Rakennustutkimus

Keski-Suomen museosta saat tietoa Keski-Suomen rakennetusta kulttuuriympäristöstä. Rakennustutkimuskokoelmat sekä KeMun erilaiset asiantuntijapalvelut ovat kaikkien käytettävissä. 

Asiantuntijapalvelut

Etsitkö tietoa talosi historiasta vai asutko suojelukohteessa? Ota yhteys KeMun rakennustutkijoihin!

KeMun rakennustutkimuskokoelmat sisältävät museon tekemät kuntainventoinnit vuodesta 1979 lähtien.  Nämä inventointiaineistot ja -tietokannat ovat osa kansallista rakennusperintöarkistoa. Rakennustutkimuksen kokoelmista löytyy lisäksi tietoa muun muassa Jyväskylän kaupunginarkkitehtien Matti Hämäläisen ja Olavi Kivimaan tuotannosta Jyväskylässä sekä tehdas- ja muuntamorakennuksista. Aineistoon kuuluu myös kulttuuriympäristö- sekä rakennushistoriaselvityksiä. Osana rakennustutkimuksen kokoelmia ovat myös rakennusinventointien yhteydessä syntyneet kuvakokoelmat.

Keski-Suomen museon rakennustutkijat antavat neuvoja puhelimitse ja sähköpostitse rakennusperinnön säilyttämisessä, restauroinnissa ja kaavahankkeissa. Rakennustutkijat tekevät katselmuksia ja kohdekäyntejä osana rakennusperinnön hoidon neuvontaa. Keski-Suomen museo tekee tilauksesta rakennusinventointeja Keski-Suomen alueella.

Entistämisavustukset

Rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämisavustusten myöntäminen kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjaukseen on Museoviraston vastuulla. Keski-Suomen museo toimii alueensa avustusten valvojana.

Lisätietoja rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden hoidon avustusten hakemisesta löytyy Museoviraston kotisivuilta.  www.museovirasto.fi/fi/avustukset/rakennukset

Yhteystiedot

Jouko Koskinen
arkkitehti
Puh. (014) 26 67569, 050 591 0388
jouko.koskinen[at]jyvaskyla.fi

Nina Moilanen
rakennustutkija
Puh. (014) 266 2049, 050 338 8320
nina.moilanen[at]jyvaskyla.fi
Toimialue: Hankasalmi, Joutsa, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Saija Silén (poissa tilapäisesti)
rakennustutkija
Puh. (014) 266 4350, 050 311 8880
saija.silen[at]jyvaskyla.fi
Toimialue: Jyväskylän kaupunki

Heli-Maija Voutilainen
museotoimenjohtaja
Jyväskylän kaupungin museopalvelut
Keski-Suomen museo
(014) 266 4348, 050 355 5048
heli-maija.voutilainen[at]jyvaskyla.fi

Keski-Suomen museon rakennustutkimuksen puhelinsoittoajat ovat tiistaisin klo 13-16 ja torstaisin klo 9-11:30. Muina aikoina palvelemme sähköpostilla.