Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto
Jyväskylän kaupunki > Kirjasto ja kulttuuri > Kirjasto > Tapahtumat ja opetus > Uutiset > Keski-kirjastoissa selvitetään saavutettavuuden ja esteettömyyden toteutumista
1.12.2017

Keski-kirjastoissa selvitetään saavutettavuuden ja esteettömyyden toteutumista

Keski-kirjastojen alueella on aloitettu hanke, jossa selvitetään, miten saavutettavuus ja esteettömyys toteutuvat keskisuomalaisten kuntien ja kaupunkien kirjastoissa. Tärkeää tietoa saadaan muun muassa asiakaskyselyllä. Saavutettavuuden parantaminen Keski-kirjastoissa -hankkeen aikana rakennetaan myös yhteistyötä järjestöjen ja paikallisten erityisryhmien kanssa.

– Hankkeessa keskitytään tarkastelemaan kirjastojen tiloja, huonekalujärjestelyjä, apuvälineitä ja aineistoja, kuten kirjoja, lehtiä ja levyjä. Näiden lisäksi tarkastelemme kirjastojen markkinointia, viestintää, verkkopalveluita ja kokoelmia. Haluamme tietää, miten kirjastojen saavutettavuutta voidaan parantaa, jotta mahdollisimman moni ihminen hyötyisi keskisuomalaisista kirjastoista ja niiden palveluista, projektityöntekijä Jaana Jäntti kertoo.

Hankkeessa myös selvitetään, minkälaisia ohjeita kirjaston käytöstä on saavutettavassa muodossa, kuten pistekirjoituksena, videoina tai äänikirjana. Saatavilla olevat valmiit ohjeet hankitaan kaikkiin Keski-kirjastoihin ja Keski-kirjastojen verkkosivuille. Tarvittaessa kirjaston käytöstä tuotetaan omia ohjeita saavutettavassa muodossa.

Saavutettavuuden parantaminen Keski-kirjastoissa -hanke päättyy maaliskuussa 2018.

Asiakaskyselyllä arvokasta tietoa kirjaston käyttäjiltä

Hankkeen tärkeä tiedonkeruumenetelmä on asiakaskysely. Sen toivotaan tuovan runsaasti tietoa asiakkaiden näkemyksistä Keski-kirjastojen saavutettavuudesta ja esteettömyydestä.

Asiakaskyselyyn voi vastata sähköisesti
www.keskikirjastot.fi/web/arena/-/saavutettavuus-hanke-ja-asiakaskysely tai täyttää paperimuodossa oleva kyselylomake missä tahansa Keski-kirjastossa.

Kysely on vastattavissa 31.12.2017 saakka.

Lisätietoja: Jaana Jäntti, hankkeen projektityöntekijä, Jyväskylän kaupunginkirjasto, p. 014 266 4108 tai 050 452 8539, jaana.jantti[at]jkl.fi

www.keskikirjastot.fi

Miia Kantola

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta