroon 014-266 4136 tai sähköpostilla kirjasto.kortepohja@jkl.fi.

Pysäköinti

Kirjasto sijaitsee Kortepohjan ostoskeskuksen vieressä, seurakuntakeskusta vastapäätä. Pysäköinti on ostoskeskuksen parkkipaikalla, josta on lyhyt kävelymatka kirjastoon. Kirjaston asiakkaat voivat käyttää pysäköintialueen keskiosassa sekä ostoskeskuksen etureunassa olevia liikekeskukselle varattuja (merkitty kyltein) 2 tunnin kiekkopysäköintipaikkoja.

Kortepohja-linkkejä

Kortepohjan Asukkaat ry*
Kortepohjan koulu
Kortepohjan päiväkoti
Kortesuon päiväkoti
Onerva Mäen koulu
Torppis

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta