taidemuseo

nykytanssija Daina Ashbee
25.02.2021

Daina Ashbee on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu tanssitaiteilija ja koreografi. Perjantaina 12.3. 2021 Keski-Suomen Tanssin keskuksen tuottaja Katariina Hiukka haastattelee Daina Ashbeeta Teamsin välityksellä ja samalla nähdään tanssiteos Unrelated videoesityksenä. Unrelated kutsuttiin mukaan Matkalla maan keskipisteeseen -nykytaidenäyttelyyn, joka käsittelee kuulumista ja ulkopuolisuutta.

Sami Karjalaisen Ketoheinäsirkan kasvu
07.01.2021

Pohdintaa ihmisen ja luonnon suhteesta, pysähtymistä luonnon monimuotoisuuden äärelle, räiskyvää tunnetta ja tulkintaa. Taidemuseon vuoden 2021 näyttelyissä nostetaan esiin luonnon tärkeä merkitys ihmiselle ja nautitaan värin voimasta. Vielä ehtii myös tutustumaan uuteen nykytaiteeseen Matkalla maan keskipisteeseen 2020 -näyttelyssä. Kuulumisen ja ulkopuolisuuden teemalla nykytaidetta esittelevä kansainvälinen näyttely on esillä taidemuseossa 14.3.2020 saakka.

Kaupungin oma tuttu Local Fellow hehkuu jälleen Jyväskylän taidemuseon pihakatuteoksena. Kuva Jukka Silokunnas.
02.06.2020

Uuden turkoosin värin pintaansa saanut teos sai samalla uuden nimen. Local Fellow on toisinto kesän 2019 Local Polyp -pihakatuteoksesta. Toteutuksesta ovat vastanneet jyväskyläläiset taiteilijat Jonna Suurhasko ja Jukka Silokunnas.

Jyväskylän taidemuseon Sata vuotta, tuhat tulkintaa -verkkonäyttelyn kansikuva
19.03.2020

Poikkeusolot koronaviruksen myötä eristävät ihmisiä etätöiden ja kotoilun pariin. Sekä suomalaiset että kansainväliset taidemuseot tarjoavat kuitenkin runsaasti materiaaleja, joiden parissa pääset virkistymään taiteen maailmaan missä ja milloin tahansa.

Sivut

Tilaa syöte