Hyppää pääsisältöön
Kuva
P.J. Hannikaisen pojat uimassa 1910-luvulla. Lauri, Ilmari, Tauno, Arvo ja Väinö. Kuva: Keski-Suomen museo.

KeMun kuva-arkistossa on yli 700 000 valokuvaa Jyväskylästä ja muualta Keski-Suomesta. Vanhimmat kuvat ovat henkilökuvia 1840-luvun lopulta.

Kokoelmiin kuuluu niin yksittäisten kuvaamoiden, ammattikuvaajien kuin harrastajienkin kuva-aineistoa.

KeMun arkistojen saloihin pääset tutustumaan ensisijaisesti sähköisten palveluiden kautta. KeMun kokoelmien kuvia pääset näppärästi selaamaan Museoiden Finnassa. Siellä museomme selailukuvat on julkaistu lisenssillä (CC BY-ND 4.0). Tämä on hyvä asia, sillä näin voit julkaista kuvan esimerkiksi somessa tai vaikkapa kaupallisesti, kunhan vain muistat mainita kuvaajan nimen ja Keski-Suomen museon. Ethän muuntele kuvia. Osa KeMun kuvista on julkisesti selattavissa Jyväskylän kaupungin kuvienhallintajärjestelmässä, jonka ostoskoritoiminnon kautta voit tehdä kuvatilauksen sähköisesti.  

 


KeMu antaa mielellään neuvoja kuviin liittyvissä asioissa. Voit myöskin pistäytyä tutustumassa arkistoomme, kun sovit käynnistä etukäteen.

Kuva-arkisto ja arkistot
040 501 9547
ksmuseo.arkistot[at]jyvaskyla.fi

Huom: Keski-Suomen museon kokoelmapalvelut on kesätauolla 21.6.-16.8.2021 välisen ajan. 
Sulku koskee esinekokoelmiin, kuva-arkistoon ja tutkimusarkistoon kohdistuvia tutkimuspyyntöjä ja aineistotilauksia sekä lahjoitusten vastaanottoa. 

Kuva
Finna - Suomen museoiden kokoelmat yhdellä haulla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keski-Suomen museo toimii alueellisena vastuumuseona yhdessä Jyväskylän taidemuseon kanssa. Keski-Suomen museo vastaa museotoiminnan edistämisestä alueella sekä kulttuuriympäristötehtävästä