Rakennustutkimus

Keski-Suomen museosta saat tietoa Keski-Suomen rakennetusta kulttuuriympäristöstä. Rakennustutkimuskokoelmat sekä KeMun erilaiset asiantuntijapalvelut ovat kaikkien käytettävissä. 

Asiantuntijapalvelut

Etsitkö tietoa talosi historiasta vai asutko suojelukohteessa? Ota yhteys KeMun rakennustutkijoihin!

KeMun rakennustutkimuskokoelmat sisältävät museon tekemät kuntainventoinnit vuodesta 1979 lähtien.  Nämä inventointiaineistot ja -tietokannat ovat osa kansallista rakennusperintöarkistoa. Rakennustutkimuksen kokoelmista löytyy lisäksi tietoa muun muassa Jyväskylän kaupunginarkkitehtien Matti Hämäläisen ja Olavi Kivimaan tuotannosta Jyväskylässä sekä tehdas- ja muuntamorakennuksista. Aineistoon kuuluu myös kulttuuriympäristö- sekä rakennushistoriaselvityksiä. Osana rakennustutkimuksen kokoelmia ovat myös rakennusinventointien yhteydessä syntyneet kuvakokoelmat.

Keski-Suomen museon rakennustutkijat antavat neuvoja puhelimitse ja sähköpostitse rakennusperinnön säilyttämisessä, restauroinnissa ja kaavahankkeissa. Rakennustutkijat tekevät katselmuksia ja kohdekäyntejä osana rakennusperinnön hoidon neuvontaa. Keski-Suomen museo tekee tilauksesta rakennusinventointeja Keski-Suomen alueella.

Entistämisavustukset

Rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämisavustusten myöntäminen kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjaukseen on Museoviraston vastuulla. Keski-Suomen museo toimii alueensa avustusten valvojana.

Lisätietoja rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden hoidon avustusten hakemisesta löytyy Museoviraston kotisivuilta.  www.museovirasto.fi/fi/avustukset/rakennukset

KeMun rakennustutkijat

Päivi Andersson
Puh. (014) 266 4352, 050 320 8716
paivi.andersson(a)jyvaskyla.fi
Toimialue: Hankasalmi, Joutsa, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Saija Silen
Puh. (014) 266 4350, 050 311 8880
saija.silen(a)jyvaskyla.fi
Toimialue: Jyväskylän kaupunki

Keski-Suomen museon arkeologian ja rakennustutkimuksen puhelinsoittoajat tiistaisin klo 13-16 ja torstaisin klo 9-11:30. Muina aikoina palvelemme sähköpostilla.

Keski-Suomen museon kulttuuriympäristön viranomaistoiminta on kiinni 22.6.-10.8 välisen ajan. 18.6. mennessä tulleet lausuntopyynnöt käsitellään ennen kiinnioloa. Viranomaistyö jatkuu normaalisti 10.8 alkaen ja vastaamme kiinnioloaikana tulleisiin lausuntopyyntöihin saapumisjärjestyksessä.